Mor til to som utæt - et liv med inkontinens

Digital Junkie detoxer: jeg har opgivet min Ollertelefon

Det var simpelthen for besværligt. Hver gang jeg havde fået ca 24 sms’er, så var min telefon fyldt, og jeg måtte manuelt slette hver eneste af dem. Jeg kunne ikke se hvem der ringede, og skulle åbne telefonen hver gang (klappe den op), hvor man på en smartphone bare kan se hvem der ringer med det samme, og i det hele taget var den bare rigtig dum, især fordi den ikke havde intelligent ordbog, så det tog en krig blot at skrive “hej med dig”. Så nu har jeg arkiveret min ollertelefon. Men betyder det så at jeg er tilbage på min smartphone? No way! Hvad gør man når noget ikke virker? Jamen så finder man en bedre løsning. Så det har jeg gjort.

Man skal jo starte et sted når man går i gang med en ny rejse, i mit tilfælde minimalisme, bæredygtighed og digital detox. Så jeg startede med at smide 279 kroner efter en Ollertelefon fra urtiden, og det var rigtig godt for mig. Når jeg er ude i butikker og lave salgstræning, så er det første mål altid at få personalet til at stoppe med at hænge ved kassen/disken, så de kan komme ud til kunderne. Den letteste måde at gøre det på er ved at lave en regel der hedder “hver gang der kommer en kunde og skal betale, så skal du tilbyde dem mindst 1 mersalg”. Vupti, så står der ingen sælgere ved kassen længere. Og så kan man begynde at arbejde med salgsteknikker. Det samme gælder forandringer i sit eget liv. Man skal tackle sig selv i de vaner man gerne vil have brudt. Det handler ikke om viljestyrke, men om teknik og små skridt. Jeg vidste, at hvis jeg “bare” lavede en regel om at være mindre online, så ville den holde i ret præcist 5 minutter. Men med Ollertelefonen kunne jeg se en fidus, for så kunne jeg tage telefonen med mig, uden at slæbe hele mit facebook-netværk og kamera og instagram og instastories og alt det jeg gerne ville have mindre af, med.

Min smartphone er et værktøj. Jeg har stadig mobile pay, fb, instagram, mail og alle de andre apps der (for det meste) gør livet lettere. Men jeg er ikke slave af det. Jeg har fået mit mobilforbrug ned med 2 timer hver eneste dag. Jeg er slet ikke i mål, men det der sluger tiden pt. er Emmalia der ser tegnefilm på min telefon, det tæller jo altsammen i minutter, så vi arbejder os igennem mod målet.

Hvad har vi så fået i stedet for? Ekstremt meget mere nærvær og grin og sjov og forbundethed. Jeg vill lægge hovedet på bloggen (høhø) før mit digitale detox, og sværge at jeg var en super nærværende mor. Det var jeg også, men jeg var også meget fraværende, og jeg var blevet slave af de sociale medier, og havde ikke noget sundt og aktivt bevidst forhold til mit forbrug. Vi er meget mere ude i naturen, jeg tager langt færre billeder af pigerne, så jeg bryder ikke nærværet hele tiden med at skulle dokumentere alting. Og nej, det er ikke gået ud over mit content, føler jeg. Jeg har stadig rigeligt med materiale selvom mit biledbehov er skåret meget ned.

 

Men hvad er det så der er sket? Jo, jeg har sagt farvel til Ollertelefonen, men kun fordi jeg har lavet en ny omgang research, og fandt ud af at mærket Emporia laver ret lækre, og lidt mere opdaterede klaptelefoner. Jeg fandt den her, som koster knap 1300 fra ny. Den har plads til langt flere smser og kontakter, har intelligent ordbog og er bare lidt mere sexet og lækkert i materialet. Og så kan jeg se hvem der ringer uden at skulle klappe telefonen op. Faktisk har jeg kun haft den i en uge, og jeg er stadig ikke færdig med at opdage hvad den kan. Men den kan ikke administrere apps eller gå på nettet, og det er awesome! Og så fandt jeg den selvfølgelig brugt på facebook marketplace, så jeg hav 300 kroner for den og den havde stadig plastic på skærmene, så den var helt ny. Brugt er ALTID bedre (med mindre det er trusser, then dont! Med mindre du tænder på det then do. Der skal være plads til alle).

Så! Ny lækker telefon, stadig Oller, men ikke så Oller så jeg har lyst til at rive hårene ud af hovedet på mig selv. Når jeg tager telefonen i offentligheden føler jeg mig simpelthen så original, og jeg elsker at snakke i den, for der er rigtig god lyd … netop fordi den er beregnet til hørehæmmede. Nåja, og så skrev jeg direkte til Emporias kundeservice inden jeg kastede penge efter telefonen, for jeg ville være helt sikker på nogle ting. De svarede med det samme og jeg havde en fantastisk oplevelse som kunde (og jeg havde jo ikke engang købt deres produkt. Det er værd at tage med i de her Dominos Pizza tider  (fy for satan).

Så jeg er stadig lykkelig digital junkie der detoxer. Næste skridt er at fjerne alle apps der ikke bliver brugt på min smartphone. Og så vil jeg finde et godt sted til min smartphone herhjemme, og stille mit spejlrefleks kamera frem i stedet, så jeg bruger min smartphone endnu mindre. Det føles virkelig godt at være fri af den. Nu skal jeg bare være fri’ere!

Er du med på digital detox, og hvilke erfaringer har du gjort dig på rejsen? Eller måske drømmer du om at foretage nogle ændringer? Del med os andre <3 Måske kan vi blive klogere sammen.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

5 kommentarer

 • Alexandra

  Jeg vil faktisk rigtig gerne være med men jeg synes dæleme det er svært. Måske er jeg ikke helt klar til at tage springet. Og så tænker jeg også at selv om man har en ollert telefon så la man jo “bare” tage fat i den anden alligevel…. Forstår du? Det handler jo i bund og grund om selvdisciplin… Men det er SÅ sejt. Og jeg vil gerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det kan jeg virkelig godt sætte mig ind i. Men det er lettere at lade den anden ligge i en skuffe når Ollertelefonen ligger fremme. Jeg har været ude og gå en laaaaaaangt tur i dag, hvor jeg kun havde ollertelefonen med. Så kan børneren ringe hvis der skulle ske Emsen noget. Der var flere gange jeg tænkte “eiii det her havde været et godt billede” fordi naturen er så smuk, men fordi jeg ikke lige kunne tage mit kamera og forevige situationen, så måtte jeg stå et par minutter ekstra og tage naturen ind. Je har stadig ikke helt knækket koden til at slippe smartphonen mere, netop på grund af det du skriver. Men jeg HAR reduceret mit forbrug ret meget efter jeg har fået min Ollertelefon. Så små skridt, lidt frem og lidt tilbage. Du kan jo starte med bare at lægge smartphonen i en kasse og så se hvor hurtigt du får behov for at tage den op igen. Eller du kan starte med at lytte Thomas Skov’s podcast om at være mobilafhængig. Den gjorde noget ved mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Munthe-Larsen

  Sejt! Go vind med den nye gamle 🙂
  Og nu vi alligevel er ved det-ish (som i: overhovedet ikke), hvad er nu liiige dit spejlreflekskamera hedder? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • wow hvor fantastisk – lyder god den telefon – den må jeg tjekke ud. Dejligt at følge din rejse med digital detox. Jeg kæmper også selv videre. Jeg har nu slettet mig på facebook. Det føltes så godt og rigtigt – og måske lidt dumt, da jeg egentlig havde troet jeg skulle til at køre min virksomhed op gennem facebook her i 2019, når min datter starter i børnehave….så måske er det lidt dumt, men jeg føler mig mere fri igen og når jeg sidder foran computeren nu, er det for at læse noget jeg synes beriger mig, (bl.a. din blog), skrive selv, og skabe selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk læsning.. Jeg tror vi alle har behov for at detoxe fra det digitale liv..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor til to som utæt - et liv med inkontinens