Et enkelt tip til frygtelige mødre (om at se sig selv langt værre end man er som mor)

Der findes et særligt sted i helvede for kvinder der ikke hjælper hinanden, Joan Ørting

En af de helt store fordele ved at være alenemor til to små børn under 4, er at der først er tid til at skrive når børnene er lagt i seng. Og god tid til at tænke. Noget du måske skulle have benyttet dig af inden du udtalte dig til B.T Joan Ørting.

Til dig der ikke har fulgt sagen, som er årsag til at jeg både har grædt af vrede og har spændt hver eneste celle i min krop i dag, så kommer der en kort opsummering her, inden jeg siger det jeg gerne vil sige. Kender du sagen kan du springe ned til “facepalm” emojien.

Per Brændgaard. De fleste af os kender ham fra fjernsynet dengang Ninka Bernadette udkom med “Kernesund Familie”. Per er uddannet cand.scient. i human ernæring, og er hyppigt optrådt i medierne. Siden dengang er der løbet meget vand i åen, og siden Per Brændgaard startede sin krammeklub i 2015 er den, efter min mening, stukket helt af med ham. Jeg har personligt selv fået invitationer til både pik, kramning og pik, kramning, kramning og amning, krammeklub mv. men har altid afslået høfligt (alt kan dokumenteres!). For mig er det personligt lidt svært at få øje på den “professionalisme” Per Brændgaard påstår at besidde.

Der er så sket det at Per Brændgaard er anklaget for voldtægt, og i ugerne op til retssagen tilbage i januar 2019 er der ikke grænser for hvor mange sølvpapirshatte man har kunnet folde ud af alt det vås der er kommet fra hans profiler. Endvidere har han beskrevet sine sexpsykoser (her, blogindlægget er også blevet bragt i retten), sat et billede af Jesus på sit cover på facebook (det er ikke en joke), og har gjort sig til talsmand for alle mænd, og offer for alle (onde onde) kvinder i Danmark. Det har været tåkrummende og aldeles rædselsfuldt at følge med i.

Flere og flere kvinder er stået frem, og har direkte henvendt til Per Brændgaard, på Per Brændgaards egne sociale medier, beskrevet hvordan de også har følt hans adfærd både krænkende og grænseoverskridende. Det, der er lidt specielt ved de her kvinders beretninger, er at de er beskrevet med utrolig høj grad af egen ansvarstagelse. Jeg læste især et af dem og tænkte “wow, det er virkelig en kærlig håndsrækning til Per Brændgaard om at se bare en lille bitte smule indad”. Per Brændgaards eneste kommentar var “angreb noteret”, og kvinderne blev tilføjet til listen over folk Per Brændgaard vil anmelde for injurier når han (selvfølgelig) ville blive frikendt. Han har ikke på et eneste tidspunkt vendt blikket indad og har været bare en lillebitte my selvreflekterende her. I stedet har han gjort sig selv til et større offer end alle mænd og kvinder tilsammen, der har brugt hashtagget #metoo. “Offermentalitet”, hvis det ord endelig skal komme til sin ret et sted, så har vi et stjerneeksempel lige her. Per Brændgaard har det man kan kalde offermentalitet, som vistnok dækker 100% mangel på ansvarstagen over den situation man sidder i.

Men frikendt? Det blev Per Brændgaard ikke. Nej. Han blev kendt skyldig i retten, blev idømt 14 måneders fængsel og frataget retten til at arbejde som terapeut i et år efter udstået straf. Han har anket sagen.

 

Så langt så godt. I forgårs skriver Per Brændgaard så på sin blog (jeg linker ikke, google den selv hvis du gerne vil have akut hovedpine) at han skal ind på Joan Ørtings sexologuddannelse og fortælle om sin sag til de studerende. Nu er jeg i forvejen ikke særlig stor Joan Ørting fan, men her knækkede filmen simpelthen for mig, og det tror jeg den gjorde for virkelig mange, så vi var nogle stykker der spurgte Joan Ørting om det var sandt, og hvad bevæggrunden var for at hive en nyligt dømt voldtægtsforbryder ind og undervise elever. Og her er hvad Joan Ørting, Danmark mest kendte sexolog, som altså er uddannet terapeut og lever af at uddanne sexologer, citeret direkte fra artiklen:

»Der er rigtigt mange piger i dag, der gerne vil have kærlighed. Man kalder det ‘kærlighedsafhængig’. Der kommer vi kvinder rigtigt nemt til at bruge det seksuelle. Men dybest set, så er det kærlighed, som vi vil have,« siger hun.

»Jeg har jo ikke talt med pigen, men der gik jo nogle dage, før hun anmeldte det. Jeg tror, hun har følt sig skuffet over, at det gik så stærkt, og han var hurtigt færdig, og så følte hun sig udnyttet. Men altså i virkeligheden var det jo bare et dårligt samleje. Det har vi vel alle sammen prøvet.«

What. The. Actual. Fuck.

Der er SÅ meget galt med den her udtalelse at jeg slet ikke ved om jeg når at skrive det her blogindlæg færdig i aften hvis jeg skal tage det hele fra en ende af. Så nu tager jeg bare det allermest “godnattede” og dybt forstyrrende, og så må vi se om der bliver tid til resten en anden dag.

Ting der er galt med Joan Ørtings udtalelse vol. 1

Der er ikke rigtig mange piger der gerne vil have kærlighed i dag Joan Ørting. Der er rigtig mange MENNESKER der gerne vil have kærlighed i dag. Faktisk tror jeg alle er det du kalder “kærlighedsafhængig” (er det en diagnose, ligesom krammecoach kunne være det?).

Ting der er galt med Joan Ørtings udtalelse vol. 2

Undskyld, men jeg har simpelthen lyst til lige at brække mig ned i tastaturet af vrede og raseri inden jeg skriver, for det her er simpelthen så skræmmende at jeg ikke har ord for det. Jeg har det sådan helt Rudi Frederiksen-agtigt med det her problem. For det er et KÆMPE problem og det er alvorligt bekymrende at Danmarks mest kendte sexolog, Joan Ørting, konkluderer, fordi offeret har “ventet” nogle dage med at anmelde sagen, at offeret simpelthen “har følt sig skuffet over at det gik for stærkt, er blevet skuffet og derfor har anmeldt det”.

Udover at man med sådan en udtalelse jo med al tydelighed cementerer (for evigt) at man ikke aner en FLØJTENDE BJÆLDE om voldtægter OG voldtægtsofre OG helt naturlig adfærd når man har været udsat for et seksuelt overgreb, så er det her victimblaming (at give offeret skylden for den forbrydelse offeret har været udsat for) af VÆRSTE skuffe. Hvis den her udtalelse var kommet fra en eller anden John på nationens facebookside, så havde den været slem nok til at jeg havde taget diskusionen med ham. Ikke for at “vinde John” over på den rigtige side af almindelig sund fornuft, men for at vise alle de tusinder af ofre for seksuelle krænkelser at DET DER, det er simpelthen bare ikke i orden at skrive om andre mennesker.

Nu er det bare sådan at den udtalelse, som er fuldstændig blottet for helt basis grundlæggende viden indenfor seksuelle overgreb, den kommer fra Joan Ørting, Danmarks førende sexolog. Det gør mig ikke bare bekymret og skræmt og får mig til at tænke på hvad kvaliteten mon er på de sexologer der er kommet ud af det makværk der, nej, det får mig også til at ønske at man simpelthen lovgiver langt hårdere når det komme til beskyttede titler og så det at have med mennesker og sårbarhed at gøre. Og det siger jeg som uddannet coach og mastercoach. Jeg betaler gerne med mine titler hvis det betyder at folk som Joan Ørting ALDRIG NOGENSINDE får lov til at uddanne eller rådgive noget som helst med en puls igen! Hvis etikken og moralen er så larmende lav, at man går ud og udtaler sig således, oven i købet uden nogensinde at have mødt offeret, men udelukkende baseret på at “jamen Per er min ven, og kvinder er kærlighedsafhængige og kan ikke kende forskel på kærlighed og sex”, så må der simpelthen gribes ind fra samfundets side, for det der, det er definitionen på sygt. Not well!

Ting der er glat med Joan Ørtings udtalelse vol 3.

Jeg er ikke færdig endnu. Kære Joan Ørting. Kan du huske sidste gang du var nede på politistationen for at få fornyet dit pas? Kan du huske den HAL de havde lejet for at have plads alle de kvinder der stod i kø for at anmelde mænd for dårlig sex og for tidlig sædafgang? Nej? Det kan jeg heller ikke.

Her er et lille realitytjek til dig Joan: Kvinder anmelder ikke mænd for dårlig sex. Hvis kvinder skulle anmelde for dårlig sex eller for tidlig sædafgang, så havde ingen af os jo tid til hverken at passe job eller børn. Og ja, du har ret, dårlig sex har vi alle prøvet. Men jeg tror ikke på at der findes en eneste kvinde i Danmark som har anmeldt en mand fordi det var dårlig sex. Jeg tror chancen for at en kvinde har kneppet en frø er større end at netop det er sket.

Voldtægt er ikke sex. Voldtægt er vold. Og magt. Og misbrug. Men det er ikke sex. Det har det aldrig været og det bliver det aldrig nogensinde. Uanset hvor meget sexolog du så er, så kan du ikke ændre på det faktum.

“Men Frejamay, hun har jo undskyldt.”

Nej det har hun faktisk ikke. Hun har fortrudt at hun har udtalt sig. Det er ikke det samme. Lige nu har hun miskrediteret samtlige voldtægtsofre i Danmark (m/k), og vi er rigtig mange der er rigtig vrede, og som ikke vil stå model til det her bullshit mere. Det er 2019. Tiden hvor man bare kan ørle ud i en artikel i B.T. og så sige “ikke alligevel om voldtægtsofre” og tro at så er alt godt igen, den er forbi Joan. Der findes et særligt sted i helvede for kvinder der ikke hjælper hinanden. Start med at læse bogen af samme titel, og så synes jeg helt seriøst du skal tage en grunduddannelse i hvordan mennesker fungerer. Sådan helt basis empati, etik, moral, hvad der sker når man har været udsat for voldtægt. Indtil da vil jeg foreslå et job på en chokoladefabrik eller noget langtidschauffør eller noget hvor man i hvert fald ikke skal se et voldtægtsoffer ind i øjnene, og forestille at skulle kunne hjælpe dette menneske noget som helst andet sted hen end til stedet med mere skam end man havde i forvejen.

Nu skal du bare høre.

Jeg var udsat for et seksuelt overgreb da jeg var 6 år gammel (ja eller jeg var udsat for “kærlighedsafhængighed”, og det var der så en rar fremmed 30årig mand på en strand der var så sød at hjælpe mig med, fordi jeg var forvirret omkring “sex” og “kærlighed” … 6 årige kan være så dumme). Jeg ventede 9 år (ikke timer eller uger eller dage eller måneder, men år) før jeg fortalte det til nogen første gang, og ved du hvad? De troede ikke på mig. Det var mennesker jeg stolede på. De troede jeg ville have opmærksomhed. Det er faktisk næsten værre end selve det overgreb der stadig, selvom jeg er fyldt 36, påvirker mit liv hver eneste dag, især efter jeg selv er blevet mor til to små piger.

De andre 5-6-7 ret grove voldtægter og overgreb jeg har været udsat for dem har jeg slet ikke anmeldt? Ved du hvorfor? Det er på grund af dig Joan Ørting. Dig og medierne og voldtægtskulturen. Selvom Per Brændgaard er en dømt mand, her taler vi altså ikke folkedomstol, men af retten, så er der stadig skræmmende mange der ikke tror på offeret. Hvorfor skulle vi, der har været udsat for overgreb nogesinde stå frem og fortælle om det når ikke engang en dom er tungtvejende nok til at du tror på hvad jeg siger? Dig Joan Ørting, som skal skabe et trygt rum for kvinder som mig, du som skal vække tillid, som skal gøre det sikkert for mig at fortælle om de sår der aldrig nogensinde heler helt, om alle (og ja der er desværre mange) overgreb jeg har været udsat for. Når det eneste “safe-space” vi har går ud offentligt, støtter en voldtægtsforbryder og kalder voldtægten for “bare et dårligt knald” og offeret ” for kærlighedsafhængig” så har du lukket den sidste mulighed for at blive hørt.

Det ansvar får du lov til at bære nu. Og du kan være sikker på at vi er mange der vil minde dig, alle der uddanner sig hos dig og alle der tænker på at gøre det, om at du var den der slukkede den hane. Du var den man skulle stole på, den der var eksperten, og du gav os alle den største fuckfinger du kunne finde. Fordi Joans venner kan ikke være voldtægtsforbrydere. Joen kender deres hjerter. Ikke Joan Ørting? Du ved… et og andet.

Jeg har to piger. En på 9 måneder og en på knap 4 år. Risikoen for at de desværre kommer til at opleve en eller anden form for seksuelt overgreb eller vold, den er stadig alt alt for stor. Jeg skal som mor, og tidligere offer for overgreb, ikke stå model til at det sted mine piger skal kunne få hjælp hvis de bliver udsat for overgreb, det er hos dig eller nogen uddannede hos dig. Det er dybt bekymrende det her. Not on my watch!

Der findes et særligt sted i helvede for kvinder der ikke hjælper hinanden Joan Ørting.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

68 kommentarer

 • Betty Marie Boysen

  Det er helt grundlæggende forkert, at sexolog og terapeut ikke er beskyttede titler. Der er bl.a. læger og psykologer, som videreuddanner sig indenfor sexologi. De har altså en akademisk titel og specialistuddannelse. I medierne skelnes der desværre ikke ml fagligt længerevarende uddannede og “self-made” sexologer. J.Ø omtales som “ekspert”, ovenikøbet som den førende i DK. Hun er “self-made” via nogle kurser, men er fantastisk dygtig til at “brande sig”. Nu læser jeg så at hun også arbejder med incest. Det burde forbydes af en ikke uddannet person kan det! Det er stærkt betænkeligt! Men – Joan Ørting har skabt en fantastisk økonomisk indbringende forretning på en ubeskyttet titel…..
  Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Som en der har taget joans sexologuddannelse må jeg bare sige at 1. Kvaliteten er ringe og vi lærte ikke at give terapi (bortset fra et par dages kursus hist og her. 2. Joan gav aldrig terapi foran holdet (måske fordi hun ikke er god til det) 3. Hun mobbede en elev (og voksen kvinde) så hun til sidst måtte stoppe studiet (uden at få refunderet bare lidg af sine penge) og 4. Joan er en falsk bitch-on-wheels

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Odin Rasmussen

  Det er i retsstat, som DK formodes at være og lad os i det mindste støtte op om fordringen til en retsstat, at der styres ved almene love og at staten har voldsmonopol, ikke tale om, at den enkelte selv “skal” forsvare sig mod voldtægt, overfald eller indbrudstyve. Det har man politiet til. Den eventuelle forbryder kan netop ikke forsvare SIN gerning med at den ANDEN ikke forsvarede sig, ikke gjorde modstand. Så hér går der efter min opfattelse et klart skel, principielt set.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille Fjord

  Føj FOR HELVEDE! Hun burde skamme sig langt væk. Til der hvor peberet gror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette N

  Som mor til to drenge føler jeg bare et endnu større ansvar for at de lærer samtykke at kende. Og respekt for kvinder generelt. Især når autoriteter udtaler sig på den måde. 😳 Dårligt samleje for helvede da også Joan. 🤬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Det er det vildeste indlæg jeg længe har læst! Du har SÅ ret!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marius

  Kære blog,

  Jeg opdagede denne side via et link på Facebook.
  De sidste 2 år har jeg deltaget i Joan Ørtings sexolog uddannelse. Det har været et meget svingende forløb som bliver afsluttet i den kommende weekend (16-17/2/2019). Jeg vælger at åbne mit brev til holdet. På denne måde håber jeg læseren vil vide at Joan ikke støttes af alle omkring hende.

  Kh, Marius

  ÅBENT BREV TIL SEXOLOG-HOLD

  Kære alle,

  Efter at have lyttet til både mit hjerte og fornuft, så har jeg besluttet at springe vores sidste modul over i den kommende weekend.
  Årsagerne er mange, men dråben var Joans groteske udtalelser om voldtægtsmanden Per B og ikke mindst den “victim blaming” som Joan retter mod offeret.
  Jeg har læst Joans “fortrydelse”, men kan ikke mærke nogen reel erkendelse og undskyldning overfor offeret. Desværre heller ikke overfor de utallige andre mennesker som har været udsat for overgreb. Tværtimod, så virker det mere som et tarveligt forsøg på at redde forretningen.

  Alt i mig råber FY, FØJ!

  Nogle vil nok mene at jeg burde tage diskussionen og slåskampen med Joan. Til dét vil jeg sige at at der er for dårlig udsigt til at trænge igennem Joans “jeg har altid ret”. Jeg prioriterer istedet at bruge mine kræfter på ting som er mere meningsfulde. Derfor vil jeg melde mig som frivillig hos “Sex og Samfund”. Mon ikke at jeg gør en større forskel der og mon ikke at jeg dermed passer på min egen integritet!

  Til slut vil jeg gerne sige tusind tak til Jer allesammen <3 Især dem som jeg har haft spændende samtaler med, men også dem som har udfordret og hjulpet mig til at rykke videre i livet. I har gjort en forskel som jeg vil bære med i fremtiden!

  Kram til alle fra Marius <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Marius,

   af hjertet tak for din kommentar. Tak fordi du viser der er mennesker tilbage med hjertet på det rette sted. Du forstår ikke hvor mange mails jeg har fået fra vrede, ulykkelige og frustrerede kvinder de seneste to dage. De føler allesammen der er blevet begået overgreb mod dem igen. De har brug for nogen der er der lige nu. Nogen der støtter. Nogen der tager ansvar.

   Det du gør her er simpelthen så vigtigt at jeg faktisk ikke ved hvilke ord jeg skal bruge for at anerkende dig og det du gør. Min indre 6 årige der ikke kunne sige fra overfor en voksen mand på en strand, min indre 19 årige unge pige der blev voldtaget to gange af samme mand, og alle de andre indre børn og piger jeg har, de står med tårer i øjnene af taknemmelighed fordi du udviser langt større ansvar og integritet end Joan Ørting nogensinde har gjort.

   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Fantastisk indlæg. Jeg er så enig. Joan får alle ofre til at føle skyld. En skyld som er så svær at komme af med. Når man har været udsat for et overgreb, så går man igennem mange faser, og de fleste af faserne er, hvad gjorde JEG forkert. Når Joan kommer med sådan en udtalelse, så siger hun næsten direkte til ofret:”Du gjorde ALT forkert”.
  Tak for din ærlighed, det er sådanne ord der får ofret til at tænke:”Jeg gjorde INTET forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Min første tanke, da hun var ude og fortryde at hun havde udtalt sig, var at hun muligvis blev motiveret til det af økonomiske årsager, hvilket kun gør sagen endnu mere kvalm. Føj for en fucking farce. Alle kvinder fortjener at blive taget alvorligt når de fortælle om overgreb!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Som pårørende til en der blev misbrugt som barn kan jeg blive fuldstændig vanvittig rasende når jeg læser den udtalelse Joan er kommet med. Hun har med de ord nedgjort hvert eneste offer der i historien har været udsat for seksuelt overgreb?!
  Jeg er så glad for at så mange, inkl. dig, har taget bladet fra munden og råbt op.
  INGEN der nogensinde har været udsat for overgreb og misbrug i alle afskygninger skal skamme sig, føle sig forkerte eller på nogen måde undskylde! For DE har på ingen måde gjort noget forkert! Tak for brølet. Lad os brøle i flok og lad verden vide at personer der mener at overgreb blot er en dårlig oplevelse kan tage med Joan til det særlige sted i helvede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Tack!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Tak! Godt brølt. Kram, respekt og alt godt herfra til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Nu ved jeg ikke hvad en krammecoach består i? Men vel ikke at have sex med klienten? For så er det vel en gigolo? Så hvis han har prøvet på at have samleje, er det da helt klart er overgreb. Har bestemt også mistet altfor Joan Ørting, at hun tager en dømt ind til hendes elever. Meget usmageligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Nu ved jeg ikke hvad en krammecoach består i? Men vel ikke at have sex med klienten? For så er det vel en gigolo? Så hvis han har prøvet på at have samleje, er det da helt klart et overgreb. Har bestemt også mistet altfor Joan Ørting, at hun tager en dømt ind til hendes elever. Meget usmageligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Wow ! Sååååå godt skrevet . Respekt for dig og din blog 👏❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Jakobsen

  Tak! Tak fordi du har overskuddet og ordforrådet til at formulere det så flot!! Jeg blev gruppevoldtaget af 4 fremmede mænd på åben gade en eftermiddag, da jeg var 16 år. Jeg er i dag 45 år, og har først fortalt det til en psykiater sidste år. Hvorfor? Af frygt for ikke at blive troet på. Af frygt for på en-eller-anden måde selv at få skylden. Hvad Joan Ørting gør nu forarger og ryster mig!!! Hun er medskyldig i at kvinder ikke tør anmelde en voldtægt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg fandme ked af at læse Anita. Og hvor er jeg oprigtigt glad for at du endelig har fået åbnet op for så rædselsfuld en oplevelse du har været igennem. Og JA, hun er netop medskyldig i at kvinder ikke tør anmelde. Lige præcis!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Har sendt dig en PB på facebook

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hvad fanden mener du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for dit opråb! Glad for at der er nogen der ser det <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg stoppede med at læse noget som helst Joan Ø skrev efter at hun i en brevkasse på eb rådgav en mand, der bekymrede sig om, at han tændte på meget unge piger (dårligt nok i puberteten). Hendes råd var, at han da bare skulle tage på ferie i et land med seksuellavalder på 12 (!) år! Hun skrev intet om, at han burde søge behandling! Kvinden er gal, og man skal jo altid huske på at sexolog ikke er en beskyttet titel. Alle kan kalde sig sexolog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fru Jensen

   W H A T 😱 Der er jo seriøst noget galt med hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   What….????
   💔😰🤮
   Seriøst- Det er da vel for fanden ikke rigtigt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kommer desværre ingenlunde bag på mig at Joan har givet sådan et svar 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Det er jo hjerteskærende!…..Jeg er overrasket, for jeg har egentlig altid oplevet hende som et menneske med en go’ fornemmelse og indsigt. Men jeg har også oplevet mennesker, der bryder grænser og hele tiden eller ofte befinder sig i grænseland, ende et sted hvor hele virkeligheden forvrænges. At opfordre til søge mod lande med adgang til børn, og at kalde et voldtægtsoffer for kærlighedsafhængig. -Det er totalt forvrænget 💔

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Tak! Så enig. Godt skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg mener også at huske en sag for nogle år siden, hvor en klient havde “sex” med sin kæreste, mens hun sov, og Joan behandlede spørgsmålet uden på noget tidspunkt at nævne, at sex med sovende personer – kæreste eller ej – er et overgreb (så vidt jeg husker, så hun slet ikke noget galt i den adfærd). Det fik hun heldigvis også kritik for, men tydeligvis ikke nok til, at hun har lært det fjerneste om grænser og overgreb siden😖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Hej! Fantastisk indlæg – og jeg er enig: Vi gider fandme ikke høre på sådan noget pis mere! Har selv været i samme situation som dig med et sexuelt overgreb, hvor ingen troede på mig, da jeg var ni. Når man har været udsat for dét, sidder vreden udenpå én resten af livet – og man kan næsten ikke rumme sådan en udtalelse, som Joan Ø. er kommet med. Du har skrevet præcis, hvad jeg tænkte og følte indeni, så tak for det! Du er en stjerne!

  (Kan du ikke rette stavefejlen i overskriften fra ‘hjælpe’ til ‘hjælper’? Bare et kærligt tip, så ingen hænger dig ud)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Karen,

   tak <3

   Og jo, det kan du tro, har bare ikke været ved computeren før nu (kids, you know 🙂 )

   jeg retter fluks

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Så godt skrevet!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Som mor til to piger er jeg rungende enig! ❤️ Godt brølt løvemor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har sjældent, heller selv læst et blogindlæg til ende, men måtte læse dit. ‘ amen altså! Hvor er det dog virkelig en dum dum udtalelse. Og endnu mere dumt er det at han indleder sig med en patient/ klient, Også at voldtage hende!
  Hvis man ikke kan kende forskel på mit og dit…og det lyder jo ikke som det er første gang han har haft fingeren for langt fremme.
  Jeg er faktisk med på at det er vigtig at høre sexforbryders historie for at forstå hvad og hvordan de kan hjælpes og det kan forebygges. Og det er rigtig vigtig at nævne at det ikke betyder at handlingen skal legitimiseres.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria,

   jeg er også med på at det betyder noget at høre en sexforbryders historie. Men kun hvis vedkommende angrer og har udstået sin straf eller besidder evnen til at reflektere lidt med selv. Det er jo på ingen som helst måde tilfældet med Per Brændgaard. Desværre. Han tromler bare afsted med 400 km/t med skytelte for øjnene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Pyh.. Tak for det her indlæg. Jeg er nødt til at være ærlig og skrive, at da Joan lavede de der udtalelser, det tænkte jeg; “nå ja, men det kan da godt være at det er sådan…” og det viser bare lige hvor sindssygt det er – jeg er mega letpåvirkelig og for mig er hun lidt en autoritet, fordi hun er professionel.. tænk hvor mange andre der sidder og kommer til at tænke “jamen er voldtægtsofre bare skuffede over dårlig sex?” for dem tror jeg altså der er nogle stykker af. Så tak for lige at sætte en stor fed streg under hvor FORKERT det er! Jeg er simpelthen så berørt af det, at jeg sikkert ikke får udtalt mig særlig kløgtigt eller særlig klart. Jeg er bare mega forskrækket over min egen reaktion; tænk at man så hurtigt kan komme til at tænke at det er ofrene der er noget galt med.

  Og jeg har endda selv været udsat for overgreb. Af min mand. Mens jeg sov. Og som derefter benægtede at det nogensinde var sket. I 2 år har jeg bebrejdet mig selv for at opfinde sådan noget. For jeg troede det var mig der var noget galt med. Indtil han indrømmede. Og jeg kæmper hver eneste dag med eftervirkningerne af det.

  Tak for dig! Du er det stærkeste menneske jeg nogensinde er “stødt” ind i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh kære du. Tak fordi du skriver. Dit indlæg rører mit hjerte. Hvor er du stærk og sej, og hvor er det dejligt at du også ser hvor forkert det er. Der var også engang hvor jeg ikke så noget af alt det her. Det er en anden historie, men den kommer snart på bloggen.

   Tak for dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Og så nævner du ikke engang at det er en terapeut, der misbruger sin autoritetsposition til at have sex med en klient! Selv hvis der ikke havde været nogen form for vold, tvang eller påvirkning, er det moralsk og lovgivningsmæssig forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har ret Mads. Jeg var nødt til at vælge min spalteplads, og der var så mange sindssyge absurditeter at vælge i mellem, så det er godt du har den med her. Tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Unni

  Godt skrevet, tak 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Wow! Det er sjældent jeg goder læse så langt et blog-indlæg til ende, men hvert et ord bed sig fast og fik mig frem i sædet! Ind til nu har jeg haft stor respekt for Joan Ørting, men det er da slut! Og det skal da stoppes, at han skal ud til de elever, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre! Er der en plan for det! Jeg stiller mig gerne i vejen!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  HØRT♥️ Hvor er det godt skrevet! Jeg deler gerne, så endnu flere kan læse dine kloge ord. Og blive advaret mod både Per Brændegaard og hans veninde Joan Ørting.
  Du har min støtte♥️
  Hilsen endnu en “kærlighedsafhængig”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak <3 Og ja del gerne, det her skal hun ikke have lov til at trække på skuldrene over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du er sej og har ret i dine ord❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Tak for dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du er fantastisk! Så godt skrevet og så vigtigt. Velformuleret, velargumenteret og bare så stærkt. Tak fordi du tog dig tiden til at skrive det ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lindamei

  virkelig godt skrevet – tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Preach👏❤️ X 1000! Det er så hovedrystende! Hvad fanden i helvede tænker hun på. Og som en ekstranote til Joan: STOP med at opfinde dine egne pseudobegreber uden belæg og/eller videnskab bag og brug dem som nogen form for definition!! Og note vol. 2: hvor VOVER hun at udtalte sig om en offerets bevæggrunde!! Magen til nedladende pis. Kæft jeg bliver harmdirrende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hold kæft, det er stærkt skrevet. Håber inderligt hun læser det en dag. Og at det bare gør en smule indtryk.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et enkelt tip til frygtelige mødre (om at se sig selv langt værre end man er som mor)