Bliv cool med din inkontinens - #UTÆTHELTENE - Vær en helt(inde) og hjælp en søster

10 bæredygtige julegaveønsker til mor (min personlige ønskeliste)

Forbrugsfestes højtid står for døren, og måske er du, ligesom jeg, lidt splittet når det kommer til julegaver og bæredygtighed, principper og miljøet? Jeg ville ønske at jeg bare ingen ønsker havde, men det har jeg, så her er min bæredygtige indkøbsliste for i år. Og jeg ved at der altid er et mere bæredygtigt valg, men hvis du, som jeg, er ved at træde din egen sti ind i det bæredygtige og miljøvenlige univers, så må der være plads til at tage et skridt ad gangen. Derfor har jeg valgt at dele min ønskeseddel. Santa are you listening?

 

# 10 SAMA – parfumernes økologiske gudinde

Første gang jeg stiftede bekendskab med SAMA, var hjemme hos en veninde, som havde inviteret til kvindeaften, og så havde hun hældt SAMA maskulin og SAMA feminin på små flasker til os alle. Vi duppede maskulin på det ene håndled og feminin på det andet håndled, og siden da har jeg været forelsket i de helt igennem magiske og forførende dufte fra Frankring. SAMA , 100% naturlig, 85-99% økologisk første klasses luksus parfume og hudpleje, specialfremstillet i Frankrig. Læs historien om Sandrine, der laver duftene lige her. Jeg ønsker mig både maskulin og feminin. Jeg har aldrig mere end 1 parfume ad gangen, så dette skal være min næste.

 

# 9 AIAYU Sengetøj

Aiayu er et dansk bæredygtigt luksusmærke, og jeg ville elske at falde i søvn i det her lækre lækre sengesæt hver nat. For 7 år siden tog jeg en beslutning om aldrig at spare når det kom til min søvn, det vil sige, gode dyner, lækker sengetøj i bæredygtige materialer og gode puder. Ikke noget Ikea. Så jeg købte to fantastisk lækre dyner dengang, og hver eneste nat (uden undtagelse) kan jeg mærke hvad det gør ved mig at have dejlige kvalitetesdyner omkring mig og mine børn. Det samme gælder sengetøj. Det har jeg ikke lyst til at købe brugt, men jeg smider gerne et par ekstra kroner efter GOTS certificeret sengetøj der er produceret med omtanke for miljøet.

# 8 Bæredygtig elektronik hos Bluecity

Når min Macbook dør, eller min Iphone, så vil jeg ikke købe fra ny, men derimod købe brugt og sat i stand fra Bluecity. Jeg har dette ønske med på listen som inspiration til alle der skal ud og købe elektronik til gaverne under juletræet. Det her er virkelig et godt tiltag, og selvom jeg ikke selv mangler pt. så kommer den med som et “hvis jeg skulle have en ny computer” punkt. Jeg kender flere der har købt både telefoner og tablets og computere derfra, og de er super tilfredse, både med varen og med servicen. Så varm anbefaling herfra.

 

# 7 Undertøj fra Underprotection.

Min bryster er alt for store til Underprotections designs, men trusserne kan jeg godt passe. De er bæredygtige, de er smukke og lækre. Jeg er stor fan at lækkerhed inderst inde, og jeg er KÆMPE fan af Underprotection. Jeg har en morgenkåbe (to faktisk) fra brandet, og jeg går i dem hver eneste morgen. Især her om vinteren.

 

# 6 Dilling undertøj og uld

Fra sexyness til praktisk-ness. As we speak sidder jeg i et uldsæt fra Dilling, leggins og en langærmet trøje i noget blommefarvet uld. Jeg kommer til at bo i det her sæt hele vinteren, og er nok nødt til at anskaffe mit et sæt mere, da det jo skal vaskes af og til. Hver eneste aften hopper jeg ud af mit tøj og over i mit uldsæt fra Dilling. Jeg køber også uldundertøj til mig selv og pigerne her. Priserne er gode, kvaliteten er god og brandet er bæredygtigt.

 

# 5 Anna strik i gul fra Stinne Gorell

Den er SÅ smuk i gul. Jeg så den oppe i Louisianas shop, men havde Selinna i slyngen så jeg fik ikke prøvet den. Men kvaliteten er simpelthen så lækker og designet er enkelt og alligevel med lidt detaljer, der dog ikke tager det tidsløse ud af den. Jeg kender Stinne, og har fulgt hendes rejse, og der er ikke andet end kærlighed og dedikation, kvalitet og bæredygtighed i hendes brand. Selvfølgelig skal denne strik på ønskelisten.

# 4 Vegansk Mascara fra Eyeko

Jeg fik en mascara fra Eyeko fra TargetPR i gave, og jeg havde aldrig hørt om mærket før. Men denne mascara er absolut min nye favorit. Den er “cruelty free”, den drysser ikke, den er fiks, den giver lange fyldige vipper og jeg er vild med den. Absolut min nye yndlingsmascara, og jeg har efterhånden prøvet dem alle.

 

# 3 Økologisk kropsbehandling hos Beauty Avenue 

Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af at besøge stedet endnu, men jeg har hørt rigtig godt om det, og bæredygtighed, for mig, handler også om at fylde sin egen kop op, før man kan være noget for andre. Noget jeg er ekstremt dårligt til i øjeblikket. Derfor skal en kropsbehandling eller et gavekort til behandling naturligvis også på min ønskeseddel.

 

# 2 Feministisk stand-up med Sanne Søndergaard

Seriøst, hun er SÅ sjov! Jeg har købt hendes shows via hendes hjemmeside, og jeg skal klart ind og se hendes nye show når baby er stor nok til at være alen… pjat. Når baby er stor nok til at blive passet. Jeg skraldgriner og elsker de emner Sanne tager op. Se dem, du kan købe Sannes shows og downloade dem lige her (til en ALT for lav pris!!).

 

# 1 Lær at spille ukulele med  Carsten Knudsen

Well, den her er nok lidt personlig, men jeg skal nok lave den relatérbar lige om lidt. For noget tid siden købte jeg en ukulele, fordi jeg trængte til at lære noget nyt, og have en hobby der ikke handler om noget der har med mit arbejde eller mine børn at gøre. Og jeg har altid gerne ville spille et instrument, derfor blev det ukulele, fordi jeg synes det er sejt. Nu har jeg godt nok ikke en DVD-afspiller, og jeg tror ikke man kan købe kurset her som online-kursus endnu (jeg håber det kommer), men jeg har hørt det her skulle være rigtig godt.

Så, hvis du nu altid har drømt om at lave noget med keramik eller blive klogere på digte eller male en vase med blomster i, kaste dig ud i noget helt nyt, så kan jeg virkelig anbefale dig at ønske dig et kursus eller billetter til et foredrag eller lign. “En master er en der altid tør tage en begynders mindset”, og det er sundt for os at huske at være begyndere igen og igen. Især i disse tider hvor alle skal være eksperter på alt muligt. Prøv at være nybegynder igen. Det pynter på personligheden 🙂

 

Se selv, det er slet ikke så svært at leve bæredygtigt, heller ikke til jul og heller ikke på sin ønskeliste. Jeg vil afslutningsvis slå et slag for genbrug, som altid er det mest bæredygtige valg, især når det kommer til pakkekalender. Hvis du har fået specifikke ønsker fra folk, så tjek dba, trendsales, fb marketplace, reshopper, tradono osv og se om ikke der gemmer sig noget der. Jeg har fundet så meget den vej, også helt ubrugte ting som stadig var i original indpakning.

Hvad står der på din ønskeliste til jul?

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

1 kommentar

  • Rose

    Jeg elsker din pointe om værdien i at være begynder igen ♥️✨ Det ramme noget smukt, fyldt med kærlighed, og uden frygt for ikke at være god nok – ‘jeg er jo begynder’ 🦄
    Og så er det mega klædeligt at træde ned fra erfaringens og kunnens pidestal, og lege og udforske og lave fejl og eksperimentere. Jeg vil mere af det. Endnu mere!! 🤸

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliv cool med din inkontinens - #UTÆTHELTENE - Vær en helt(inde) og hjælp en søster