Den første aften - nat - morgen med ammestop og kold tyrker

Alting har en ende – nu er det slut

dsc03233

Uanset om enden er god eller dårlig, så har alting en ende. Der kommer en dag hvor dit barn skal sige farvel til dig første gang. Der kommer en dag hvor dit barn skal smide sutten. Der kommer en dag hvor dit barn skal sige farvel til brystet. Der kommer en dag hvor børnehaven/ hjemmepasningen / folkeskolen/ arbejdpladsen skiftes ud med noget nyt. Der kommer en dag hvor den første forelskelse bliver revet i tusind stykker. Der kommer en dag hvor ting ikke er så simple længere. For nogen kommer der en dag hvor smøgerne skal kvittes, stofferne skal lægges på hylden eller en eller anden uhensigtsmæssig livsstil skal skiftes ud med noget andet.

Livet er fuld af slutninger. Men livet er også fuld af begyndelser. Hver slutning har en begyndelse. Hver begyndelse har en slutning.

I dag er det næsten en uge siden jeg valgte at stoppe med at amme Emma. En beslutning der var nødvendig (læs det hele her), en beslutning der var supersvær, en beslutning der var rigtig. Det har været en forfærdelig hård uge. Og i det hele taget en ret forfærdelig uge. Det er bare skidesvært at nægte sit barn noget som både hun og jeg stor-nyder, og som jo er lige der øverst på maven. Vi har lidt af søvnmanglen, Emma skulle have et nyt forhold til sult og tørst, især om aftenen, natten og morgenen. Hun har grædt og skreget og bandet mig langt væk. Og slået og sparket. Men samtidig har hun accepteret beslutningen, hun har reageret på sin sorg og alle de reaktioner hun har haft denne uge har været fuldstændig og aldeles på sin plads.

Men.

Det var også været en fantastisk uge. Det har været fantastisk at opleve hvordan et lille barn på 2 år på fineste måde håndterer og bearbejder sin første store sorg. Selvom jeg har været ked af det og i sorg sammen med hende, har jeg samtidig været fuld af beundring og fascination over at opleve Emma bare være i det hele, og skifte tilstand ind og ud af sorgen uden at dømme sig selv rigtig eller forkert for noget af det. Emma og jeg har skabt et helt nyt slags nærvær, og selvom jeg på ingen måde kan forklare det her, så føles det som om vi er kommet endnu tættere på hinanden, selvom vi har fjernet amningen. Om det er sorgen der har bragt os tættere på hinanden, det ved jeg ikke, men vi krammer og nysser og holder om hinanden på en ny måde, og kærligheden strømmer gennem min krop når jeg kigger på hende. Hold kæft hvor er jeg altså bare stolt af hende.

Så ja, nu er det slut. Amning er slut for nu, vi overlevede. Emma er stadig henne og kysse “baba” et par gange dagligt, og jeg har stadig plaster på. Hun er så omsorgsfuld, kysser dem, klapper let på dem og kniber øjnene lidt sammen imens hun siger “nurhhh”, hvorefter hun spæner ud i køkkenet og hapser et stykke agurk eller sætter sig og leger med dukkehuset.

Alt er godt. Alting har en ende. En regnorm den har to.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første aften - nat - morgen med ammestop og kold tyrker