#metoo Hvem tror du politiet vil tro på? En luder som dig eller...?

Nakkefoldscanningen og resultatet

skaermbillede-2017-10-20-kl-06-44-53

I går var en spændende dag. I går skulle Emmalias far se babyen første gang. Han var ikke med til den første scanning (7 uger). Og jeg skulle se babyen første gang, altså første gang hvor den ikke ligner en ostepop. Det var vildt spændende!

Da jeg var gravid med Emmalia var jeg vildt nervøs for nakkefoldscanningen. Jeg var med i en terminsgruppe på facebook, hvor der nærmest var masse-hysteri-frygt for nakkefoldscanningen. Så jeg blev også bange, det troede jeg man skulle være. Bange for resultatet af risikobregningerne, bange for at der ikke var hjertelyd, bange for at der manglede et ben eller arme.

Denne gang var helt anderledes. Jeg har besluttet at jeg først gider være bange eller bekymre mig hvis der reelt er noget at være bange for eller bekymre sig om. Ellers ikke. Det er spild af god graviditet. Så længe jeg har det super dårligt (opkast, kvalme, massiv træthed osv), så må det betyde at alting går efter planen… agtigt. Selvom det nu ville være rart med en pause fra det der kvalmehelvede. Men jeg gider altså ikke gå og være bange. Og her er resultatet af nakkefoldscanningen så:

Alt er godt!

Hjertet er stærkt og slår som det skal. Babyen ligner godt nok en der er til techno-fest og på speed, men der er så lille risiko for noget som helst, at det slet ikke er værd at nævne. Tallene er godt, der er et hoved, to arme, to ben og navlestrengen og væv er som det skal være. Så alt er godt. Og helt ærligt, det regnede jeg også med. Der har ikke været noget der indikerede noget andet, og det var helt vildt rart og afslappende at være afsted denne gang.

Og så skal jeg jo føde på Hillerød sygehus. Det er jeg noget spændt på. Indtil videre har jeg et godt indtryk af sygehuset og det personale jeg har mødt, så det tegner jo godt. Jeg er ikke god til sygehuse, og er (med god grund) skeptisk overfor et system der ofte er ret overbelastet (læger og jordemødre der lige glemmer at læse vigtige detaljer i journaler osv). Men jeg må møde systemet med åbent sind hver gang, så det gør jeg.

Yay!

Desværre kunne vi ikke se hvilket køn babyen har, så vi køber en kønsscanning her om et par uger. Det glæder jeg mig helt vildt meget til. I starten troede jeg det ville blive en pige, men jeg er kommet i tvivl, og nu tror jeg det bliver en dreng. Men vi må vente og se.

Hvordan havde du det til din nakkefoldscanning?

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

12 kommentarer

 • Lotte

  Ved min første graviditet og nf var jeg sindsygt nervøs for om der var noget som ikke var som det skulle være. Alt var heldigvis ok 🙂
  Ved min anden graviditet og nf var jeg overhovedet ikke nervøs, men det er dog den jeg husker bedst for der opdagede vi, at vi ventede tvillinger… Hende der skannede mig sagde: Sikke den hopper, den er svært at fange. Nej hov der er jo to!
  Jeg begyndte at tude og kigger på min mand som er helt tavs. Så kigger vi igen på hinanden og tænker begge to “shit, shit, shit” og så kigger vi på vores søn som på det tidspunkt er 10 måneder gammel og er med og sidder ved siden af os i sin barnevogn og leger….
  I dag er vores søn 11 og vores piger 10. Vi overlevede…og er stadig gift 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • WOW! Bare WOW! Det scenarie frygtede jeg faktisk lidt må jeg indrømme. Men det er dælme godt at høre at I stadig er gift og at ungerne har det godt og ikke er blevet kylet ud over altanen (joke).

   Respekt, og hvor er det en dejlig historie <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg havde det så fint – havde slet ikke overvejet at bekymre mig. Og det gider jeg heller ikke næste gang. Det eneste jeg bekymrer mig for ifm næste graviditet er opkast og kvalme ift at være mor til en 2-årig samtidig med…. tillykke med din lille baby – glæder mig til at få at vide hvilket køn det er (mit gæt er pige😄)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man finder en måde at håndtere det på. Og så er det bare klasse at have Dora The Explorer på Viaplay 😀 *blinkblink*

   Jeg glæder mig også helt vildt til at fortælle hvad barnets køn er, og naturligvis selv lige finde ud af det 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg var meget nervøs, da jeg nærmere mig de 41år.men alt så fint ud. I går var jeg ved en privat jordemor for ekstra tjek. Hun kunne allerede se hvad køn det var, selvom jeg var 13+3 henne. Og det er en PIGE. Jeg har 2 drenge i forvejen. Tænk sig at jeg skal prøve at opleve at have en pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Begge gange var jeg virkelig nervøs. Ikke for om den havde kromosomfejl, men om den overhovedet var i live., jeg er bare et nervevrag som gravid helt indtil babyen er ude. Har du overvejet hjemmefødsel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan virkelig godt forstå dig <3

   Jeg har overvejet hjemmefødsel, men det bliver ikke en realitet da jeg jo har fået kejsnersnit og der er risiko for at livmoderen revner, og der skal man altså have hjælp indenfor ganske få minutter. Så det vil jeg ikke gamble med. Til gengæld vil jeg lave min fødestue på hospitalet til den mest hjemmehyggede stue ever, så jeg får hjemmefølelsen med <3 Fødte du hjemme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes faktisk jeg var mere nervøs 2. gang end første gang. Tror det var en kombination af en lidt kedelig risikovurdering ved første graviditet, og så det at jeg vidste hvad jeg havde at miste. Puha, jeg var et vrag i dagene op til. Alt gik heldigvis fint, og lillebror på 8 uger ligger nu hos mig og sover ❤️

  Tillykke med det fine resultat. Det bliver spændende om et par uger ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg var nervøs. Men havde os mistet den ene i uge 7 , så der var god grund. Men min lille pige havde det helt fint og idag er hun 2 1/2 år gammel ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha, det er vist alles værste mareridt, og efter sådan en oplevelse ville jeg også være nervøs, det er helt sikkert.

   Og tillykke med din lille pige der er cirka lige så gammel som min Ems <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#metoo Hvem tror du politiet vil tro på? En luder som dig eller...?