Kunsten at ikke-kommunikere med hinanden, sådan her gør du

Hjemmespa i børnehøjde – tips til en skøn børnespa der holder budgettet

hjemmespa i børnehøjde børnespa

Børnespa. Selvom det er mandag, så kan det være virkelig rart at slutte en kold start på ugen, med lidt børnespa derhjemme. Og selvom man har et barn der er født med en ildkugle i rumpetten, så kan det godt lade sig gøre at lave hyggelig hjemmespa. Det gjorde vi her til aften (for første gang nogensinde), og her er lidt tips og tricks, og resultatet af vores børnespa.

 

27536850_10154952644961503_1424332525_o

Emmalia startede med et lækkert bad. Allerede her kan man gøre noget for at skærpe sanserne og gøre oplevelsen lidt anderledes end man måske plejer. Vi slukkede al elektrisk lys, og satte stearinlys ind på badeværelset. Og ja hun kan nå stearinlyset, og nej, jeg er ikke bange for at hun brænder sig. Læs her hvorfor (jeg er nemlig en forfærdelig ond mor der lærer mit barn at ind gør ondt – og det virker). Er man ikke til lys-forurening hjemme i sit hjem, så har Ikea nogle super skønne LED-lys, til 79 kroner for 3 (bloklys). Man kan også tænde for beroligende musik (her er youtube evt din ven). Det gjorde vi ikke i dag, først inde i stuen hvor børnespa skulle foregå.

27537604_10154952644796503_906327362_o

Da Emmalia var færdig med badet, pakkede jeg hende ind i et håndklæde jeg havde varmet op på vores radiator (så det var dejlig dejlig varmt), og lagde hende ind på spisebordet, hvor jeg havde forberedt “briksen”. Hun var nysgerrig og spurgte “hvad er det mor?” og jeg fortalte hende at det var til massage, og hvis hun havde lyst, så kunne hun putte på bordet med et varmt og tørt håndklæde og så kunne jeg massere hende. Det ville hun som udgangspunkt gerne.

27537112_10154952644901503_1392856228_o-1

Selvom det var lidt svært at finde roen, så overgav hun sig til mine tryk. Jeg bruger de punkter som Katrine Birk beskriver i sin bog “Tryk og glad babysøvn” (køb eller se den her), for at skabe ro og tryghed for Emmalia mens hun ligger der i en noget uvant situation.

Hun STORNØD det. Og det var så dejligt at massere hende, i skæret af stearinlys og meditative toner, og se hvordan hun bare puttede sig og sagde “og så den anden ben”.

27484686_10154952644896503_311946090_o

Selvom vi kysser, krammer og rører hinanden meget, så er det alligevel en anden måde at lære barnets krop at kende på. F.eks fandt jeg ud af at jeg kan trykke og kradse meget (MEGET) hårdere end jeg lige havde regnet med, fordi jeg udfordrede mig selv og mine tryk og hele tiden tjekkede ind med Emmalia om hvordan det føltes. Og hun kunne fint selv sige “av, det gør ondt mor” – hvilket kun skete en enkelt gang. Så jeg har fået opdateret min føleapparat, og har i dag lært at jeg kan tage meget hårdere fat i hende end jeg regnede med, når vi skal nusse og massere. Og hvem gider en slatten massage? Nej tak.

Så ja, det kan virkelig anbefales, og vær ikke bange for at “træde over grænsen”, du risikerer at lære dit barns krop meget bedre at kende, præcis som når du selv er til massør, og de lige får ramt en nerve, og du kan sige “dertil og ikke længere”.

Især det med at kradse hendes ryg overraskede mig. Jeg endte med at “voksen-kradse”, altså med fuld styrke, og Emmalia lå med det mest engleagtige udtryk og sagde “uhmmm det er dejligt mor”. Så lærte jeg også det. Jeg tjekkede endda ind et par gange og spurgte om det gjorde ondt, og Emmalia grinede og sagde “NEJ mor!”

27484749_10154952644721503_175318269_o

Det er bestemt ikke sidste gang vi har lavet børnespa herhjemme. Jeg gider ikke lave det til et ritual, for så går der noget fint af oplevelsen, men nu har vi endnu en mulighed for at lære hinanden at kende, på hele vores mulighedspalette, og hvem ved, måske kan Emmalia massere mig en dag (snart), når nu hun er øvet i det der børnespa?

27604393_10154952644606503_782588784_o

Her er de produkter vi bruger:

Bad: 

Babyolie fra Rema

Kids Bad (shampoo til baby) fra Rema

Massage:

Babyolie fra Rema

Man kan også føntørre barnet, ligesom du gjorde dengang han/hun var en lille baby. Måske har du stadig babyføntørreren liggende et sted. Det gjorde vi ikke i dag, men det gør vi måske næste gang, så kan vi lige prøvekøre babyføntørreren igen inden baby kommer til april.

Har du andre tips eller tricks til børnespa, så del meget gerne, så samler vi dem her og i kommentarsporet her til blogindlægget. Rigtig god fornøjelse!

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunsten at ikke-kommunikere med hinanden, sådan her gør du