Når man kommer til at gå ind i politik selvom man er alt for dum til den slags

Kære dagbog

skaermbillede-2017-10-25-kl-08-19-52Emmalia og jeg vågnede klokken 5.05 i morges, og lå og så tegnefilm i en time. Det var så hyggeligt. Det gør vi faktisk næsten hver eneste morgen. Denne uge har været rigtig hård, og måske er det derfor jeg er helt kvæstet, men der er kommet rigtig gode ting ud af det, og det er jo sådan livet er. Intet er et facit.

Ugen startede med ondt i hjertet over at aflevere Emmalia til en vuggestue hvor der var 1 voksen til 10 børn. Noget der er sket alt for mange gange. Det fik mig i kontakt med institutionen, politikere og en masse dedikerede forældre som desværre oplever det same billede som jeg gør. Til gengæld fik mit opråb (og flere andre forældres opråb) institutionen til at ændre praksis og vagtplaner, så nu er der 2 voksne om morgenen, hver morgen. Det ændrer ikke på at der stadig er alt for mange børn der er ladt alene i hænderne på alt for få voksne landet over, så problemet er ikke løst. Min min hverdag kommer til at blive med noget mindre ondt i maven hver dag når jeg afleverer mit barn.

Og så et lille pip om #metoo kampagnen. Jeg havde stadig til gode at blive voldsomt forarget over en mand, der udtalte sig i debatten. Simon Simonsen som stiller op til borgerrepræsentationen (!) for Socialdemokratiet. Hvis du trænger til en skøn morgen hvor du tror på menneskeheden, så hop et smut udenom hans profil. Hvis du til gengæld ønsker en morgen hvor du trænger til at blive blokeret på FB, så skal du egentlig bare like en af de kommentarer (hvis han ikke har slettet dem allesammen endnu) der stiller sig kritiske overfor hans vilde udtalelser (om betonfeminister som får skylden for en holdning der udelukkende er han egen). That’s it. Jeg skrev “word” til en mand der havde tilladt sig at være kritisk overfor Simon Simonsen, og vupti, så var jeg blokeret.

Jeg er stadig dybt taknemmelig over den kampagne, og følger stadig udviklingen tæt, jeg synes det er dybt interessant, og jeg bliver især glad for de mænd der bakker op og tilkendegiver deres støtte og support til både kampagnen og de kvinder (og mænd) der har modet til at stille sig op og sige #metoo. Jeg har også fået ryddet lidt op i venenlisten på den konto, men det er sjældent en dårlig ting at få ryddet ud.

Nåja, og så min fysiske gravid-tilstand. Den er næsten ikke værd at skrive noget om. Jeg kaster op, har kvalme, og nu har jeg fået en virkelig ubehagelig smerte forrest i brystkassen, som næsten føles som om at min brystkasse er brækket. Det er muskulaturen som gør så ondt at jeg er ved at tude over det.

Så det gider jeg ikke sende en masse energi efter. Til gengæld hygger jeg virkelig meget med Emmalia, vi havde Halloween fest i denne uge, og den glæder jeg mig helt vildt til at dele med dig. Gerne senere i dag. Men først har jeg lovet at pakke en brækpose og age Emmalia med i Zoo i dag. Så det skal vi her om lidt.

Hvordan har din uge været?

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

  • Malene

    Vil du ikke skrive lidt om hvordan du klarer at tage Emmalia med nogen steder hen med kvalme og opkast? Jeg kastede selv op 10 gange i døgnet under min første graviditet og er nu bange for at blive gravid hvis det skulle ske igen for nu har jeg jo min lille søn at tage hensyn til. Brækker du dig bare midt i zoo eller hvad sker der oftest? Jeg besvimede da jeg skulle lufte min hund under graviditeten og så brækkede jeg ud over hele fortorvet da jeg kom til mig selv igen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man kommer til at gå ind i politik selvom man er alt for dum til den slags