Nu som planteblogger: velkommen til mit spøgelsestræ (COROKIA COTONEASTER)

Hvad skal barnet hedde?

2015716go-me-mor-far-og-baby-p-tur-til-snderborg41

Det er så dejligt med alle de skønne spørgsmål. Udover at jeg har en masse emner liggende jeg kan skrive om, så er det også rart at besvare kærlige og nysgerrige spørgsmål. og selv blive klogere i samme omgang. Et af de spørgsmål jeg har fået en del gange på det sidste er “hvad skal jeres datter hedde?”, og det vil jeg rigtig gerne svare på.

Det er jo sådan at jeg, efter et besøg hos skønne Kristine Øjken, valgte at skifte mit eget navn (læs her). Halvandet år senere skiftede vi vores datters navn til Emmalia (læs her). Begge beslutninger har simpelthen gjort mig så glad helt inderst inde, Emmalia elsker sit navn, det er SÅ meget hende, og jeg elsker mit navn, det er så meget mig.

For at få lavet et navn hos en numerolog, er du nødt til at have en fødselsdato. Ligesom hvis du skal oprette et firma og bruge numerologi, er du nødt til at have en oprettelsesdato. Og da vi af gode grunde ikke kender fødselsdatoen på den lille nye ninja før hun beslutter sig at sætte datoen, ja, så kan vi ikke gøre så meget på navnefronten endnu. Så jeg tænker overhovedet ikke i navne, og det er faktisk rigtig rart ikke at skulle bøvle med det lige nu. Indtil nu hedder hun bare “Mini” eller “Minininja” eller “Lillesøster” eller “Babyen”. Kært barn har allerede mange navne. I morges hed hun “Karate-kid” fordi mine organer får en ordentlig omgang massage til den næsten voldelige side. Det føles som at få maveplaskere indeni et par gange i timen.

Så når babyen er født, skal vi lige lande allesammen, og så skal vi have fat i en numerolog, som kan hjælpe os med at lave et godt numeroskop (regne tallene ud), og ud fra det får vi en masse navne vi kan vælge navnet ud fra, sådan så navnet kommer til at passe bedst muligt til det lille barn vi får, og den energi og livsrejse hun skal ud på i sit liv.

Så på en måde bliver det flere fødsler på en gang. Babyen skal selvfølgelig fødes, og så skal navnet fødes ud fra den dag babyen vælger at gøre sin entre på. Det bliver vildt spændende og jeg glæder mig helt ubeskrivelig meget til at se hvad hun kommer til at hedde.

Hvordan valgte du navn til dit barn/dine børn?

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

23 kommentarer

 • Mette

  Jeg blev faktisk så inspireret da du skiftede navn og min kære veninde fortalte mig forleden at du faktisk var direkte årsag til hendes navneskift.
  Nu sidder jeg selv og er ved at vælge mit navn..det er noget af en proces og tanken om min datters navn kredser selvsagt. Jeg har erkendt hun også vil have gavn af et navneskift, men hun er lige de år ældre, så jeg er spændt på hvordan hun går ind i det, når jeg selv er faldet til og det rigtige tidspunkt til den snak viser sig 💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg er gift med min mand, men vi har beholdt hvert vores efternavn. Aftalen var så…at den der “vandt” fornavnet skulle afgive sit efternavn.
  Vi havde Sofus (mit) og Laurits som finale-navne til sidst…..der sukkede min mand og sagde:”Hvis jeg nu virkelig gerne vil ha han skal hedde Laurits…hvad så?” “Så har du tabt dit efternavn, min skat”….Han besluttede sig for at sådan måtte det være og valgte Laurits som fornavn til vores søn. Det var i 2010, det var vinter og det sneede med store fine fnug. Vi besluttede at gå en tur i nabolaget inden vi skulle sove. Vi drejede ned af en lille blind vej kort fra hvor vi bor…og der i sneen lige under en gadelampe stod der med store børnebogstaver “LAURITS”….det kunne mine højgravide hormoner slet ikke klare, så jeg begyndte at tude! Min mand skyndte sig at tage et billede, for som han sagde:”Den her historie er der squ ingen som vil tro på ellers”!
  Knus H.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eyd

  Vi besluttede først vores børns navne i nærmest sidste minut – den første besluttede vi LIGE inden vi kørte ned på kirkekontoret for at få barnet indskrevet – og den anden besluttede vi imens vi stod på kirkekontoret og ventede på at det blev vores tur. Navnene er først blevet offentliggjort til dåben og det har da været svært for nogle at vente :p men sådan er det rigtigt for os – navnet skal passe til barnet og dåbsdagen er den rigtige til at offentliggøre det 🙂 (hvad andre gør er op til dem)
  Vi har yderligere valgt navnene fordi er nemme at udtale på flere sprog og de oasser bare perfekt til vores børn …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg har fået navn efter min fars barndomskæreste – det har jeg egentlig altid syntes var lidt spøjst, men også meget sødt. Min datter hedder Pippi, fordi vi var på helt bar bund, men ved er tilfælde så en Astrid Lindgren dokumentar og så kom ideen. Det spøjse var, at jeg fødte ca. 10 dage senere … 8 uger for tidligt og så viste det sig, at hun var stærk, sej og helt sin egen. Det var en rigtig Pippi – det er jeg så vild med 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er “opkaldt” efter en karakter i en Ude og Hjemme novelle som Min mor læste på barsel afsnittet efter jeg var blevet født 😂 Inspiration kan komme mange steder fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HAHAHA – hvor er det bare fantastisk! Og ja, inspiration kan virkelig komme alle steder fra 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Faktisk valgte jeg mit navn “Frejamay” blandt andet ud fra et afsnit af Pyrus i gamle dage, hvor Freja var med og jeg har elsket navnet i alle de år siden. Så da jeg skulle vælge mit nye navn i 2015, så kom jeg til at tænke på det gamle afsnit af julekalenderen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er opkaldt efter mine to oldemødre, skulle kun efter den ene men det blev den anden meget fornærmet over, og så fik jeg begge navne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vores dreng er opkaldt efter min mands farfar som døde da min svigerfar kun var 10 år. Jeg er selv opkaldt efter min oldemor og derfor var det naturligt at min søn også skulle opkaldes efter en oldefar. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk. Det er faktisk ret smukt når de “gamle” navne begynder at komme igen synes jeg

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Min dreng har to fornavne: Min fars og min svigerfars. Og det elsker jeg – og både min dreng og bedstefædrene er stolte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lailasilke

  Jeg gjorde lige som du gør – med din nr. 2. Til begge mine børn. Jeg elsker deres navne, som ikke er specielle mode navne, men alligevel passer helt perfekt til dem ❤️ Det var nok mest svært for dem omkring os, at der gik lidt tid før vi fandt navnet 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan jeg godt forstå har været svært, men hvor er det dejligt du fandt de rigtige navne selvom de lod vente lidt på sig. Jeg tror det bliver helt ,ærkeligt at sidde og kigge på min lille baby og så sidde og se på navnelister og finde ud af at “passe dem sammen”. Men jeg glæder mig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Vi havde 4 navne i opløbet til vores dreng.. Da jeg var ca halvvejs i min graviditet, sad mig og min søns far og kørte bil.. Der kom på et tidspunkt en Nik & Jay sang ud af højtalerne.. Jeg summede lidt for sig selv.. “Nik.. hmm.. Niklas” i lidt tid, hvorefter jeg spør babydaddy “Hvad med Nicklas?”.. Han godtog det. Det er nu 9 år siden og jeg har mig en 8,5 årig Nicklas, hvilket er lige ham.. og mig, for jeg ELSKER Nik & Jay 😍😂🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har også en Nicklas … og Alexander … og Oliver <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, en skøn historie! Altså vores “Emma” kom også efter Friends og Ross og Rachels “Emma”. Og da vi så skulle skifte hendes navn og der stod “Emmalia” på listen, var vi bare slet ikke i tvivl.

   Nik og Jay er da også bare de sejeste i hele verden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Min søn var syg da han blev født. Det opdagede vi en times tid efter fødslen, så alle navne vi tidligere havde talt om blev skrottet, til fordel for et bibelsk navn. Ikke at vi er religiøse som sådan, det virkede bare mest rigtig i den situation vi stod i.
  Han er i dag heldig helt rask og en lille sej fyr.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu som planteblogger: velkommen til mit spøgelsestræ (COROKIA COTONEASTER)