Så nu har jeg simpelthen taget en narkotest, og her er resultatet!

Læserspørgsmål: Skal du egentlig flytte i noget større når baby kommer?

skaermbillede-2018-01-18-kl-15-43-38

Det er altid dejligt at få gode spørgsmål fra jer skønne læsere, og i går blev jeg spurgt ind til vores boligsituation, og hvad jeg egentlig gør når babyen kommer til april. Hvad med plads? Hvad med børneværelser? Og nu skal du bare høre hvad jeg gør.

Da jeg blev mor til Emmalia boede jeg i en ego-1værelses lejlighed i Hellerup med den vildeste udsigt over himlen. Her boede vi indtil Emmalia var ca 6 måneder gammel, og det gik rigtig fint. Jeg kunne mærke det stigende behov for at kunne lukke døren ind til hende når hun sov, men det var aldrig noget der var et reelt problem, så jeg tror det passede meget godt at vi flyttede da hun var et halvt år gammel.

skaermbillede-2018-01-18-kl-15-42-35

For to år siden flyttede vi til Lyngby. En lækker 2-værelses lejlighed med masser af plads i både stue og soveværelse, og et køkken som fungerer både som køkken, hyggekrog, tegnestue og mini-spisestue, hvor vi kan sidde 3-4 personer og spise, hvis vi har lyst til det.

Emmaila har sin egen seng/klatreborg, men hun sover i samme seng som mig, så vi bruger mest hendes seng til leg og hygge. Vi har et gigantisk klædeskab, også med masser af plads, og god plads til både kjoler og sko.

I stuen har vi et legehjørne til Emmalia, og masser af sofaplads (som er en sovesofa, så vi har også plads til overnattende gæster), og et spisebord, hvor vi kan sidde 7 personer. Vi har god plads. Og vi har en kælder hvor vi kan opbevare ting vi ikke lige bruger, eller dukkehuset, som Emmalia ikke lige leger med for tiden, og så kan vi tage det op igen når tiden er inde til det.

skaermbillede-2018-01-18-kl-15-40-45

Selvom jeg har tænkt mange tanker i forbindelse med denne graviditet, plads, flytning osv., så er jeg meget hurtigt nået frem til at vi ikke skal flytte. Vi oplever ingen pladsmangel, jeg har ikke nogen som helst følelse af at vi er ved at drukne i møbler, her er masser af luft omkring alle møbler, og man kan løbe og danse og lave yoga selvom det er en 2v’er. En lille baby fylder jo ikke ret meget, og børn opholder sig alligevel mest hos forældrene de første par år, så der kommer også til at gå nogle år før behovet for et børneværelse opstår. Som det er i dag kan Emmalia lukke døren ind til soveværelset, og lege med venner derinde, så hun har mulighede for alt det privatliv hun ønsker, selvom vi kun har to værelser i lejligheden. As we speak er Emmalias far her, og de to leger inde i soveværelset, og jeg blogger og hører musik inde i stuen. Det er som om de ikke er her.

Jeg har nogle vigtige prioriteter når det kommer til bolig og udgifter i hverdagen, og den største er at budgettet skal holdes nede. Jeg er selvstændig og lever af mine opgaver, og jeg har brug for ikke at være hårdt spændt op, men derimod med luft i økonomien til at kunne skrue ned for arbejde i en periode, som nu hvor igen har kastet op i et halvt år og ikke kan arbejde så meget. Det gør bare at jeg ikke får ondt i maven over økonomi og bolig, fordi jeg har truffet nogle gode beslutninger om hvor vi skal bo og hvad det skal koste os.

Når det så er sagt, så er det vigtigt for mig at bo et sted der giver mig det jeg har brug for. I mange år har det pulserende byliv trukket i mig, men for nogle år tilbage havde jeg brug for at søge lidt væk fra byen og opkast på hoveddøren til min lejlighed på Nørre Farimagsgade ved siden af Torvehallerne. Jeg fandt et lækkert sted i Hellerup, som var alt det jeg drømte om på det tidspunkt. Derefter gjorde forskellige årsager (som alle er at finde her på bloggen) at jeg måtte flytte hurtigt fra Hellerup med en baby på armen. Og med stor hjælp fra mit elskede netværk, dukkede denne perle i Lyngby op.

brede-vaerk

Vi bor det mest idylliske sted i en lille bydel der hedder Brede. Her er en gammel klædefabrik, en stor sø, masser af skov og udeliv og med frilandsmuseet lige i baghaven. Her er gode institutioner, ro om aftenen, stjerneklart så har vi stadig Magasin liggende 10 minutter væk inde i Lyngby. Det passer simpelthen perfekt til mit temperament og det sted jeg og vi lige er i livet lige nu. Fordi alle mine udgifter er så lave kan jeg have en lille dyt og jeg har aldrig følelsen af at vi mangler noget. Hverken plads i boligen eller kælderen eller noget. Her er godt naboskab, man siger godmorgen til de folk man møder på gaden, der er egern og Netto 2 minutter væk.

Så det korte svar er: vi bliver boende.

skaermbillede-2018-01-18-kl-15-41-19

Jeg er rigtig god til konstant at rydde ud og indrette praktisk og efter nogle Feng Shui principper (luft rundt om møblerne, harmoni i materialerne, intet må stå i vejen nogen steder, eller være besværligt at komme udenom osv), så selvom vi “bare” bor i en 2’er, så er her masser af luft og plads til at være.

Så næste skridt må være at lave en mini-boligreportage, så du sådan rigtig kan se vores hjem. Det kræver lige at jeg får taget nogle nye billeder, men nu har du i hvert fald en lille idé om hvordan vi bor herhjemme.

skaermbillede-2018-01-18-kl-15-39-49

Planen er at baby skal sove i sit babynest fra MammaMilla.dk i sengen sammen med Ems og mig, og hvis en af os synes det er træls, så er der Emmalias seng eller vi køber en slyngevugge. Men jeg gider ikke købe en hvis behovet aldrig opstår. Og ellers fylder sådan en lille baby jo faktisk ikke ret meget det første lange stykke tid. Vi har allerede skuffer og hylder med tøj og ting til hende, så vi mangler bare en barnevogn, og så er alt klar til at hun kan flytte ind.

Tak for et skønt spørgsmål <3

Hvordan bor du?  Og hvad er vigtigt for dig i forhold til dit hjem og din base?

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

6 kommentarer

 • Lidt of topic, men hvor er den fine leopard kjole fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lh

  Jeg er SÅ glad for at du ser det som et skønt spørgsmål, der var nemlig kun glad nysgerrig bag☺️ Mit næste spørgsmål er om du vil fortælle mere om Feng Shui indretning? Gerne for dummies, da det jeg selv kan finde frem til er meget teknisk og jeg ikke kan finde ud af det!😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Lh,

   det var bestemt udelukkende opfattet positivt <3 Og jeg er glad for at du spurgte!

   Jeg vil rigtig gerne fortælle mere om Feng Shui indretning. Tak for endnu et godt spørgsmål <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg bor i Midtjylland i en lille landsby… faktisk min barndomsby.. faktisk bor vi i mit barndomshjem som vi pt lejer af min far, som flyttede sammen med sin nye kæreste efter min mors død.. det er ikke mit drømmehus – men det er her vi kommer til at blive gamle og vores børn kommer til at vokse op.. selve huset er nemlig ikke så vigtigt for mig, så længe det opfylder vores behov og jeg har min mand og vores søn (og lille Bebsi i maven) og alle trives her så er alt godt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Albertslund, en kommune som er meget belastet. Men har faktisk selv tænkt tanken at flytte til Lyngby( skoven er jo helt fantastisk🙌🏻).
  Vi bor i en 3’er på knap 80 kvm, og har selv i noget tid søgt efter en 2’er fordi jeg sover sammen med min mor og vi bruger egentlig ikke det sidste værelse, da han alligevel har alt sit legetøj i stuen.
  Basen er alfa og omega, det er der alle vores energidepoter bliver fyldt op❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lige nu bor vi i en lille feriehytte 🙂 Vi solgte vores hus sommeren 17 og vidste ikke helt, hvad vi så skulle andet end, at det skulle være noget nyt. Vi havde tidligere ejet et gammelt hus, hvor vi hele tiden skulle bruge penge og tid på at sætte i stand og hvor forbruget var dyrt.

  Så da vi skulle til at finde noget nyt havde vi forskellige ting, vi ønskede. Det skulle først og fremmest ligge i den bydel, hvor vores søn går i vuggestue og senere hen skal gå i børnehave. Det er en Steiner som vi er utroligt glade for, og vi ville gerne bo tættere bo end vi var vant til.

  Så skulle det meget gerne være nybyg, hvor vi selv kunne have indflydelse på f.eks. gulv og køkken.

  Der skulle også meget gerne være en udsigt og ideelt set noget vand udenfor. Og flot natur.

  Naturen måtte vi gå på kompromis med men det andet har vi fået. Og så er det bare et rigtigt hyggeligt rækkehus på 140 kvm, hvor der er et stort køkkenalrum, så vi alle sammen kan være så meget samlet som muligt. Et andet ønske, der også stod højt på listen (faktisk et afgørende ønske).

  Der er en børneafdeling i huset, et kontor og et soveværelse. Men vi har valgt at bruge børnafdelingen som voksen-afdeling. Så min kæreste får et kontor (han arbejder meget hjemmefra) og jeg får mit eget værelse (det har jeg altid ønsket mig). Min søn får et dejligt værelse og sover alligevel sammen med os, så han er på soveværelset om natten. Og når han engang får en lillebror eller søster skal de begge sove hos os og kan dele legeværelset. Og så ser vi, når de bliver så store, at de gerne vil have eget værelse. Højest sandsynligt flytter vi til den tid for vi har begge en anden drøm om et nedlagt landbrug, hvor vi kan have kyllinger og små grise samt en crosser i baghaven 🙂 Men alting til sin tid og lige nu skal det bare være nemt og nyt:-) Og så helst ikke for dyrt for jeg er helt enig med dig i at udgiften til et hjem ikke må betyde, at man skal stresse over sin indkomst. Vi drømmer begge om at blive selvstændige, så det skal der være råd til at tage chancen med.

  Sjovt du får det spørgsmål synes jeg faktisk. Jeg havde slet ikke tænkt over, at det skulle være nødvendigt for dig at flytte:-) Men sådan er vi jo så forskellige og har forskellige behov. Jeg tror i får det SÅ dejligt der i tre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så nu har jeg simpelthen taget en narkotest, og her er resultatet!