7 ting der fuldstændig gav sig selv, helt af sig selv, da jeg blev mor (fuck "ekspertråd")

Identiketter: Navnemærker til dine børns tøj som letter hverdagen for dig og pædagogerne

Reklame for identiketter.dk

I mit skab ligger der en stofpose med tøj. Det er ikke Emmalia’s tøj. Det er heller ikke Selinna’s tøj, det er andre børns tøj. Men jeg aner ikke hvem tøjet tilhører. Så nu ligger det bare der. Det samme gælder Emmalia’s tøj (og sko!), der er ting der aldrig kommer med hjem fra børneren igen. Derfor var det virkelig nemt at sige ja tak til et samarbejde med identiketter.dk.

For selvom jeg går ind for bæredygtighed, minimalisme og genbrug, så er det her på mange måder noget der støtter op om netop det. For det første er det træls at købe fint genbrugstøj til pigerne, og så står der allerede både “Simone” og “Victoria” i tøjet med stor fed sort sprittusch. Det tager en lille smule af magien. For det andet kan man bare tage mærket af igen når man er færdig med at bruge det. De strygefrie navnemærker klistres på en vaskeanvisning eller et tøjmærke i tøjet. Dette gøres for at undgå at vandet trænger ind gennem tøjfibrene og ødelægger limets klæbende egenskab på mærket. De holder i vask (efter vask efter vask), og så gør de bare hverdagen lettere, fordi det er nemt for mine nærmeste at finde Emmalia’s tøj når vi er ude. Og mærkerne gør arbejdet super meget lettere for pædagogerne i vuggeren og børnehaven med navne etiketter.

Jeg spurgte faktisk Pernille, en pædagog jeg kender, hvilken forskel identiketterne gør for hendes hverdag. Her er hvad hun svarede: “Det gør en stor forskel. Fx når de kommer ind fra tur eller leg ( alle på engang) så kan tøjet til tider havne de forkerte steder. Prøvede at en lille purk ikke kunne finde sine sko og han kunne ikke helt forklare hvordan de så ud. Så er det svært når man skal kigge på 24 par sko for at finde frem til de rigtige. Udover det er det ikke altid sikkert de kan genkende deres egne ting, måske fordi de lige har fået nyt, og derfor ikke rigtigt har integreret det endnu. Så i det store hele er det en stor hjælp både for pædagoger og forældre og børn. Og hvis ting er blevet væk og havner i “lånetøjsbunken”, så er det for forældre nemmere at finde igen. Og i det tilfælde at man “kun har brugt fornavn så kan det for en pædagog være svært at lokalisere den rette ejer hvis der er flere med samme navn. Derfor er det vigtigt at man uanset hvor specielt navnet er, at huske efternavn.”

Selvom jeg kender mine ungers garderober ret godt, da jeg selv har købt det meste af tøjet, så kan jeg stadig komme i tvivl om det er Emmalia’s t-shirt eller leggings jeg står med i hånden i garderoben i børneren, og så er det bare hundrede gange lettere at der er navn i, det sparer alle for en masse bøvl.

Vi bruger også identiketterne på Emmalias legetøj. Børnene i børneren har ofte et stykke legetøj med hjemmefra. Vi har oplevet at tingene er forsvundet derovre, og jeg er sikker på det er fordi vi ikke havde skrevet navn på. Det har vi nu, og den sidste måned har vi haft navne etiketter / identiketter på det hele. ALT er kommet med retur. Det betyder ingen ked af det Emmalia, ingen ked af det mor, og pædagoger der hurtigt kan placere legetøjet i den rigtige kurv, fordi det er nemt at se hvem legetøjet tilhører. Hvis du har brug for helt små identiketter, så fås de også i minilapper, som dem her, til blyanter og andre små ting:

Da jeg så var inde på identiketter.dk for at bestille mine klistermærker, så blev jeg (meget) positivt overrasket. Både over at jeg kunne designe identiketterne helt selv, men også at (og hold nu fast) man kan få dem med Gurli Gris på! Gurli er det helt store hit herhjemme, og fordi identiketterne er “så seje” (spørg bare Emmalia), så har det været sjovt at sætte dem i alt tøjet sammen med Emmalia. Hun valgte hvilken Gurli der skulle i hvilken kjole og hvilken sko, og vupti, nu har vi identiketter i hele hendes klædeskab. Er du ikke så meget til Gurli Gris, så er Spiderman, Mumi, Disney, diverse dyr og symboler også en mulighed. Og alverdens farver. Det er lige før det er sjovt at sidde og lave (hilsen en mor der rent faktisk syntes det var sjovt).

Det her gør bare hverdagen sjovere for alle, ungerne mister ikke tøj og legetøj (i hvert fald ikke fordi pædagogerne ikke ved hvem det tilhører), når andre henter i børneren (momse eller far) kan de hurtigt finde Emmalias tøj, og når jeg får eksempelvis Elviras undertøj med hjem, så kan jeg hurtigt aflevere det tilbage igen, fordi Elviras mor også mærker tøjet hjemmefra. Yay!

Identiketterne fås lige her. Rigtig god fornøjelse med mærkningen!

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 ting der fuldstændig gav sig selv, helt af sig selv, da jeg blev mor (fuck "ekspertråd")