UPDATE på mit råb om hjælp og min opsigelse som enmandshær

Alene på ferie i 3 uger med en baby og en 3 årig (indsæt nervøs latter)

I fredags startede 3 ugers ferie med pigerne. En på 9 uger og en på 3 år. Jeg har haft så mange blandede tanker og følelser om denne ferie. Både at skulle stå alene med dem, hvordan jeg selv kommer til at overleve, om der er mulighed for at få bare et minuts mortid de kommende tre uger eller om det bare bliver fantastisk?

Well. Weekenden startede knap så godt, vi græd alle tre på skift og på samme tid, men den endte med at vi vitterligt dansede os igennem og kom tættere på hinanden.

til gengæld vendte det, og nu har vi onsdag i første ferie-uge, og det går faktisk ret godt.

Mandag havde jeg pigerne med til Amager Strandpark. Alene. Jeg skrev det her på FB om aftenen:

“Der kan desværre ikke blive skrevet blog i dag, da jeg er blevet overfaldet af et stort glas hvidvin og en hengemt pakke twix.

Jeg besluttede mig for at mor-til-to challenge mig selv, og tage mine mine to små børn med til Amager Strandpark. På vejen til Amager gennemtænkte jeg worst case svenario og planlagde hvordan jeg kunne transportere begge børn skrigende og med fråde om munden fra stranden og ind i bilen. Så var der styr på det.

Strandturen gik overraskende godt, og det var ikke så slemt som jeg havde forestillet lig. Især ikke turen til bilen. Ems satte sig bare ned i “undervognen” af barnevognen og Selinna skreg (hun kunne ikke falde i søvn i varmen) i overkøjen.

Pakke bil. Børn. Bum bum. Ro på babyen, Gurli Gris til den store. Afsted.

Så kørte vi til Marias butik på Kløvermarken 39 og spiste is og virkelig lækre rugbrødsmadder og Emmalia var kulsort efter en tur på legepladsen. Selinna fik sovet lidt i mine arme og vi blev et par timer. Og så kørte vi hjem for vi ventede gæster.

Der var lidt krise her til aften, og jeg har pt. Et ældste barn det hører “slå mere” når jeg tror jeg siger “stop med at slå”. Så mor er ret dum i øjeblikket. Men det gik fint med gæster og Ems og Ella legede så godt, Selinna faldt i søvn og jeg dik mig en dejlig voksensnak med mama-gæst.

Da gæsterne gik puttede jeg Ems og jeg spurgte hende om mor er lidt dum i øjeblikket. Ems sagde ja og jeg sagde at det kan jeg godt forstå og at sådan er det at være mor nogen gange, så er man hende den dumme. Og vi krammede og hun smilede og hun faldt i søvn.

Så har jeg lige solgt (jeg gav det væk gratis) vores gigantiske badebassin for 20 minutter siden, og det er afhentet, og så skete overfaldet. Vin og twix.

Og så søvn.

I morgen skal vi på en lidt længere tur, men vi øver os.

Tak til mine piger for en – overall – ret skøn dag”

I går var vi på tur igen. Vi kørte ud i en skov til en ven jeg har. Lidt over en times kørsel hver vej. Jeg er så stolt over at det lykkes. Altså, jeg ved godt det ikke er svært, men for mig er det svært. Alene. Baby. 3årig. Aner ikke hvordan det kommer til at gå med søvnen. Mig der kører. Varme. Kronisk lige lidt for lidt søvn pt. Der er bare rigtig mange grunde til at det hele kunne gå i smadder. Men det gjorde det ikke. Jeg tror det er fordi jeg langsomt er ved at finde noget ro. Ro i den nye situation, ro i ikke at vide hvordan det kommer til at gå, og så kan mine piger bare mere end jeg lige umiddelbart troede, og det er ret sejt at opdage.

På lørdag pakker vi bilen og kører til Limfjorden. Vi skal tilbringe en uge på Livø Feriecenter.  Selvom det måske lyder helt absurd vanvittigt, så glæder jeg mig helt vildt til bare at hygge med mine piger (og have min computer og vin med til mig selv om aftenen, YEAH!). Det er som om, for hver eneste feriedag der går, så bliver konflikterne mindre, vi lærer hinanden bedre at kende og vi bliver mere et team end en mor til to børn. Det er lidt vildt at sige højt, men jeg nyder det rent faktisk.

Er det hårdt? Ja! Er det frustrerende? Ja! Er jeg lykkelig? Ja! Ikke hele tiden, men der er mange lykkestunder. Da vi kørte hjem fra Allans skov faldt Emmalia i søvn på bagsædet, og Selinna sad bare og STORsmilede til mig fra sit autosæde foran. Jeg HYLEDE af lykke. Lykke efter en dejlig dag med gode venner. Lykke fordi mine piger havde hygget sig. Lykke fordi jeg havde haft voksen/business snak med folk jeg virkelig er inspireret af. Lykkelig fordi endnu en mor-udfordring var vellykket og lærerig.

Hvis jeg skal blive rigtig god til det her mor-til-to noget, så skal jeg øve mig rigtig meget. Øve mig i konflikter, øve mig i at tage afsted selvom det er besværligt, øve mig i at prioritere, øve mig i at slippe kontrollen over pigerne, øve mig i at trække på skuldrene og sige “pyt” og sige ja og sige nej når det føles rigtigt.

Og for at blive rigtig god er man nødt til at turde have en begynders mindset. Og det har jeg. Jeg har accepteret at jeg har en kortere lunte end jeg plejer, at jeg får råbt af (mest) den store, at jeg ikke lever op til kostpyramiden og er blevet noget bedre venner med McDonalds, og at jeg er en god nok mor.

Jeg har lært om mig selv at det faktisk (oftest) er vigtigere for mig med lidt Frejamay (ikke mor, men kvinden, iværksætteren, bloggeren, mig, Frejamay) – tid. Det er nogen gange langt vigtigere for mig at skrive et blogindlæg eller undersøge et eller andet emne end den times søvn jeg kunne få i stedet. Og det er vigtig læring for mig (tak for den Smilla). Den læring gør at jeg ikke render rundt som en hovedløs høne når jeg har en time (eller et kvarter) til mig selv, men at jeg ved at jeg skal prioritere mig-tid først og så kan jeg sove bagefter. For mange er det omvendt, og det er mindst lige så okay.

Så. Jeg glæder mig til at få blogget fra Livø. Vi kører på lørdag når vores lejlighedspassere er tjekket ind i vores lejlighed.

Så, hvad er dine bedste tips til lange køreture med små børn i bilen? Udover mange stop?

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

3 kommentarer

 • Anja MN

  Min mor lavede altid en “køre på ferie pose” til min bror og jeg 😀Den indeholdt fx bog/blad, lidt legetøj, lidt snold osv. Små ting som kan håndteres af et barn, samtidig med at man kører bil. Poserne blev givet efter 1/2-1 times kørsel, så var der ro lidt længere tid.
  Til min egen datter sørger vi altid for at have iPad + holder med. Den er rigtig go at give frem og smide en film på, når man efter et par timer rammer “nu gider jeg faktisk ikke køre bil mere”-punktet. På bla Min Bio kan du downloade meget af indholdet, så det kan ses selvom man er offline (ikke reklame, bare smart og hvad vi her gør brug af)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er fuldstændig vild med dig og dine pigerne; din ærlighed og din hjertevarme der strømmer ud af dine indlæg <3. Jeg har skrevet før – for selvom vores liv og familiekonstellation er forskellig, så kan jeg genkende så meget af alt det du skriver om!! Det der med at “vove” og at “turde” som mor – det tror jeg de fleste genkender. Jeg fik tvillinger anden gang – og jeg skulle også virkelig tage tilløb hver gang jeg skulle alene forældre afsted med alle tre. Men hvor gik det ofte godt og hvor blev jeg glad og stolt – og de gange det er fået i fisk er jeg også blevet klogere :-). Vi har oftest planlagt de længere ture, så det har passet med at ungerne kan tage en lur undervejs. OG så har vi også haft frokost med (eller købt det undervejs) og har gjort det til et hyggeligt afbræk, evt et sted hvor der også kan blive “krudtet lidt af”! Og så er een god lydbog altid virkelig et hyggeligt samlingspunkt for både store og små!
  God tur i næste uge – det lyder FANTASTISK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Opladet ipad, evt høretelefoner til Ems, en playliste med virkelig gode børnesange moren også kan holde ud og som man kan synge med på og grine af – fx Kaj pg Andreas prutte-bøvsesang og navnesang (den kan man nemlig brygge videre på med alle mulige navn), Vaiana sangene, Frost sangene… evt en ny god film hentet på ipad, SYNG Disney??filmen kan varmt anbefales også for moren😉 en god og spændende snack kurv med noget hun evt selv kan sidde med på bagsædet og nipse af og ellers bare husk at have det sjovt, fjolle og grine og måske se hvem der først ser en rød bil, en fugl O.lign. OG hvis det optrapper, så kør ud på rillerne mod rabatten og sig “ØJ, en flyvemaskine på taget, kan du hører den Ems😂” – det er hvert fald opskriften til Filuka på snart 3 når der skal køres længere stræk. Og hov, læste engang at man anbefaler fx at spise frokost on the road, sådan så når man holder pauser bruges de på at være aktive og bevæge kroppen, fx danse, hoppe eller lign., bare ikke til af igen og sidde stille som man fx gør i bilen😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UPDATE på mit råb om hjælp og min opsigelse som enmandshær