The night is darkest just before dawn

Anbefaling: Cana Buttenschøns musthave til nybagte mødre og gravide “40 uger efter”

img_4090

I dag har jeg været velsignet med verdens sødeste date til Cana Buttenschøns bogreception for hendes nye lækre bog “40 uger efter”. En vigtig efter-fødselsbog for førstegangsfødende og gravide. Jeg har næsten allerede læst bogen igennem, og kan derfor give bogen et par mamma-ord med på vejen. Hermed en stor anbefaling fra mig til dig, den her bog vil du ærgre dig over du ikke fik læst inden du blev mor. Promise!

img_4102

“Du skal altså kun skrive om den hvis du har lyst, og du må gerne være kritisk” sagde Cana. Det skal jeg nok, men for det første ved jeg jo hvordan Cana skriver og for det andet kender jeg både hendes holdninger og livssyn (gennem bloggen), så det bliver ikke særlig svært. Og det var faktisk slet ikke meningen at jeg ville læse bogen her til aften, for jeg har lidt travlt, men allerede på første side fandt jeg mig selv i ét stort smil mens jeg læste, og ja, så tog den ene side den anden, og så sad jeg der og genlevede det første år som nybagt mor, og gud hvor er der meget jeg allerede har glemt, og gud hvor er der mange gode små tricks og fif’s som jeg gerne ville have kendt.

Derfor. Hvis du er gravid, hvis du er nybagt mor (eller far faktisk), eller hvis du gerne vil gennemleve dit første år som mor mens du har en skøn forfatter i hånden som krammer dig helende igennem hele rejsen, så skal du have fat i Canas bog “40 uger efter” (du kan købe den lige her – reklamelink).

img_4081

Bogen er meget let et læse, hvilket, for mig i hvert fald, er ultravigtigt når man er før/under/efter fødsel og starten på motherhooded. Jeg fik anbefalet tykke tykke bøger om børn og søvn, og jeg ville helst bare have en app der step-by-step, og helst på 10 minutter, guidede mig igennem de vigtigste ting når det kommer til babyer og søvn. Behøver jeg at nævne at jeg stadig aldrig har fået læst de bøger? Når man er nybagt mor så har man tid til at google, men ikke til at fordybe sig i lange tunge bøger. “40 uger efter” er en slags google hvor ALT skrammel er sorteret fra, og hvor du kan følge med uge for uge og hvor de vigtigste emner og de vigtigste lessons learned er taget med. Og så er jeg vild med at Cana hele tiden understreger at “one size does not fit them all”, der er ikke noget værre end at læse bøger til forældre, hvor bøgerne har taget patent på den absolutte sandhed, og så står man der som nybagt ultrasårbar mor og føler sig komplet uduelig fordi man ikke passer ind i det der står i bogen. Nope, nej tak til det. “40 uger efter” er langt mere et kram og et sted at gå hen hvor du som minimum bliver mødt i dine frustrationer og dine “alene-i-verden-følelser”, fordi du på instagram jo kan se at alle andre mødre har smilende sovende harmoniske babyer, og du har lort i panden og har ikke sovet i et år.

Jeg er vildt glad for bogen, også selvom jeg har været det første år (og det næste) igennem med min datter. Men jeg er gravid med nummer to, og bogen er både helende på det forløb jeg har været igennem, og der er faktisk stadig ting jeg ikke vidste jeg kunne gøre, som jeg helt klart vil bruge til nummer to tigerreje.

Som Cana også skriver i bogen, når man er gravid så er det store fokus-emne fødslen og det der med at skulle sidde med sit barn i favnen for første gang. Men vi glemmer at snakke om ALLLLLLT det der kommer bagefter. Amning, søvnrytme, afføringen (jo, den er man nødt til at snakke om), sprækker forneden, hæmorider og et barn der bare ike vil stoppe med at græde. Denne bog er virkelig en god forberedelse på ALT det du slet ikke har tænkt på du gerne vil være (mere) forberedt på.

img_4071

Kæmpe tillykke til Cana med bogen, den ville jeg gerne have haft og hygge mig med i den søde (læs: invaliderende onde kast-op 9 måneders øv-) ventetid. Nu har du chancen for at gøre det bedre end mig, med en kærlig og støttende, sjov og virkelig befriende ærlig bog i hånden. Og undskyld jeg ikke er mere kritisk, men det er der altså ikke nogen grund til, den bog er præcis som den skal være og den kommer til at gøre en forskel for rigtig mange familier derude.

Nyd billederne fra dagen, og fra min skønne lille date.

Her kan du følge Cana (og det kan jeg også varmt anbefale):

Blog

Facebook 

Instagram

 

 

 

img_4082

img_4077

 

img_4062

img_4116

img_4055

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The night is darkest just before dawn