Den ULTIMATIVE putteguide til at putte to små børn på en gang

Rigtig gode amme BH’er til store (og små) bryster (Frejamay tester)

Om amme BH’er. Det er mandag og vi kan lige så godt starte denne dag med at snakke om bryster. Store bryster. Måske er du, ligesom mig, velsignet med det mange kalder meloner eller kokosnødder. Mit ældste barn kalder det “nøj du har lange baba moar!” – tak skat. Men jeg har aftalt med mig selv at det er fordi hun er af anden etnisk herkomst end høj (tak for den Anders Matthesen), og derfor ser mine store runde smukke baba nedefra. Alt handler om vinklen.

Det der med at finde en god amme BH, det kan godt være lidt en jungle synes jeg, for jeg skal både have god hold, ikke noget der strammer de forkerte steder, og så har jeg et ønske om god komfort og de må egentlig også gerne være pæne eller i det mindste usynlige. Og da jeg bruger en størrelse rigtig stor OG bruger uld ammeindlæg, så skal jeg op i noget mere end de fleste større kæder kan diske op med. Derfor blev jeg rigtig glad da Carriwell skrev til mig og spurgte om jeg var frisk på et samarbejde. Både fordi jeg stod og manglede gode amme BH’er og fordi jeg nu har brugt amme BH’erne i nogle uger, og de er simpelthen så rare at have på.

Jeg har brugt flere forskellige mærker, men har indtil nu kun haft nogle der enten havde for tynde stropper, var lidt for små alligevel eller hvor den der klikker (hvor man klikker “frontlappen” af og på for at amme), den klikkede sig selv op hele tiden. Derfor har jeg testet 3 forskellige amme BH’er fra Carriwell, og her er min erfaring.

Denne amme BH hedder støttende amme BH med gelwire og indlæg. Den er her (og du finder også en størrelsesguide under samme link). Den er simplthen så dejlig at have på, har brede stropper, giver virkelig god støtte og for første gang som amme-mor, har jeg følelsen af at den her, den er bygget til mine bryster. Hvor jeg hidtil lidt har haft følelsen af at mine store kanonkugler (ja det bliver de jo af og til når man ammer), de skulle presses ned i en amme BH som enten delte mine to bryster i fire, eller som strammede underlige steder, og man er bare über sensitiv, især i starten når man ammer. Denne amme BH er virkelig VIRKELIG lækker! Det eneste der er skidt ved den er at den nogen gange er til vask, men det kan man jo løse ved at købe en ekstra.

Jeg ved i øvrigt ikke om det er relevant at nævne at jeg er uddannet inden for bra-fitting og amme BH’er, men jeg skriver som amme-mor, og trækker lidt på min viden som bra-fitter instruktør. Det er i hvert fald vigtigt at have en god amme BH som er dejligt at have på, som ikke strammer og skaber ubehag og som du føler dig lækker i (ja det betyder i hvert fald noget for mig).

 

Så har jeg testet den her fine blondesag fra Carriwell, og den er også lækker. Den giver ikke helt samme støtte som den første, men den her dækker til gengæld i langt højere grad behovet for at føle sig lidt mere lækker og “gå i byen” agtig. Jeg kan godt lidt at have toppe på om sommeren, og det gør ikke noget man kan se en pæn BH kant i blonde, det er bare en del af looket. Den har også god pasform og god støtte. Her endte jeg med at bruge den uden mine gigant store uld-ammeindlæg, for det gik bare ikke, men med et tyndt ammeindlæg i er den virkelig skøn at have på. Og så fin!

Den sidste jeg har testet er den her sømløse amme BH. Den er virkelig rar at have på, og også her er der god plads til store bryster, der ellers let flagrer over det hele. Den bliver ikke slap (amme BH’en altså), men holder fastheden og så er den bare virkelig blød og dejlig.

Som mor og som tidligere bra-fitter vil jeg klart anbefale at du hamstrer sig amme BH’er i sort, hvid og en i hudfarve, så er du dækket godt ind, og har noget til enhver lejlighed.

Jeg bruger selv amme-indlæg i uld i stedet for de der engangs nogle. Det gør jeg både fordi det er bedre for miljøet, fordi de er rare at have på og holder brystet varmt (7-9-13 jeg har aldrig haft brystbetændelse), og de er nemme at skylle op og tørrer hurtigt, især i den skønne varme vi har denne sommer.

Så står du og mangler en virkelig god amme BH, så kan jeg varmt anbefale dig Carriwell’s amme BH’er. Og hvis du skal købe en gave til en gravid, så er her også et rigtig godt bud. Du skal bare kende størrelsen, men jeg synes faktisk deres størrelsesguide er ret nem at finde ud af. Jeg kunne normalt aldrig drømme om at købe BH’er på nettet, men amme BH’er er anderledes, og skal ikke siddet som malet på brystet, som en almindelig BH-skal, da du jo varierer i størrelse fra time til time når du ammer, derfor turde jeg godt bestille over nettet uden at have prøvet, og alle tre amme BH’er passer i størrelsen jeg har valgt ud fra størrelsesguiden.

Hvilken amme BH er din favorit?

 

PS. Hvor er det bare megadejligt at amme igen altså!

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

4 kommentarer

 • Marie Lund

  Halløjsa
  Af ren og skær nysgerrighed.. Hvordan stopper de der uld ammeindlæg blusen i at blive våd? Er der en plastbagside eller noget andet smart?
  Hilsen Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nej de er ren uld. De kan godt blive gennemblødte, men det er sjældent det sker (og jeg har overload af mælk)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg er også stor fan af Carriwells seamless amme-BH’er. Jeg brugte dem allerede i slutningen af graviditeten, hvor alt bare strammer, og også her er de geniale. Super rare at sove med, når man nu skal sove med BH for at undgå at drukne i løssluppen mælk om natten… Jeg har 5 stk – og de har holdt til amning af 2 babyer – i 2 x +1 års amning. Så kan jeg vel dårligt komme med mere ros 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  nu skriver du store bryster. men hvor stort er det lige? Jeg er i skrivende stund en E skål, og der er stadig 2 måneder til jeg har termin. Er i tvivl om de vil kunne holde det hele på plads når først mælken er løbet til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ULTIMATIVE putteguide til at putte to små børn på en gang