Q&A om fertilitetsklinik, insemination og graviditet (yay!)

Når ens barn skal skifte navn – Emma har været til numerolog

dsc03564

I 2015 skiftede jeg mit eget navn ud efter en virkelig spændende session med Kristine Øjken, som er virkelig klog, men også lækker.  Jeg startede sessionen med at fortælle at jeg på ingen måde skulle skifte navn (for jeg troede ærlig talt ikke på det med de navne og tal der). En time senere bad jeg hende sende mig navnelister så jeg kunne få skiftet navn i en fart. Det er jeg på alle planer lykkelig for at jeg gjorde, og jeg knuselsker mit navn i dag. Du kan læse alt om processen her.

Allerede da jeg havde min session med Kristine første gang vidste jeg at der var noget i Emmas navn som var skidt. Eftersom at vi på det tidspunkt havde samme efternavn, var det jo ikke svært at regne ud, så jeg har længe gerne ville have tjekket hendes navn. For ganske få uger siden havde Emmas far og jeg en session med Kristine igen, og vi fik gennemgået Emmas navn.

For det første har jeg al respekt i verden for at Emmas far sagde ja. Jeg ved det er svært at acceptere noget man slet ikke tror på selv, men af respekt for mig, Emmas fremtid og af nysgerrighed sagde han ja, og det er jeg ham evigt taknemmlig for. For det andet har jeg kæmpe respekt for at han er gået med til at skifte og vælge Emmas nye navn. Jeg har grædt af glæde over at Emma har en far der tør træde alternative stier sammen med både mig og hende, og gør det men kærlighed og respekt og nysgerrighed. Jeg er så taknemmelig og glad.

dsc02296

Sessionen var rigtig hård. Og spændende. Det er hårdt at læse hvad vi hver især har givet videre til Emma i vores valg af navne, men samtidig gav det hele også ret god mening når vi kigger på vores egne familiemønstre. Emmas navn/numeroskop var fuld af de tal som hendes far og jeg selv har med. Man kan ikke give sine barn energier man ikke selv besidder. Kristine forklarede det med et rigtig godt billede. Et barn bliver født med sine helt egne unikke tal (fødsesdato og år) og sin egen livsbane. Som forældre giver vi barnet et navn, som svarer til at vi giver det unikke barn med sin egen livsbane en overfrakke på, som er fuld af vores forældres tal/energier. Det bliver barnet farvet af, og i vores tilfælde havde vi givet nogle energier videre der med al sandsynlighed vil give Emma nogle udfordringer med på vejen der er mere vores end hendes, på grund af store energi-blokader. Det her er naturligvis rigtig svært at forstå, når man ikke er Emmas mor eller far, ikke kender Emma og hendes personlighed og ikke hørte hvad der blev sagt under sessionen. Naturligvis. Men det gav virkelig mening for os. Det hele. Derfor har vi valgt at tage Emmas påduttede overfrakke af, og give hende et navn der støtter fuldstændig op om de energier og den livsrejse Emma har med, og hvis det ikke passer det der numerologi, så har Emma fået et flot nyt navn, og hvis det gør, så har vi i hvert fald gjort vores bedste for at sende Emma godt ud i fremtiden med alle de energier der støtter op om hende.

En stor misforståelse jeg oplever hver gang jeg snakker om det her emne, er når folk (gerne lidt nedladende) spørger “jamen tror du så at du aldrig får noget modstand resten af dit liv, bare fordi du har skiftet dit navn ud?”. Det er slet sket ikke det numerologien handler om. Det handler ikke om troen på at man kan skifte sit navn ud, og så er man fredet fra livslæring, katastrofer, udvikling og sorg og smerte resten af livet. Det håber jeg ikke der er nogen der tror på. Til gengæld handler det om at den energi du har fået med dig via dit navn, den enten kan støtte op om den du er (din kerne, din essens), eller den kan modarbejde dig. Og den energi kan du ændre (oplever jeg selv efter at have skiftet navn).

Så, man er altså ikke en dårlig forældre hvis man ikke går til numerolog. Vi tror allesammen på forskellige ting, og det skal vi blive ved med. Nogen vil læse dette blogindlæg og tænke at det er helt vanvittigt. Andre vil læse det med nysgerrighed. Og nogen vil læse det og blive inspirerede til selv at prøve. Det er så dejligt at vi selv kan vælge hvad vi går med og hvad vi ikke går med.

Helt ærligt, så havde jeg aldrig troet at jeg ville blive “sådan en”. Du ved, en af de der tosser der får ændret navn, og slet ikke på mit barn. Men altså, man har et standpunkt til man blogger et nyt, og nu er jeg rigtig glad for både mit navn og Emmas nye navn, som vi officielt skifter i næste måned.

YAY!

Be nice! Og jeg svarer supergerne på konstruktive spørgsmål, skepsis og tanker du måtte have, fyr løs i kommentarfeltet! Og jeg er sikker på Kristine også gerne svarer på spørgsmål hvis du er nysgerrig, også her på bloggen, så laver vi lige en Q&A, ligesom vi gjorde under mit navneskifte.

Her finder du mere om Kristine Øjken:

Instagram – hun har en superfed profil hvor hun næsten dagligt skriver om dagens energier og hvad de betyder. Hvis du er nysgerrig på numerologien, så er det helt klar et must-sted at følge med.

Hjemmeside her

Facebook her 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

16 kommentarer

 • Not being judgmental, just curious: why not wait and let Emma help choose her new name when she is older? Maybe she will have her own interpretation/intuition/feelings about this? Peace to you, mamma <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Celena,

   det er et godt spørgsmål. De uhensigtsmæssige energier vi har givet videre til Emma, de arbejder jo allerede fra nu. Så hvis hun først skifter når hun bliver 18, så har de energier ligget og arbejdet i 18 år allerede. Det ønsker vi ikke. Jeg ved godt det lyder mærkeligt, men jeg tror på det. Emma, Emmalia må skifte navn alt det hun vil når hun bliver 18, indtil da tager hendes far og jeg det fulde ansvar for hendes navn(e) og gør det vi tror på er med til at skabe det bedste liv og de bedste forudsætninger for et stærkt og godt liv for vores datter.

   Jeg forstår godt din tanke, men for at forstå vores valg er man nok nødt til at sætte sig lidt mere ind i hvordan numerologien virker, og jeg ved ikke nok til at forklare det enkelt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henni

  Du er for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  I er jo ikke de første som har om-navngivet sit barn – numerologi eller ej.
  Årsagen er da langt mindre vigtigt bare I synes det er pænt og det giver mening for jeg at skrifte.

  Glæder mig til ar læse hvad hun mon hedder.

  Jeg har i øvrigt kæmpe respekt for hvordan du og farmand virkelig har flyttet jer sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Så spændende, og sejt at I undersøger og gør noget ved det. Er det også Emmas fornavn der ændres?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette,

   alle hendes navne ændres. Mere eller mindre. Jeg afslører hendes nye navn inden fredag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Siden i har ventet til nu, er det fordi man ikke kan gøre det før? Eller ville i kunne have gjort det inden hun havde været født?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sandra, tak for et rigtig godt spørgsmål.

   Man kan ikke lave et numeroskop til barnet uden at kende barnets fødselsdato (så vidt jeg ved i hvert fald), da numeroskopet netop skal støtte op om de tal man har med sig fra sin fødselsdato (eller “registreringsdato om du vil). Min veninde og hendes mand fik lavet deres søns navn af en numerolog da sønnen var blevet født og de kendte fødselsdatoen, og de har været rigtig glade for det.

   Da Emma blev født var jeg slet ikke blevet introduceret til det numerologiske univers, og jeg var mindst lige så fordomsfuld som alle andre jeg kender. Jeg har endda skrevet lettere hånlige facebook-opdateringer om numerologien og folk der skifter navne. Jeg anede intet om det, syntes bare det var vildt åndssvagt. Så jeg og vi havde slet ikke de tanker dengang.

   Emma var 5 måneder gammel da jeg skiftede mit eget navn, og dengang var min datters far og jeg i kæmpe konflikt, så jeg tænkte faktisk at Emma selv måtte skifte sit navn den dag hun blev gammel nok til selv at bestemme – hvis hun altså overhovedet ville det.

   Men nu er det gået så godt med vores samarbejde at vi begge to kunne ønske højt om hvad vi gerne ville i fremtiden. Og en navnesession med Kristine var øverst på min liste, og heldigvis gjorde vi det sammen, og Emma får et rigtig flot nyt navn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • iMama

  Hej Anne og Kristine,
  En meget spændende læsning. Kan det ske at man faktisk har fået det navn som passer til en? Altså det navn som ens forældre har givet en? At man ikke behøver skifte?
  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej iMama,

   Jeg kan lige hurtigt svare ja 🙂 Jeg kender flere (mænd faktisk) som har fået deres navn tjekket, og hvor numeroskopet var rent (i alle deres tilfælde). Kristine har svaret på dette i et tidligere blogindlæg, jeg skal lige se om jeg kan finde det. Ellers kan du selv prøve at søge her på bloggen med søgeordet “Kristine Øjken”, så vil det helt sikkert komme frem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Jeg er sindssygt fascineret af den verden, men nå nok indrømme at jeg ikke helt tror på det, og så alligevel lidt 🙃
  Jeg glæder mig helt vildt til at høre Emma’s nye navn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det lyder spændende og som det rigtige for jer. Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil forklare Emma, at hun ikke hedder Emma mere? Jeg tænker, det godt kan være svært at forstå i den alder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria,

   tak for dit spørgsmål. Jeg vil vente med at svare på det til når jeg afslører Emmas nye navn. Men ja, du kan tro vi har tænkt mange tanker omkring det. Det hele kommer til at give lidt sig selv når du ser navnet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Q&A om fertilitetsklinik, insemination og graviditet (yay!)