Kære dagbog

Halloween fest for børn – lækre (og sjove) opskrifter der hitter

img_5584

skaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-32

Velkommen til vores første Halloween fest for børn

Emmalia og jeg (mest mig), besluttede at holde vores første Halloween-fest nogensinde i år, og starte en tradition, og i samarbejde med nemlig.com fik vi det til at ske. Vi kan begge to godt lide udklædning, og selv om jeg er en meget træt og gravid solomor, så synes jeg det er virkelig dejligt at gøre mig lidt umage for en hyggelig aften med gæster og sjove snacks på bordet. Og som du vil se i mine “fraklips” i slutningen af dette indlæg, så er jeg på ingen måde en haj i et køkken, så de opskrifter du bliver præsenteret for her, dem lover jeg dig du kan finde ud af, for det kunne jeg (bortset fra den ene, men jeg fandt et hack, så stay tuned).

img_5571

Emmlia havde en vidunderlig fest, og selvom vi endte med kun at være 5 gæster, så blev det en kanon hyggelig aften, og vi skal helt klart gentage både successen og opskrifterne næste år. Det du ser på tallerkenen ved siden af Ems, det er heksens koste, opskriften finder du lige her. Rimelig nemme at lave, i hvert fald når man lige har øvet sig på et par koste, og fik kompetent hjælp fra min fingerfærdige nabo Britta. Se lige:

img_5545

Et andet KÆMPEHIT, som jeg har tænkt mig at indføre i stedet for pølsehorn herhjemme, det var Pølsemumierne, find opskriften lige her. Så nemme at lave at du kan sætte ungerne til det (hvis de er lidt mere end Emmalia på 2,5). De smagte så godt og endte med at være spist op efter 15 minutters fest.

img_5557

Og så var der Marengs spøgelserne. Well. På billedet inde på nemlig.coms side, der ser de noget mere… mmm… oprejste ud. Det var som om jeg ikke rigtig kunne få dem til at stå på højkant, så jeg besluttede lynhurtigt at mine marengs-spøgelser, de er sådan nogle der ligger ned.

De smagte himmelsk, og jeg har aldrig nogensinde never ever ever lavet noget i marengs før. Aldrig. Så jeg må indrømme jeg var noget spændt på det her spøgelsesprojekt. Men det gik altså virkelig godt. Og det der med at blive god i et køkken, især når det gælder bagværk, det kræver øvelse. Og det her var min første gang, og jeg er faktisk ret stolt over at folk både kunne se hvad det skulle forestille, og at de samtidig smagte godt. Bum filihankat!

img_5538

Nåja, og MASSER af slik. Jeg mener virkelig, jeg købte så meget at jeg stadig ikke rigtig ved hvor jeg skal opbevare det henne, her en uge efter Halloween. Jeg var helt sikker på at der ville komme børn væltende, og jeg havde en smuk illusion om at de lige kunne komme indenfor og selv vælge hvad de ville have fra vores smukke Halloween-bord. Men der kom ikke en eneste. Nu er vi også rimelig nye i kommunen endnu, så jeg tænker at vi næste år må lave en seriøs skiltning der mener det alvorligt. Og måske allerede starte i slutningen af august, når folk er hjemme fra sommerferie. Måske hamstre nogle valgplakater når kommunevalget er overstået her om lidt, og begynde at advisere, at lige her i Brede, der er altså seriøs Halloween-fest. Eller noget i den dur.

img_5543

Inspireret af denne opskrift på nemlig.com, lavede vi også et lidt sundt alternativ. Det er meget nemt lige at tage en tusch og tegne på nogle mandariner. Vi havde faktisk også købt ind til monster-æblerne fra opskriften, men jeg glemte det, fordi der var så meget andet at lave – og jeg tvivler på vi kunne finde mere plads på bordet. Men næste år laver vi også æblerne. De er både sunde og seje og perfekte til en god Halloween fest for børn.

img_5544

Sådan så pølserne ud inden de røg i ovnen:

img_5537

Nåja, jeg bagte også småkager. Dem her. Super-mega nemme at lave og enormt lækre! Desværre havde jeg været lidt sent ude med de der små kageforme, så jeg kunne kun finde nogen i jule-forme. Min opgave blev derfor at prøve at gøre bamser og juletræer så uhyggelige som muligt. Det lykkes jeg ikke så godt med, og måske skulle jeg også have valgt en anden farve end baby-lyserød til skeletterne. Men altså. De var et hit hos både gæsterne, og min mekaniker, som også fik en pose småkager med, så den ryger på succes-listen.

Til gengæld ville jeg virkelig ønske at der var nogen der havde filmet da jeg stod med glasur i en sprøjtepose. Nu kan jeg nok også tælle på en finger de antal gange jeg har haft med en sprøjtepose at gøre i mit liv, så træning har jeg ikke mest af, men NØJ hvor jeg koksede. Jeg fik både presset tutten ud af posen og stod med lyserød glasur overalt, og måtte forsøge at redde noget af det, og posten ringede på døren, og jeg skal i øvrigt stadig have hentet den pakke, for jeg havde ingen som helst mulighed for at forlade mis glasur-cirkus lige der. Ikke mit stolteste køkken moment nogensinde.

img_5532

Og hvad var du så klædt ud som Frejamay? Jo, ser du, jeg valgte noget skræmmende. Meget skræmmende. Nogen vi alle bliver vildt bange for, og som får hjertet til lige at hoppe et slag over. Jeg klædte mig ud som parkeringsbøde:

 

img_5528

Og fordi jeg ved du elsker det ærlige, ligesom mig, så vil jeg nu vise dig hvordan det så ud bag kameraet. Det her var aldrig gået i det der “Vild med bagning” eller hvad det hedder:

img_5526

Faktisk ville jeg ønske flere mad-bloggere havde de her billeder med, så man ved at man stadig gør det godt, selvom man får magens op under emhætten.

img_5520

Her er en af de koste der ikke kom igennem de strenge adgangskrav, og jeg måtte spise den. Som straf.

img_5522

Og her ser du mine Marengs spørgelser, sådan som JEG besluttede at de skulle se ud (undskyld nemlig.com)… eller sådan som spøgelserne selv valgte at det skulle være.

Men altså, se lige et bord vi fik lavet, og se lige en glad unge:

img_5584

img_5583

Fejrer I Halloween hjemme hos jer?

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

  • Susanne

    Super HALLOWEEN fest. Den første i mit lange liv – og sikke et bord 👍👍
    Mange lækkerier – og masser af snak om bordets herligheder. Glæder mig til næste år 😍👍😱🎃🎃🎃

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære dagbog