Isn't it nice when things just work?

Mød Lulla Doll, vores nye favorit, en sovedukke der kan afhjælpe søvnproblemer for både din baby og dig

img_7690

disclaimer Lulla Doll anmeldelseseksemplar ”Frejamay, har du set den her???” Sådan skrev min veninde til mig på Instagram, og sendte et billede af en sovende dukke. Lulla Doll. Jeg vidste ikke hvad der var så særligt ved lige den dukke, men min veninde har altid en god grund til at sende noget til mig, så jeg tjekkede det ud. Og blev forelsket lige på stedet. Både i dukken og dukkens design, i baggrunden for hvorfor den overhovedet eksisterer og i de resultater den skaber i familier. Så den er jeg nødt til at fortælle dig om.

feature1

Jeg skrev til Nina, som er den danske distributør, og i familie med en af kvinderne bag Lulla Doll. Jeg havde en masse spørgsmål, og dem har hun svaret på her:

”Jeg hedder Nina Søs Vinther og er halv islænding. Jeg er tekstforfatter og forfatter – har blandt andet skrevet teksterne på det nye Vadehavscenter, som åbnede i februar 2017! Og jeg ved alt om trækfugle, både om anatomi, ruter og deres måder at navigerer på!

Min kusine i Island er en del af virksomheden RóRó, som har skabt Lulla Doll. RóRó kommer af det islandske ord Ró, der betyder ro og tryghed. Eyrún, som er uddannet psykolog er stifteren af RóRó. Faktisk opstod idéen til Lulla Doll, da hendes ven fik en for tidlig født pige og var nødt til at efterlade hende på hospitalet hver nat i 2 uger. Det var dér hun besluttede mig for at skabe Lulla Doll.

Idéen var meget simpel, at lave et produkt til babyer, som kunne give en oplevelse af nærhed, mens forældrene var nødt til at være væk. Det viste sig at lydene af åndedræt og hjertelyde har en masse positive virkninger på babyen. At det hjælper babyer med at regulere deres hjerteslag og åndedræt og det resulterer i bedre søvnkvalitet, mere overordnet velvære, såvel som en øget oplevelse af tryghed. En anden faktor ved Lulla Doll er, at den er syet i naturbomuld, så hvis en af forældrene går med Lulla Doll mod sin hud, eller sover med den, vil Lulla Doll komme til at dufte af den voksne – vi kender det fra børn, der kan lide at sove med en af forældrenes t-shirt. Lugtesansen betyder mere end vi tror, for vores oplevelse af tryghed.

Der kan være mange grunde til og mange situationer, hvor forældre simpelthen ikke kan have deres små tæt på. Nogle babyer skal ofte have en lur, lægger sig til at sove tidligt om aftenen og det er ikke belejligt for alle mennesker at samsove med deres babyer. Der kan også være mere seriøse grunde, såsom sygdom og hospitalsindlæggelse af forældre og babyer.

baby-med-lulla-ved-mund

Min kusine, som har været med i RóRó fra starten, spurgte om jeg ville være forhandler af Lulla Doll i Danmark. Sagen var at RóRó ønskede at dukken kunne blive formidlet og ikke bare skulle ligge på en hylde i en stor børneudstyrsbutik.Jeg har så været på messer og markeder og fortæller ivrigt alle, som er interesserede, om dukken.

Så ja, det som er lidt af en solskinshistorie er at Lulla Doll bare har vist sig at virke på børn i alle aldre – vi har endda haft voksne, som har købt den til sig selv og er glade for den.

 

Lulla Doll i original indpakning

Da Lulla Doll først kom på markedet for nogle år siden – før den kom til Danmark, eksploderede salget i Australien og dukken var hele tiden udsolgt, fordi den bliver håndsyet på en lille fabrik – hvorfor der heller ikke er to dukker, som er helt ens. Men det betød, at der var folk der købte dukken på e-bay for kr. 2000,- fordi de ikke kunne vente til den igen var i handlen. Det var voldsomt i begyndelsen!

Min mission med Lulla Doll er både at promovere dejligt islandsk design, men også at bidrage til børnefamiliers ro og trivsel. Jeg er vild med Island og har et sommerhus deroppe. Når jeg arbejder med Lulla Doll føler jeg mig tættere på mit moderland. Men missionen er også at sælge god kvalitet, som kan bruges til noget vigtigt. Der findes ikke nogle mennesker som bliver mere glade og taknemmelige end forældre, der har været i søvnunderskud, som endelig får deres nattesøvn! Det er en dejlig følelse!

 

lovedbyparentsgoldwinner Lulla Doll

Hver dag tikker der en historie fra et eller andet sted i verden, hvor forældre tager billeder af deres børn med Lulla Doll og fortæller, hvad Lulla har betydet for deres liv! Det er bare en helt vildt positiv energi at være i. Se evt. på instagram, hvor jeg dagligt lægger historier ind: Både om for tidligfødte, som har Lulla Doll for tryghedens skyld, om ældre børn, som fx oplever skilsmisse, som har Lulla Doll som en ekstra lille tryghed i en turbulent tid, men også børn, som bare har brug for lidt ekstra hjælp til at falde i søvn eller skulle lære at sove alene. Lulla Dolls lyde gør også, at børn der vågner meget om natten, ikke bliver lysvågne af stilheden – men falder hurtigt til ro igen, fordi der er beroligenede lyde i rummet. Så der er så mange forskelligartede historier, at det er rigtigt sjovt at læse om.

Jeg håber, at alle nybagte mødre og fædre i Danmark kender til Lulla Doll om 4 år – at de ved, at Lulla Doll kan hjælpe, hvis der opstår søvnudfordringer for store som små!”

 

lulla_high_res_2

TEST

Emmalia og jeg skulle selvfølgelig selv teste Lulla Doll efter at læst så meget om den. For det første er den lavet i kønsneutrale farver, hvilket nok ikke kommer bag på nogen, at det er jeg personligt rigtig glad for. Den er lille og blød og virkelig sød, og lavet i en hudtone der også passer til hele verden.

Da vi pakkede den ud tog Emmalia den til sig lige med det samme, og vi trykkede på knappen og tændte for hjertelyd og åndedrætslyd. Hun var helt paf. ”Moar, den sover!” sagde hun. Så tjekkede hun dukken med sit stetoskop, og konkluderede at Lulla Doll har det rigtig godt.

 

Emmalia tester Lulla Doll og tjekker om dukken har det godt ved hjælp af stetoskop

 

Om aftenen var jeg virkelig spændt på reaktionen når Lulla Doll skulle med ind og sove. Emmalia og jeg sover sammen, og har egentlig ikke de store søvnproblemer, men det kan være svært at finde roen om aftenen, når man helst bare vil fortsætte dagen med 180 km/t. Vi lagde os ind i seng, og tændte for Lulla Doll. Normalt skal vi læse og synge, men denne aften skete der noget helt nyt. Emmalia lå bare med Lulla i armene og lyttede til hjerteslaget og åndedrættet. Hun sagde ingenting, jeg sagde ingenting. Vi lå tæt sammen alle 3 og lyttede til Lulla Dolls lyde. Efter 4-5 minutter gled Emmalias øjne i og hun sov. Og jeg tænkt ”a hvaffornoget?”. Men den er god nok, det virkede helt meditativt på Emmalia at lytte til de beroligende hjerteslag og åndedræt.

 

img_7578

Da jeg skulle sove, besluttede jeg mig for at lade Lulla Doll være tændt, for at se om lyden havde effekt på mig også. Jeg har normalt også svært ved at finde ro om aftenen og hengive mig til søvnen (gad vide hvor min datter så har det fra?), men jeg oplevede præcis samme effekt som Emmalia. Der lagde sig en eller anden form for ”zen” stemning i soveværelset, og siden den aften for et par uger siden, har vi ikke sovet uden Lulla Doll. Nogen hører meditationer, nogen læser inden de skal sove, vi putter sammen med Lulla Doll. Den eneste udfordring jeg har er at jeg er begyndt at falde i søvn når jeg putter Emmalia, hvilket jeg ellers aldrig gør, men hjerteslaget og åndedrættet fra Lulla Doll har faktisk en ret stor indvirkning på mit system også.

Jeg kan virkelig varmt anbefale den. Og selvfølgelig kan Lulla Doll ikke løse alle søvnproblemer i hele verden, der er jo utallige årsager til hvorfor man bøvler med søvn, men den kan gøre en forskel, og det er klart et forsøg værd. Lulla Doll har vundet en del priser allerede, både for design og i anerkendte internationale forældre-tests (Loved By Parents award, som er den største og mest anerkendte prisuddeling af forældre i verden blandt andet). Der ligger en masse spændende forskning bag Lulla Doll, men i stedet for at jeg nævner det hele her i bloggen (som alligevel blev længere en jeg havde regnet med, men altså, den her Lulla Doll er virkelig værd at skrive meget om), så synes jeg du skal se denne skønne video om Lulla Doll nederst i indlægget. Vil du følge Lulla Dolls rejse, så er det her du skal gøre det:

 

Her kan du følge, købe og læse meget mere om Lulla Doll:

Netshop

Facebook

Instagram

 

Rigtig god fornøjelse med Lulla Doll, og skrive meget meget gerne om dine egne erfaringer, og del også meget gerne med mig, bloggen og Nina hvis du selv køber en Lulla Doll, og hvad den gør for jeres familie.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

8 kommentarer

 • Mathilde

  Den lyder virkelig skøn. Er hun/I den stadig glade for den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Nå ja og hvis den nu f.eks også kunne hjælpe mine søvnproblemer ville det være ret fantastisk. Får i forvejen ikke meget søvn med en lille én men jeg kan så heller ikke sove når jeg har muligheden og stort set alt er prøvet i det regi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Well, den virker på mig <3 Måske virker den også på dig. Jeg glæder mig til at høre en opfølgning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Jeg lover at prøve at huske at sende en opfølgning ❤️❤️❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Waw!! Det lyder fantastisk. Den må vi simpelthen ha og afprøve herhjemme. Krydser fingre for at vores datter vil være vild med den så jeg måske ikke behøver lede efter en nat t shirt hver gang hun skal sove. Og måske undgå hun vågner ved den mindste knirkelyd for let’s face it, det er der i gamle lejligheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er virkelig værd at prøve Michelle. Igen her til aften tog putningen ingen tid. Den gør en forskel herhjemme, selvom vi faktisk ikke rigtig havde søvnproblemer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine

  Hvad koster den

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isn't it nice when things just work?