Her er lidt ferielæsning til dig der ELSKER krimier!

Et par gode tips til ferie og dårligt vejr

dsc02350

Jeg kan huske sejlerferier hvor det pissede ned (apropos) hele sommeren, og på magisk vis havde vi alligevel en super god tur. Vi spillede kort, tændte stearinlys, legede i vandpytter, badede med tøj på og fik det bedste ud af vejret alligevel. Nogen gange var vinden så kraftig at man kunne læse sig op ad den. De bedste lege kommer når ud af kedsomhed og øsregnvejr. Er min erfaring. Her er et par gode tips til ferie og dårligt vejr

Vi er på sejlerferie, og vejret skifter fra høj sol og sommer til efterår hver anden time. Derfor er det godt at være indstillet på at det er sådan det er, for så bliver det en rigtig god ferie alligevel.

Tip nummer 1: Regntøj!

Selvom Emma er et barn der med verdens største fryd kaster sig ned i den største vandpyt hun kan finde, så er regntøjet med til at forlænge turen på legepladsen med en times tid, fordi hun holder sig rimelig tør.

I dag er vi landet i Dragør havn (yay, nu med inder-nædd igen), og det har bare regnet og regnet. Emma og jeg tog på legepladsen og mødte en masse andre forældre og børn, som også trodsede det våde sommervejr. I øvrigt, der var ikke en eneste forældre (inklusiv mig) der havde en mobiltelefon fremme under turen på legepladsen. Jeg forstår simpelthen ikke at aviserne ikke har skrevet om det endnu. Ungerne havde en fest og regnvejr er lækkert vejr at være ude i.

dsc02342

Tip nummer 2: Lad de små

Allerede da Emma var helt lille fyrede jeg fornuften. “Pas nu….på” eller “Emma, lad nu vær…” eller “Emma…. ARRGH!”

Det nytter ikke noget. Og “pas på!” hvad kan man egentlig bruge det til? og “Forsigtig”? Hvad forstår en 2årig ved det? Så Emma har drukket af to vandpytter i dag og rullet sig i dem begge to bagefter. Nåja, og hun vaskede lige håret i den sidste kæmpestore vandpyt. Hun har også spist lidt sand.

Og nej, jeg ville aldrig lade hende drikke kemikalier fordi “børn bare skal have lov”, hold nu op, men jeg prøver bare at inspirere til, hvis du ikke gør det i forvejen, at slippe kontrollen og (i overraskende mange tilfælde) se hvad der sker. Jeg ved sgu ikke om det så er i curling-kategorien eller i “voksne sætter kke grænser for deres børn mere” eller hvad det er, men jeg er ligeglad. Jeg har en datter der er super eventyrlysten og modig. Og hvis hun får lidt tynd mave på grund af et par slurke vandpyt senere, så er det også noget vi sammen kommer igennem.

dsc02337

Tip nummer 3: leg med mod

Lidt den samme som nummer 2, men alligevel. Jeg øver mig hver eneste dag i at slippe og slippe og slippe. Jeg er både en meget streng mor (i nogle tilfælde) og en overhovedet ikke streng mor (i andre tilfælde). Og jeg skal være den sidste til at fortælle dig hvad du som forældre skal gøre derhjemme, jeg ved bare at Emma kan helt vildt meget mere end jeg tror, når jeg slipper, og det er en dans vi danser hver dag og hver time.

dsc02322

Tip nummer 4: leg med

Jeg sad egentlig ret længe med mit kamera (ikke mobil) i hånden og tog billeder, før det gik op for mig at jeg bare kunne lege med. Så fik jeg også hoppet i vandpytter og på trampolin. Og det var herresjovt. Selvom jeg blev mindet om lige at lave lidt flere knibeøvelser efter turen på trampolinen. Men lidt hygge-tis har aldrig skadet nogen… eller….Øhm.

dsc02319

Har du sjove regn-lege du kan give videre? Måske kan du inspirere mig og de andre læsere til noget du har fundet på (måske også i kedsomhed)?

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

  • Hvor ser det skønt ud <3 Jeg har også kun gode minder fra regnvejrsferierne som barn 🙂 For nogle år siden var min kæreste og jeg på weekendtur med mine forældre i deres båd, og det var efterårsvejr hele tiden. Men det var megahyggeligt alligevel – vi så film, spillede kort og spiste masser af slik 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Masser af slik er ALTID en vinder 😀 Her har det været chips (med venlig hilsen min hud). Det lyder superhyggeligt Katrine <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er lidt ferielæsning til dig der ELSKER krimier!