Et magisk jordemoderbesøg hjemme i stuen og noget om meget vigtig prinsesse-tid

Fødselsforberedelse: Hypnoterapi mod gamle traumer med hypnoterapeut Jeanette Briem

jeanette-briem-hypnoterapeut-1

 Forløbet med Jeanette er modtaget som gave / testforløb til bloggen

Siden jeg besluttede mig for at tage det fuld ansvar for min graviditet og fødsel, har jeg mødt den ene seje powerkvinde efter den anden. En af dem som har hjulpet mig, det er Jeanette Briem, som er hypnoterapeut. Vi startede egentlig med at snakke sammen om hendes fødeprogram FØD, men det fortæller jeg først om senere, da jeg selv er i gang med at teste det as we speak. Til gengæld har jeg haft fornøjelse af at være hjemme hos Jeanette i hendes klinik i Dragør nogle sessioner, og det vil jeg rigtig gerne fortælle om.

Man kan arbejde meget med sig selv på alle mulige måder. Jeg har arbejdet meget med mine tanker (psykolog, coaching, forskellige former for terapi), med mine følelser og en del med min krop også (Body SDS, Manu vision, Yoga, udholdenhed, crossfit, MTB osv), og jeg er nået vildt langt i forhold til hvad mit udgangspunkt var. Engang var jeg en sky ung pige uden selvværd, og som røg i kløerne på mænd der ejede mig i stedet for at elske mig. Jeg traf dårlige beslutninger for mig selv og jeg var bange og havde mistillid til resten af verden, for slet ikke at nævne den manglende tillid til mig selv. Jeg vidste ikke hvor en holdning kom fra? Hvor i kroppen sidder holdningerne? Hvor ved man fra hvad man godt kan lide? Hvor ved man fra hvilket standpunkt man har i en diskussion?

Det har været rigtig godt og det har givet mig (på godt og ondt) en stor bevidsthed som jeg bruger alle steder i mit liv. Men der er også bare en grænse for hvor langt man (jeg) kan nå rundt på det bevidste plan. Derfor var det med stor nysgerrighed og interesse jeg lagde mig i Joey-stolen (fra tv-serien Friends) og lukkede øjnene mens Jeanette talte ned fra 5 og tog mig med på rejse i min underbevidsthed. Der skulle lukkes nogle gamle døre til nogle gamle historier som ikke skal med videre ind i min fremtid.

Hypnoterapi er ikke sådan noget med at du forsvinder fra dig selv og så vågner du op og tror du er en høne eller en zebra. Du er egentlig med hele vejen, også selvom du nogen gange kan føle dig lidt langt væk fra samtalen. Som om din krop svarer på spørgsmål i et andet rum end der hvor du befinder dig, men du kan godt høre hvad der bliver sagt. Det er en rigtig fin måde (også) at lære sig selv at kende på, og slippe nogle af de ting i bagagen du ikke kan nå med almindelig samtaleterapi.

jeanette-briem-hypnoterapeut-2

Jeg kom hos Jeanette fordi jeg havde brug for at gøre plads til nogle nye retninger i mit liv, skrive nye historier, slippe noget tyngde. Præcis hvad der er sket kan jeg faktisk ikke fortælle dig, for jeg døsede lidt hen under sessionerne, men jeg kan tydeligt mærke en forandring. Mine konflikter med min datter er blevet markant færre, jeg tjekker simpelthen ikke ind i det gamle mønster længere og jeg mærker ikke mit indre barns kamp for “sin ret” når min lille datter på 2,5 udfordrer mine grænser. Det er helet op.

Det er lettere for mig at sætte grænser, fordi den gamle historie om at “jeg har ikke ret til at sætte grænser og stå op for mig selv”, den er blevet helet og erstattet med noget nyt (som jeg ike helt far fået defineret endnu, men det behøver jeg måske heller ikke).

Der er mange måder at møde sin graviditet på. Alt det indre der sker i rejsen mod at blive mor, uanset om det er første gang eller om det er igen. Der sker noget nyt hver gang. At tage på en indre rejse og få helet sig selv på en blid måde, det kan jeg virkelig anbefale, det har været sådan et godt forløb. Jeg glæder mig til at dele rejsen med fødeprogrammet også!

Har du selv prøvet hypnose? Hvad gjorde det for dig?

 

Vil du lære Jeanette bedre at kende? Så følg med her

Fød uden frygt facebook side

Din hypnoterapeut facebook side

Jeanette Briem hjemmeside

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

  • Sikke et dejligt indlæg! Er glad for, at du fik så meget ud af det. Jeg har selv prøvet hypnoterapi, da jeg gerne ville tabe mig. Terapeuten syntes, at vi skulle tage fat et andet sted. Jeg kom i stedet på en “rejse”, hvor det handlede om at få mere selvtillid og selvværd, og da jeg kom til mig selv igen, følte jeg mig stærkere og parat til at sige til og fra. Det føltes helt naturligt at sætte grænser i mine relationer, så det var en god oplevelse. Man skal selvfølgelig holde det ved lige, men rart at mærke fornemmelsen af at kunne sige fra, uden bekymringer.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et magisk jordemoderbesøg hjemme i stuen og noget om meget vigtig prinsesse-tid