#madplanschallenge er slut, det her har vi lært - er du klar på en ny start?

Så nu har jeg simpelthen taget en narkotest, og her er resultatet!

img_7680

Hvis man keder sig i livet, så skal man simpelthen bare hoppe en tur forbi facebook. Der er masser af action. Selv fik jeg lidt af en oplevelse (og et par grin) i går da jeg spurgte om noget, hvor jeg var ret sikker på at svaret på mit spørgsmål ville være noget i retningen af “eddike”. I stedet endte jeg med at tage en narkotest i dag. Og nu kommer svaret på “BUT WHY??” og hvad min test så endte med at vise.

Altså. Det kom sig af at nogen i min ejendom er begyndt at ryge pot/hash. Det lugter virkelig fælt i hele opgangen og i min lejlighed. Så mit spørgsmål på facebook lød på hvad jeg kunne gøre ved lugten. Jeg er egentlig af den opfattelse at folk må gøre hvad de vil i deres egne lejligheder, og jeg har selv røget joints engang, så det generer mig ikke. Men det generer mig at vi det lugter så slemt i mit eget hjem, derfor vil jeg gerne have råd til hvad jeg kan gøre ved den lugt. Og det fik jeg så. Men jeg fik også meget mere end det.

“Eddike, eddike eddike og eddike” lød svaret. Og det vidste jeg egentlig godt, men jeg synes eddike lugter forfærdeligt, og jeg er helt i tvivl om hvilken klam lugt jeg så helst vil gå rundt i. Til gengæld fik jeg anbefalet denne her katalytiske duftlampe som åbenbart brænder dårlig lugt af. Den er pæn, effektiv og budgetvenlig. Så den må jeg have ASAP! Jeg har fået den anbefalet personligt af en jeg kender og stoler på, så jeg glæder mig helt vildt til at modtage den. Men kort efter kom de så, de farverige kommentarer:

“DET SKAL MELDES TIL KOMMUNEN”. Jeg synes helt ærligt også vi skal slappe af med at anmelde hinanden for alt muligt, jeg ved fra et par socialrådgivere at de er ved at drukne i folk der anmelder hinanden for alt muligt. Ingen af os kender hinandens liv, så chill.

“Du udsætter jo dit barn for passiv rygning!” – nej min ven, det gør JEG ikke. Jeg er så træt af at vi ikke kan holde fokus det rigtige sted. Min nabo gør. Jeg gør ikke. Jeg bor her bare. “JAMEN SÅ GØR DU DET UBEVIDST!”. Heller ikke nej. Hvis min nabo ikke røg, ville der ikke være noget passivt hashrygning, ergo er det ikke MIG der udsætter nogen for noget som helst, andet end lidt god eller plat underholdning på facebook (fordi folk er sjove og jeg tager dem på ordet). Stop så det forældreshaming.

img_7677

Og så kom den sjove. “Ved du godt at du risikere at miste dit kørekort i op til 2 år, kun fordi du er udsat for passiv hash/pot-rygning?” Say what? Det troede jeg ikke på, men så var der nogle andre der postede nogle artikler der faktisk underbyggede den påstand.

Så måtte jeg selv ringe til politiet. Som grinede af mig da jeg spurgte om jeg godt måtte køre min bil i morgen uden at miste kørekortet, fordi min nabo ryger en joint. Så ringede jeg til min læge i morges og spurgte om hun ville tage en blodprøve og måle om der var THC at spore i mit blod. Hun grinede også og sagde pænt nej tak til det, men at jeg kunne få en narkotest på apoteket. Så jeg kørte en tur på apoteket (den tur har nok forurenet mere end det lugt jeg er udsat for), og apoteker-damen grinede også og sagde “Jeg tror virkelig ikke den test kan måle passiv ashrygning gennem en væg. Men jeg synes klart du skal forsøge!”

Så nu har jeg tisset i en kop, og det er meget let. I øvrigt er det en lidt mærkelig situation at befinde sig i. Gravid i 6 måned, morgenhår og dunjakke, og så ned på apoteket og spørge om ikke lige de har en narko-test. Det havde jeg alligevel ikke regnet med at skulle bruge en lille del af min mandag på. Her er svaret på min første narkotest nogensinde:

img_7679

Det er fuldstændig ligesom at tage en gravidtest, bortset fra at to streger på en gravidtest betyder positiv, og to streger på denne test betyder negativ. Så der er altså INTET at måle, selvom jeg er gået rundt i lugten i 3 dage nu. Og jeg har lægens, politiets og apotekerens ord for at man ikke kan måle passiv hashrygning gennem en væg/en etage.

Men, nu ved du det, hvis du har været udsat for passiv 2.gradsrygning (altså du har ikke befundet dig i samme rum som røgen og ej heller inhaleret røgen), så kan du stadig gå ned og teste dit urin nede på apoteket. Du kan også købe tests over nettet hvis du ikke har lyst til at stå i køen og bede om en narkotest.

Her er jeg på vej til apoteket:

xilm7494

 

Så nu tænker jeg at dramaet er slut, og at vi kan udsætte os selv for passiv 2.grads rygning lidt mere i fred og ro, og hjælpe hinanden med at fjerne dårlig lugt, og give hinanden gode tips og tricks til netop det. Af hjertet tak til mit elskede facebook-land for at afslutte min weekend på den mest interessant og sjove måde længe. Jeg har været top-underholdt siden i går aftes, og jeg tror jeg gemmer min narkotest sammen med mine gravid-teste. Man ved aldrig hvornår man skal tage den næste narkotest igen.

 

Rigtig god mandag <3

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

4 kommentarer

 • allan

  Hvis der er mekanisk udsugnings ventilation i din lejlighed, kan luft transport fra din nabo skyldes at du ikke har åbnet for udeluft ventilerne i din lejlighed, således at der er undertryk i lejligheden. Er der et centralt mekanisk ventilationsanlæg med genindvending (dvs. at der også indblæses luft) kan lufttransport forårsages ved at indreguleringen i det enkelte lejemål ikke er korrekt således at der er trykforskelle mellem lejlighederne. Endelig kan der også på denne type anlæg ske en kortslutning ml. afkast og indblæsning oppe på taget hvor denne type anlæg ofte er placeret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for det skønne svar Allan.

   I vores ejendom er der vist ikke andet end dørtelefon-anlæg. Ikke noget mekanisk udsugning, andet end emhætten. Det er en meget gammel ejendom 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh altså – the things you do!
  Livet er en forunderlig rejse, og somme tider befinder man sig i en situation som, man ikke lige havde forudset ville ske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stine,

   det er historier som denne der er med til at give hverdagen farve, og jeg elsker det. Jeg synes det er sjovt, og jeg synes det er rart at gå op i noget andet end dyrevelfærd, metoo, flygtninge, børn der dør osv et øjeblik. Så ja. The things you do <3

   God mandag

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#madplanschallenge er slut, det her har vi lært - er du klar på en ny start?