Emmalias æske - en indsigt i børns fine verdener og lidt om hvordan vi behandler hinandens drømme

Jeg skal holde nytår alene i år

nytårsaften alene

I dag vil jeg afsløre noget som jeg ikke har sagt højt før. Det er ikke noget sensationelt, det er bare noget lidt privat, og jeg tror aldrig jeg helt har tilladt mig at stå så meget ved det som jeg har tænkt mig at gøre lige nu.

Jeg skal holde nytår alene i år. I morgen kommer Emmalias far og henter Emmalia, og de kommer tilbage senere på dagen, hvor vi tager ud og køber nogle stjernekastere og lidt pynt. Så bestiller vi nok en pizza og så bliver Ems puttet til helt normal tid. Og så skal jeg sidde helt alene med en flaske alkoholfri asti og se en god film og lytte til det nye år der bliver skudt ind.

Og ved du hvad?

Det her er lige præcis my kinda nytår!

Jeg har aldrig helt stået ved hvor lidt jeg rent faktisk bryder mig om nytårsfester. Jeg bryder mig VIRKELIG ikke om at holde nytår, forstået på den måde at det er festdelen jeg ikke bryder mig om. Jeg gider til gengæld virkelig godt sidde hjemme i min stue, have stearinlys tændt, vide at mit barn sover trygt, se en god film, have nattøj på og have bobler i mit eget glas i mit het eget selskab.

Når et år er slut går jeg lidt i refleksionsmode. Jeg har endda forsøgt at skrive et “året der gik” indlæg her til bloggen, ligesom alle andre bloggere gør, men det bliver aldrig til noget fordi mit “året der gik” egentlig ikke kommer andre ved, og desuden har jeg ikke brug for at genleve alt det der skete i 2017. Eller nogen af de andre år. Tænk, jeg har så meget tillid til at jeg lærte det jeg skulle lære, at jeg husker det jeg skal huske og at jeg lykkeligt glemmer det jeg skal glemme, at det ikke rører mig det fjerneste at springe “året der gik – et tilbageblik” over.

Jeg vil egentlig 100 gange hellere sidde i mit helt eget selskab og nyde roen og freden og høre rådhusklokkerne slå, hvis jeg ender med at være vågen så længe. Og jeg vil sidde i min vindueskarm og se den smukke fyrværkerihimmel, hvis de altså skyder krudt af herude i Brede i Lyngby. Dét er en perfekt nytårsaften for mig.

Der var egentlig planer i kalenderen, men dem har jeg aflyst, så det er heller ikke fordi jeg mangler steder at tage hen. Om ikke andet kan man altid finde en eller anden fest (og der er så vidt jeg ved initiativer der sørger for at INGEN skal sidde alene mod deres vilje nytårsaften). Men jeg er altså en af dem der gerne vil. Jeg vil gerne se året der gik programmer, dronningens tale… eller nej, vent, det vil jeg egentlig ikke, for jeg synes det er lidt kedeligt (er det en form for blasfemi at sige det højt?), jeg er sikker på at der vil ligge 118 forskellige fortolkninger af talen minuterne efter den er sendt alligevel, så jeg slipper nok ikke for den. Jeg vil hellere se et afsnit af sex and the city, måske netop det afsnit om nytåret og Carries i pyjamasbukser og perlekæde.

AH, det føles godt at sige højt. For jeg ELSKER nytår, jeg synes det er en spændende tid, et farvel og goddag på samme tid, en refleksion der ikke altid foregår i mit hovede, men mere på føleplan, og jeg ved ikke altid hvad der kommer ud af det, jeg kan bare mærke en hel masse i dagene op til nytåret, og så er det som om energien skifter i dagene efter nytåret. Det er alle mulige følelser der er blandet sammen, ikke noget godt eller dårligt… noget der rækker meget videre ud.

Faktisk har jeg altid drømt om at holde nytår alene, og så er jeg alligevel endt med at sige ja til en invitation, og det har været hyggeligt, men det har ikke været det jeg virkelig gerne ville. Det bliver det i år, for jeg har en bindende aftale med mig selv. Det er så dejlig nemt når man har et barn der skal sove. Og jeg glæder mig så meget til i morgen at jeg rent faktisk, trods feber stadigvæk, har sommerfugle i maven. Især til at drikke bobler og lære den alkoholfrie verdens bobler at kende.

Og så er det magisk at vågne d. 1 januar og have det fantastisk i kroppen. Det har jeg prøvet et par gange nu, og hvert år tænker jeg “ALTID igen! Damn hvor er det bare nice!” Og det vil jeg gentage.

 

Hvordan skal du holde nytår i morgen?

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

12 kommentarer

 • Tine

  Jeg har altid bare sagt nej til invitationerne, jeg kunne ikke se hvorfor jeg skulle sige ja, hvis jeg ikke gad??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Nielsen

  Jeg skal også holde nytår med kun min mand og vores søn. Er gravid i uge 34(også en dreng), og glædet mig til at hygge med mine mænd og spise lækker sushi og se en film. Ved det nok skal blive hyggeligt. Hadet de store fester især efter vi fik vores søn, men at holde nytår med et vennepar eller mine forældre er altid hyggeligt og uden at det bliver noget vildt. Men fedt at stå ved du skal holde den alene og på din mega seje måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Præcis som sidste år men min kæreste, vores 2 årig og hans 23 årig til spisning. Så smider jeg de “store” ud kl 20.00, kryber i nattøjet og dyner med den lille og sover ind i det ny år – lige indtil vækkeuret ringer til en vagt i morgen kl 6.30 😄😳 men som gravid i uge 24 og en 2 årig og dagvagt d 1 januar, ja så gider man virkelig ikke andet end tv hygge ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mega dejligt du deler og mega dejlig nytårsaften.

  Jeg genkender behovet og mærker nu – qua dit skriv – at jeg også vil blive hjemme frem for at tage ud til mormor og bedstefar med min søn på 20 mdr, som jeg er selvvalgt solo med.

  Modsat dig har jeg ingen invitationer og det er rart at have et rum her at skrive min skam højt i. Jeg skammer mig og har været i kontakt med min grundfølelse ensomhed i dag. Den kom så voldsomt efter en besked jeg misforstod, så jeg næsten tabte vejret. Lærerigt at genmærke den.

  Jeg vil nyde min søn, vores nærvær, lidt lækker sushi, lækker naturvin, putte ham og lade aftenen komme.

  Jeg siger tak til 2017 overall for al tid og nærvær med min søn. 2018 står i realisering af min drøm om selvstændigt arbejdsliv inkl en morblog … Tak for din blog om at lette r…. og komme i gang.

  Kærlighed til dig og din aften ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-S

  Det lyder skønt. Min mand og jeg har de sidste 4 år holdt nytår i sommerhus ude i en skov med vores søn og gået i seng til normal tid og vågnet op i det nye år. Har absolut ingen ambitioner for nytårsaften. Men jeg husker nu selv nytårsaftener tydeligt som en stor begivenhed i min barndom, så når den yngste blir større og overskuddet det samme, så skal vi måske fejre i lidt højere grad😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder ærlig talt rigtig hyggeligt. Jeg får helt lyst til at gøre dig kunsten efter, men det kommer nok ikke til at ske. Kunne dog smide gravid-kortet og forlade festen, når mindstemanden skal i seng omkring kl 21.30… Men tvivler på, at ‘festen’ lader mig gå…

  Hav en skøn aften! Og et godt nytår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg skal også fejre nytårsaften alene, mens min 2-årige datter bobler i sin seng. Min mand skal på arbejde, jeg er gravid med termin i februar, og jeg ORKER ikke noget festivitas. Jeg regner sådan set også med at sove ind i det nye år, for jeg kan ikke holde mig vågen så længe i øjeblikket. Det samme gjorde jeg for 2 år siden, da min datter kun var et par måneder, og min mand også arbejdede nytårsaften. Der spiste jeg sushi, slumrede på sofaen og sov, da nytårsklokkeren ringede – og det var FANTASTISK!
  Jeg glæder mig i hvert fald til endnu en afslappet nytårsaften med ro og fred og hygge.

  Godt nytår til dig og lille E.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Lund

  Vi(min mand og jeg) har holdt “alene” nytår de sidste mange år. De sidste 2 år med vores 2 årige søn. Vil gør som dig, når lillemanden er puttet. God mad, film på flimmeren og når kl er tolv, går min mand ned og skyder af for flere tusinde kroner.
  Vi har deltaget i fester med venner, men det bliver aldrig helt så hyggeligt, som når vi bare slapper af herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder som en skøn aften! Jeg skal med min mand og vores to børn og hund til “hundenytår” på et lydisoleret hotel med mørklægningsgardiner. Altså mest for hundens skyld – hun plejer at være helt dopet (og stadig angst). Men vi glæder os til at hygge med “picnic”, karbad og nattøj – og måske min mand og jeg slår os løs med et glas portvin, når børnene sover.
  Godt nytår til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Weeee – en som mig <3
  Jeg skal holde nytår alene – ikke pga sovende barn 😉
  Men netop fordi jeg har valgt det!
  Ideelt set delte jeg gerne aftenen med en kær, men nu har jeg valgt at forkæle mig selv med et hotelophold og mad serveret på værelse <3
  Weee <3
  Godt nytår til dig smukke kvinde og sjæl <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Årh det lyder skønt. Hotel and all ❤️ Det er selvomsorg og -kærlighed

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emmalias æske - en indsigt i børns fine verdener og lidt om hvordan vi behandler hinandens drømme