Så nu sætter jeg mig ud i min have og er asocial ...

Velkommen hjem til mit bloggerliv i almen bolig i Kongens Lyngby

thumb_IMG_5256_1024

skaermbillede-2018-04-17-kl-20-30-03

Så sent som i går sagde jeg til min mor at jeg aldrig har følt mig mere hjemme end jeg gør her hvor jeg bor. Jeg bor i et alment boligbyggeri i Brede i Kongens Lyngby, og her er alt hvad jeg dømmer om og mere til. Velkommen hjem til mit, Emmalia og (any day now) lille Gubbi’s hjem, og velkommen til et rigtig godt tip til hvor du skal finde din næste bolig henne.

Jeg bor til leje på Haveje i restaurant “Den Gyldne Reje”. Der var engang en kvinde der hed Frejamay November, som troede at man først blev rigtig voksen, når man købte sin egen ejerlejlighed eller sit eget hus. Så købte jeg min egen ejerlejlighed for lidt over en million, boede der i en del år og blev ramt af finanskrisen. Bum. Og tabte en hulens masse penge.

Siden dengang har jeg boet til leje, og nu har jeg boet i to år her i Brede i alment boligbyggeri, og jeg elsker alt ved det. Jeg elsker at huslejen er lav og ligetil, jeg elsker at jeg kan blive boende her på ubestemt tid, jeg elsker at her bor så mange forskellige mennesker, jeg elsker naboskabet, både ude i haven om sommeren og i opgangen hvor vi alle kender hinanden. Sådan var det ikke da jeg boede i ejerlejlighed, her kom vi sjældent hinanden ved.

Når man, som jeg, lever livet som selvstændig solomor til to (kom så ud baby!), så er det bare helt utroligt hvor meget ro det giver at have faste lave udgifter. Jeg har ikke et tag der pludselig skal laves, en opvaskemaskine jeg pludselig skal skifte ud, og jeg har altid nogen jeg kan ringe til når mit toilet løber. Måske lyder det ikke af meget, men for mig betyder det en verden til forskel med den livsstil jeg har valgt. Jeg har ro omkring min økonomi og mine udgifter, og når man lever et liv med en indtægt der svinger, forskellige opgaver og sådan, så giver det bare utrolig meget frihed i hverdage.

Og så er der bare enormt meget liv her hos os. I sommers var Emmalia og jeg ude i haven på alle de gode solskinsdage, og der er både andre børn og lege med og ældre der ikke har haft små børn længe. Så vi hygger, får stukket en sodavandsis ud gennem vinduet fra underboen og bliver inviteret på pandekager af en anden nabo.

Her mens jeg er højgravid og utrolig gangbesværet, så kan jeg altid sms’e nabo Britta henne fra nummer 66 og spørge hende om hun har overskud til at gå i Netto for mig efter … øhm… æbler (LÆS: chips, lakridspiber, is, mere is, Ben&Jerrys is, chokolade og romkugler). Jeg elsker det her sted!

Nu har jeg både boet under ejerforhold og under lejeforhold, og jeg må bare sige at min “tilknytning” til mit hjem ikke på nogen måde er anderledes når jeg bor på enten den ene eller den anden måde. Jeg føler mig så hjemme her i Brede og jeg føler virkelig jeg har fået skabt et smukt, trygt og hyggeligt hjem for mig og mine børn. Se selv:

reddsc05719

frejamay november hjem

reddsc05775

reddsc05790

reddsc05750

reddsc05744

red

 

En af udfordringerne ved at bo i almen bolig, det kan være at finde frem til ledige boliger, og få et overblik over ventelister og hvor boligerne gemmer sig henne. Jeg har selv været en af dem der lå og ringede rundt og ledte facebook tyndt efter steder jeg måske havde overset eller ikke havde opdaget. Men det har Danmarkbolig.dk heldigvis lavet om på.

Danmarkbolig.dk er en online boligportal, der samler flere end 560.000 almene lejeboliger i Danmark på tværs af regioner, boligorganisationer og opskrivningssamarbejder. Her kan man få et overblik over almene boliger i hele landet fx. familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Portalen rummer både boliger, som aktuelt står ledige og udlejede boliger, som man kan skrive sig på venteliste til via boligorganisationernes egne sider. Det er skidesmart!

Står du selv og skal flytte, eller kender du en der gør, så kan du oprette en gratis profil lige her. Lige nu er der over 800 ledige boliger, som er fordelt over hele landet, og du får nemt skabt et overblik over ventelister og almene boliger i lige det område hvor du drømmer om at bo

Jeg kan som sagt virkelig anbefale livet i almen bolig, vi elsker det, mig og min lille alternative familie. Her er plads til alle.

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

 • Catrine

  Elsket Emmalias seng

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Falk82

   Anbefale og lykke. Gad vide hvor lykkelig du havde været hvis du havde samme historie i Lyngby. Alle i DK er så forkælet, at de selv finder på problemer, lykke osv. Kom ind i kampen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så nu sætter jeg mig ud i min have og er asocial ...