Crash boom bang

The cirkle of life, maarhhhtibenyaaalagadistiabba, wenyaaaaaah!

skaermbillede-2017-09-06-kl-08-12-43

Så kom den. Kvalmen og den inkluderede opkast. I går startede jeg ellers dagen med en lækker øko-banan og lidt øko-havregryn og følte mig helt spelt-agtig fordi jeg virkelig gjorde et ærligt forsøg på at spise sundt selvom min tilstand skriger på at få lagt cola (ikke light) som drop, og sat på et stativ jeg kan tage med mig overalt.

Ti minutter efter indtagelse af sund morgenmad og alle mine vitaminpiller, stod Emma og hev mig i øret mens jeg kastede det hele op (og mere til (?)) ud på toilettet. Og så kom rysteturene. Det lykkes mig at komme til to møder alligevel, hvor jeg indtog Cola og gik helt kontrolleret og langsomt for ikke at vække det store kvalmemonster. Da jeg kom hjem måtte jeg kapitulere og ligge vandret, og heldigvis stod både naboer og familie klar til at handle ind til toastbrød og cola og vandmelon, tre ting jeg ved virker, og som reddede min aften.

Her er ting jeg prøvede sidst som havde nul effekt:

Ingefær

Seaband-armbånd (fik ellers nogle fine nogle i pink)

Akupunktur

Rødbedejuice (mit flotte hvide badeværelse blev midlertidigt spulet rødt, da jeg ikke var hurtig nok)

Alle mulige slags juicer

Healing

Homøopatiske dråber (jeg har dem stadig og er lige startet på dem i håb om at de virker denne gang, men indtil videre ingen effekt)

Revet æble

Spise sundt

Motionere – not an option lige pt, selvom jeg er lidt træt af jeg lige er startet til hot yoga (og elsker det), så kan min krop bare ikke lige nu.

Og sikkert en masse mere jeg simpelthen ikke husker.

Jeg er totalt frisk på at prøve en omgang mere, og jeg tror jeg starter med at lytte til min kickass seje Maria, som i dag sendte mig dette råd (og i det mindste fik mig til at grine):

“Har du prøvet kaffegrums – der først har været kørt rundt over en krystalkugle/ bagefter putter du frosne ærter op i R****. og så snurrer tre gange rundt og skifter navn til “viola ingefær brækfornemmelse”. Og lærer at stå på hovedet i et colabad, mens du holder dig for næsen/ SÅ FORSVINDER kvalmen – og du kan spise SUNDT – for SUNDT er så vigtigt”

I dag brokker jeg mig lige lidt, det må man gerne (hvis der nu sidder andre kvalmeramte gravide derude), man må brokke sig helt vildt over kvalmen, for den ER virkelig nederen. SÅ giv den bare gas i kommentarfeltet. Du må også gerne brokke dig over gammel kvalme som er årtier gammel, men som du stadig husker. Så kan vi fejre livet og graviditeten og alle de smukke ting ved det hele igen i morgen.

Jeg skal til møde om lidt, så jeg smutter. Det gode ved denne tilstand er at folk har fuld forståelse for at man kommer med morgenhår og iført camping-habit.

YIR!

 

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!
   

8 kommentarer

 • Stine

  Lede modbydelige lorte kvalme! Jeg vil bare sige at jeg føler med dig 100%. I går troede jeg lige den vat sluppet her, kun for at opdage i dag, at jeg havde jinxet det. Men jeg elsker dine mad indlæg, vi to levet pt. Et helt ens liv 😜 Men hurra for spirren til os begge og med håb om at du snart får liv at slippe for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min erfaring efter 3 graviditeter med kvalme er at skrotte alle “ekspert-råd” og mærke efter hvad man har lyst til. Således levede jeg stort set af hakkebøffer første gang (bare der sneg sig en lille champignon eller kartoffel ind ved siden af kom det retur – det skulle kun være kød!!) og anden og tredje gang virkede kød ikke – det var derimod kun ris a la mande med kirsebærsovs – uden bær! – der virkede! Hver gang bekymrede jeg mig om min ensidige kost, men det er endt med sunde børn! Sjovt nok kan min ældste fortære kød som en havnearbejder og de 2 andre elsker kirsebær. Sikkert bare et sammentræf – men et ret sjovt sammentræf.
  Min pointe er at jeg simpelthen lukkede øjne og tænkte på forskellig mad, og jeg kunne faktisk uden at smage på det, mærke hvad der ville være godt og skidt for kvalmen. Og så gik jeg med det eneste der ikke fik mig til at kaste op bare jeg tænkte på det. Rigtig meget “held og lykke” med det! Kvalmen kan være invaliderende og selvom man ved det ender med noget godt, kan det være svært at huske når man er hårdt ramt og kun kan mærke kvalme. Håber du finder lige netop DIT vidundermiddel ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Min forsvandt fra den ene dag til den anden for 4 uger siden. Det var midt i uge 16. Præcis som sidste gang. Fanme utroligt, at kroppen kan være SÅ nøjagtig! Men ja, jeg prøvede også A L T (undtagen akupunktur), og intet havde en effekt. Andet end ro og søvn – som der jo ligesom ikke er uanede mængder af, når man også har fuldtidsjob og 2-årig. Rant over. Nu går jeg nemlig og nyder graviditeten i fulde drag – ligesom sidst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria G

  Jeg er lige kommet ud over graviditetskvalmen og er et helt nyt (og rarere) menneske.
  Jeg opdagede, at min mands piller mod høfeber hjælper mod kvalme. Jeg tog en og HALLELUJAH – en hel dag uden kvalme! Jeg kunne næsten ikke tro det. Jeg fandt ud af det i en af mine desperate google-søgninger efter råd mod kvalmen, og det virkede sgu.
  Pillerne hedder Alnok og kan købes i håndkøb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Føler med dig. For mig hjalp en kiks, inden jeg lukkede øjnene op eller løftede hovedet fra puden. Den lå klar på natbordet, så jeg bare kunne tage den, spise den og derefter “tage dagen i brug”. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PF

  Det virkede, nogengange, for mig at spise sodavandsis, Hej filur…
  Fik kvalme af alt og ingenting – fx farven blå…ja?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg føler SÅ meget med dig! Har været der i to graviditeter og jeg synes, at kvalme er det værste i hele verden! Jeg tror faktisk hellere jeg ville gennemgå 10 fødsler, hvis jeg så kunne slippe for den ulidelige nonstop kvalme 😬
  Jeg kan ikke huske om jeg har fortalt dig det, men da jeg lå med slem kvalme i min første graviditet, 1 år inden du blev gravid med Emmalia, der lå jeg faktisk og tænkte: hvordan ville Anne Deppe håndtere det her? Og det fandt jeg så ud af, da du skrev om det et år senere 😅 Og nåh ja, jeg har fået et par råd her efter jeg ikke længere er gravid, så aner ikke om de faktisk virker, men medicin mod høfeber, som man kan købe i håndkøb, skulle hjælpe mod kvalmen, og også være ufarligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

   Det hedder Alnok og er rigtigt nok den høfeber-medicin, som gravide må få. Meeen min læge sagde altså, at det kun er noget man skal tage i nødstilfælde (i mit tilfælde mod allergi), så vil nok ikke anbefale det dagligt mod 3 mdrs kvalme…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crash boom bang