Service info til børnefamilier i Odense: Nyt børneunivers for forældre og børn

De bedste børnebøger til 2 årige

de-bedste-boerneboeger-til-2-a%cc%8arige-skal-du-finde-en-bog-der-hitter-sa%cc%8a-den-her

De bedste børnebøger til 2 årige  – skal du finde en bog der hitter så den her

Selvom vi lever i en digital tidsalder, så læser de fleste forældre heldigvis stadig bøger med deres børn. Men hvilke bøger skal man vælge til de 2 årige? Hvilke bøger hitter?

Her har jeg samlet Emmalias og mine personlige favoritter. Vi læser bøger hver aften, og ofte også i løbet af dagen. Det er så dejligt at der er interesse i bøgerne, og at der findes gode børnebøger hvor børnene kan være med.

 

 

de små synger

1: De små synger – all time favorit!

Denne bog bør efter min mening stå i alle hjem hvor der bor børn eller kommer børn. Den har en fin størrelse, der er fine små tegninger i og så er den spækket med sange fra dengang mor og far var børn. Jeg troede ikke jeg kendte ret mange af sangene, men jeg kender faktisk næsten dem allesammen, og denne bog er den eneste bog Emmalia hiver ned fra bogreolen når vi skal putte. Hun kan navigere bedre i bogen end jeg kan på grund af tegningerne, og hun præcis hvor de forskellige sange er henne. Her til aften sagde hun “mor, vi skal synge Barn er født i Bettelhjem” – så den sang vi selvfølgelig, og hun gider godt alle 13 vers, eller hvor mange der nu er. Den bog er absolut nummer 1 på vores hitliste herhjemme.

 

skaermbillede-2017-12-14-kl-19-24-23

2: Åh abe sangbog – et kæmpe hit til de 2 årige (og 3 årige)

Endnu en sangbog, jeg ved det, men børn har så godt af at være med, og denne bog har flotte tegninger og sange der er lette at lære. Vi har den ikke selv herhjemme endnu, da de har den ovre i børneren, men den er et kæmpe hit, og hver gang jeg har siddet og sunget og læst i den med Emmalia derovre, så er de andre børn  kommet til og har sat sig ned og været med.

den-store-numsebog

3: Den store numsebog – tro mig, den hitter!

Jeg tror faktisk jeg fik bogen i en eller anden form for hadegave engang. Og så har den stået i reolen. Og på magisk vis har den fundet vej frem til Emmalias boghylde. Og den er et kæmpehit. Hun har faktisk læst den siden hun fyldte 1 år, men den er stadig et hit, og jo ældre hun bliver, jo flere nuancer og historier forstår hun, så jeg tror den varer i mange år endnu. Nåja, og så er den virkelig underholdende at læse som voksen også.

Vi er lige i “prut, bæ, tis” fasen pt. Så denne bog er sjov at bruge som udgangspunkt til at tale om alle de der ting der kan komme ud af bagenden. Både på hunde og mennesker, og hvorfor man har numser og hvordan man ville se ud hvis man ikke havde en numse. Klart en anbefaling værd!

 

skaermbillede-2017-12-14-kl-19-43-02

4: Gyldendals store godnatbog for de små – fantastisk samling af korte og længere historier

Den her fik Emmalia til sin 2 års fødselsdag. Vi ELSKER den, den bor inde i soveværelset. Den er god fordi der er masser af flotte illustrationer i, fordi der er både meget korte og noget længere historier i, fordi mange af historierne kan “læses” uden at blive læst, man kan sagtens bare fortælle en historie ud fra billederne. Det kunne jo være man havde et barn der ikke lige havde tålmodighed til at vente på at høre teksten, så er denne bog stadig et kæmpe hit. Nogen gange bladrer vi også bare i den og snakker om dyrerne og billederne.

 

skaermbillede-2017-12-14-kl-19-46-58

5: Barbapapa bøgernedenne her om jul

Vi prøver at undgå bøger der handler om prinsesser og prinser. Jeg vil helst ikke give Emmalia et forvrænget billede af hvad der venter hende af livet. Derfor søger vi eventyr i bøgerne, og gerne noget hvor der enten er kønsneutrale figurer, eller hvor alle figurer er lige seje. Eller hvor pigen er heltinden. Barbapapa er et stort hit fordi de er sjove og søde og venlige, kreative og fuld af pep. Det er ikke så vigtigt hvilket køn Barbapjuske har, bare han er glad og sjov. Eksempelvis. Familen Barbapapa-bøgerne er altid ude på eventyr og de er sjove at bladre rundt i, også selvom man ikke lige er i humør til at læse historien.

 

Hvad står på din TOP-bogliste over bøger til 2 årige? Del meget gerne med links og et par linjer om hvorfor du er glad for den/de bøger. Jeg glæder mig til at få mere inspiration til vores boghylde!

 

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

1 kommentar

  • Eva

    Herhjemme bliver der også læst på livet løs 😊 jeg synes det er vigtigt at min datter læser bøger hvor piger Har helterollen. Jeg er meget glad for malle bøgerne (synes det er sejt hun er en pige, men det ligger man ikke mærke til), Cirkeline er et hit, Lotte bøgerne og Pippi er blevet en klassikere.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Service info til børnefamilier i Odense: Nyt børneunivers for forældre og børn