Hvad sker der efter Konmari? 10 ting jeg har lært fra Konmari metoden med Marie Kondo

Genialt tip til dig der skal ud og finde lejebolig, og lidt om mit bloggerliv i almen bolig

Jeg satte autostolen med min baby i ned på dørtrinnet for at finde nummeret til René, viceværten som skulle lukke mig ind i min nye lejelejlighed. Flere lange og mørke vintermåneder på andre folks sofaer med en lille baby var endelig slut, og jeg skulle for første gang se den lejlighed, som fra nu af skulle danne rammen om min datters og mit liv. Jeg nåede ikke at finde nummeret, før der stod en høj smilende mand, som slog armene ud, og bød mig velkommen i mit nye liv i almen bolig i Lyngby. Vores hjem. Jeg græd af lettelse.

Guderne skal vide at jeg har boet mange steder. Jeg er holdt op med at tælle for længe siden. Jeg har haft en ejerlejlighed, jeg har været frivillig ”hjemløs” i 8 måneder hvor jeg boede de sjoveste steder. Jeg boede ovenpå en gaybar på Istedgade, jeg har passet høns i Birkerød og jeg har boet i en villa til knap 12 millioner i Humlebæk. Det var inden jeg fik børn. I dag ser livet anderledes ud.

Eventyr har der været masser af i mit liv, men jeg må sige at jeg virkelig også nyder en fast base, hverdagens eventyrlige rutiner, mine sjove og skøre og skønne naboer, vores have og den frihed jeg har fordi jeg bor som jeg gør. Emmalia, Selinna og jeg bor i en 2-værelses lejelejlighed i alment boligbyggeri i skønne Brede/Lyngby, med rigeligt plads til os alle tre. Udgifterne er faste og lave, og i sidste måned fik jeg skiftet min opvaskemaskine ud, uden at det kostede mig en krone. Det passer perfekt til min livsstill som selvstændig solomor til to små børn, som jeg gerne vil tilbringe en masse tid sammen med. Derfor har jeg indrettet et liv hvor jeg ikke behøver arbejde ret meget før tingene hænger sammen, og vi alligevel har råd til at leve, have bil, opleve og udleve drømme.

Den sidste uge har vejret virkelig gået mig på, det gør det normalt ikke, men jeg glæder mig til at det bliver sommer, til at ungerne skal lege ude i haven, til at vi skal spise friskbagte hjemmelavede pandekager med naboerne og lave snobrød på min ene nabos bålsted. Der er noget særligt, især når man har børn, ved at have et godt naboskab. Så sent som i dag måtte jeg ringe til en af mine naboer for at høre om hendes vand også var brunt. Det var det ikke, og efter 3 minutters rindende vand var mit heller ikke. Ugen inden lånte jeg min underbos termometer, fordi mit børnetermometer pludselig stod af. Under hele min graviditet og især efter jeg er blevet (træt) mor til to, så har en af mine naboer været så eminent sød at handle ind for mig i netto, når jeg lige havde brug for et glas vin, chokolade eller is om aftenen, og ikke kan forlade mine børn for at handle.

Lejligheden ved siden af min, er en kommunen forvalter. Derfor får vi nye naboer hvert år, og det er altid en enlig mor eller far med barn eller børn. Det er der også noget hyggeligt over, og vi inviterer altid vores nye naboer med til aftensmad i haven om sommeren. Emmalia, min ældste datter, lærer hurtigt de andre børn friheden og glæden ved at løbe rundt i bar røv.

Selvom jeg er omgivet af dyre villaer og par i dyre Audier og Cayenner og pressefolder, så har jeg totalt fred med min måde at leve på. Jeg elsker livet sådan her. Jeg ved ikke om jeg kommer til at eje igen, måske en dag, måske ikke. Men lige nu, alene med to små børn på fuld tid, der kunne jeg ikke bede om en bedre ramme for mine børn og mig selv.

En af udfordringerne ved at bo i almen bolig, det kan være at finde frem til ledige boliger, og få et overblik over ventelister og hvor boligerne gemmer sig henne. Jeg har selv været en af dem der lå og ringede rundt og ledte facebook tyndt efter steder jeg måske havde overset eller ikke havde opdaget. Men det har Danmarkbolig.dk heldigvis lavet om på.

Danmarkbolig.dk er en online boligportal, der samler flere end 560.000 almene lejeboliger i Danmark på tværs af regioner, boligorganisationer og opskrivningssamarbejder. Her kan man få et overblik over almene boliger i hele landet fx. familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Portalen rummer både boliger, som aktuelt står ledige og udlejede boliger, som man kan skrive sig på venteliste til via boligorganisationernes egne sider. Det er skidesmart!

Står du selv og skal flytte, eller kender du en der gør, så kan du oprette en gratis profil lige her. Lige nu er der over 900 ledige boliger, som er fordelt over hele landet, og du får nemt skabt et overblik over ventelister og almene boliger i lige det område hvor du drømmer om at bo

Jeg kan som sagt virkelig anbefale livet i almen bolig, vi elsker det, mig og min lille alternative familie. Her er plads til alle.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad sker der efter Konmari? 10 ting jeg har lært fra Konmari metoden med Marie Kondo