Stormflod og jordbær og sletning af facebook - en lille feriehilsen

Her er 7 awesome typer på Facebook – er du en af dem?

awesome typer på facebook

Selvom facebook er en tidsrøver, så kan vi jo allesammen være med til at forme hvordan det skal være at færdes derinde. Og især forme hvordan vi gerne vil have vores egen lille facebook-andedam skal være. Facebook kan også være et rart sted at være, og de her 7 awesome typer på Facebook der, for mig i hvert fald, gør facebook til et meget rarere sted at være.

awesome typer på facebook

#1 Fucking Flinke typer

Flinkhed er bare en værdi jeg nyder, og samtidig bliver meget inspireret af. Nogen der lige betler de der 20 kroner som ham foran i køen mangler. Nogen der deler de små hverdags-helte-historier til stor inspiration for alle os andre. De gange jeg selv gør det er der altid en “åh se dig se dig – du er såååå god” – type der kommenterer. Men ved du hvad? Det er godt for ALLE at vi deler flinkheden med hinanden, for vi inspirerer hinanden til at gøre det samme og selv være mere flinke i hverdagen. Og selvfølgelig må man gerne heppe og huje når man selv har været flink, for man bliver simpelthen glad i både hjertet og låget af at være en fucking flink type.

man-2382027_1280

#2 Retfærdighed på den fede måde

Der findes to slags kæmpere på FB. Dem der aktivt kæmper for noget og dem der aktivt kæmper mod noget. De fleste af dem, der aktivt bekæmper mennesker, der er i mod alt andet end sig selv, de ryger hurtigt ud af vennelisten. Men dem der aktivt kæmper for f.eks bedre rettigheder til flygtninge, værdighed til kontanthjælpsmodtagere (til at starte med), et mere nuanceret syn på miljø/invandre/sundhed/vacciner/mv. de er som regel ret inspirerende at følge, også selvom man (jeg) ikke er enig i deres synspunkter.

Det er inspirerende at følge dem der vander frem for dem der skyder ned. Dem der deler smukke historier og menneskeliv de møder i deres kamp for noget de tror på, de rammer mig i hjertet hver gang, og jeg elsker personligt at bruge min facebook-tid på mennesker der udvider min horisont og min næstekærlighed frem for dem der sætter ild under mit had og forsøger at holde mig snæversynet og ensporet. Flere af retfærdighedskæmperne på den fede måde, og anbefalinger modtages meget gerne.

skaermbillede-2017-07-30-kl-11-48-33

#3 Den sjove 

Humor er bare sjovt. Jeg har en facebook-ven der simpelthen er så plat men jeg ender alligevel altid med at grine af hans åndssvage vittigheder og videroer han deler. Længe leve humor, i en verden som den vi lever i, er humor et af de vigtigste redskaber vi har, og som er frit tilgængeligt for alle at benytte sig af.

skaermbillede-2017-07-30-kl-11-49-48

#4 Den inspirerende på den ikke kvalmende spirituelle måde

Du kender typen. Hun har lige taget en coach-uddannelse, og nu er der ingen udfordringer i verden der ikke kan løses med et “hvad ville du gøre hvis du ikke var bange?” Jeg har selv været sådan en der var ny-uddannet og troede jeg havde svaret på al dårligdom i verden. Men så vågnede jeg op til virkeligheden, og så holdt jeg op med at leve med hovedet oppe i min egen røv, og begyndte at møde mig selv (og resten af verden) på en måde så man ikke har lyst til at skyde vedkommende med en AIDS-infektion.

Til gengæld findes der virkelige inspirerende typer, du ved, dem der bare står ved sig selv (uden at dele alle de der åndssvage “if you can dream it you can do it” instagram-citater). Dem der virkelig tror på noget, og som ikke bare gentager et citat (eller begynder at citere sig selv i en opdateret Rumi-version), dem der har prøvet livet og som deler visdom der kommer indefra, og ikke fra Pinterest. Dem elsker jeg. Jeg følger en del af de her typer, og jeg bliver simpelthen så inspireret og glad, fordi det hele tiden er nyt, fordi jeg er med på en rejse, fordi jeg bliver inviteret indenfor, både når det er inspirerende, men også når der bliver gravet dernede hvor al inspirationen kommer fra. Tak for alle dem der tør, er modige og som har lyst til at træde nye stier som vi andre kan følge med et stykke ad vejen.

skaermbillede-2017-07-30-kl-11-50-39

#5 Den selvironiske type

Åh, folk der godt selv kan se det. Det er så befriende, og der er altid lidt mere plads til mig i verden når andre kan grine af sig selv. Der er selvkærlighed i selvironi, i hvert fald når selvironien bliver delt selvkærligt. Jeg er vild med det.

shutterstock_298018745

#6 Folk der deler billeder af præcis hvad der passer dem (overload børnebilleder, billeder af deres motorcrosser, klarteture, træning, mad og ikke giver en fuck om andre kan lide det eller ej)

Jeg har jævnligt en facebook-ven der kommer til at bilde sig selv ind at “Hvad andre poster på facebook er min business”. Nope, niente, nix, nada. Det er ikke din business. Jeg elsker at følge hende der kun poster billeder af sin “gør-det-selv-urtehave” hjemme i sit køkken. Pernille tror jeg hun hedder. Jeg har lige dræbt den eneste tomatplante jeg har ejet i årevis, og mine fingre er ikke ret grønne, alligevel nyder jeg at følge hendes passion. Også selvom jeg også er typen der fucker karse op.

“Folk skal stoppe med at poste billeder af børn/træning/mad/hunde/katte” – nej, du skal stoppe med at leve i den løgn der hedder at andres billeder på facebook har noget med dig at gøre. Jeg gider f.eks ikke se billeder af døde dyr eller børn der lider. Derfor unfriender jeg alle der poster den slags. Min business. Er det ikke nemt? Jeg elsker folk der ikke giver en fuck, og som bare poster endnu mere når folk brokker sig. Ja tak.

skaermbillede-2017-07-30-kl-11-54-26

# 7 Den ærlige på den ærlige måde

Nogle af mine facebook-venner er flygtninge, modtager kontanthjælp, er ramt af kræft, har mistet et barn eller… er bare helt helt almindelige mennesker der møder livet. Folk der bare står ved det. Lige fra “ej, er jeg den eneste der får stress over at man åbenbart SKAL være ude når solen skinner?” (det er nok ikke lige denne sommer den opdatering er fra) til “jeg mangler penge til at klare mig, er der nogen der kan hjælpe?” til “jeg skammer mig nogen gange over min egen succes – er det ikke vildt?” til alt mulig andet.

Hvad er dine yndlingstyper på de sociale medier? Og hvem gør din hverdag mere nice på de sociale medier? Måske er der nogen du ikke har tænkt på før nu?

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stormflod og jordbær og sletning af facebook - en lille feriehilsen