Her er mine "the revolution is female" t-shirt fra

Fra puttehelvede til puttedrøm – her er vores U-turn

dsc01310

Manner jeg har været en stor omvandrende frustration. Det med søvn har aldrig været nemt med Emma, men de sidste 14 dage har været et mareridt der bare er blevet værre og værre. Det endte med at ingen af os havde lyst til at gå ind i soveværelset om aftenen, fordi det bare endte i konflikt og frustration og råben og tårer.

Efter et par snakke med gode folk, og en lang gå-tur hvor jeg fik tænkt det hele igennem, fik jeg en idé. Jeg vil simpelthen droppe min forestilling om at Emma skal sove, og så vil jeg gøre noget for at vende hele situationen på hovedet. Så det gjorde jeg. Og fordi det nu har virket i 4 dage i træk (siden jeg vendte det hele om), tør jeg godt tage chancen alligevel og fortælle dig hvad det er vi har gjort – med indbygget fare for at jinxe det hele . Her til aften lå jeg med glædestårer i øjnene, og følte for første gang meget længe at vi havde en helt magisk “Hollywood-putning”, hvor der kun er kærlighed og gensidig kram og godnatkys, og ingen frustrationer overhovedet. Ikke at det var et mål, men altså, det var sgu dejligt!

Her er vores U-turn:

Jeg har skiftet puttehelvede ud med spa!

Yes, du læste helt rigtigt.

Første aften gik jeg ind i soveværelset og gjorde alt klar. Redte sengen op, satte meditationsmusik på (bare noget fra youtube), rullede for og fandt massageolien frem. Så gik jeg ind i stuen og sagde “kom Emma, vi skal have massage”. Og Emma kiggede uforstående op. Da jeg gik ind i soveværelset sagde hun “neeeeej, ikke puttetid”, og jeg sagde (fordi det var sandt): “Nej Emma, ikke puttetid, du skal ikke sove, du skal bare have lidt massage.

Og så lagde hun sig ned på maven og jeg masserede og trykkede hele hendes krop. Efter 10 minutter gik hun ud som et lys. Bum. Jeg var fuldstændig mundlam. Og sådan er det gået hver eneste aften siden vi startede. Massage, nus i håret og sovedyr. Vi snakker ikke, vi læser ikke, vi synger ikke, der er totalt ro. Hun ligger sig bare klar på sin dyne, og så masserer jeg hende og nusser hende i håret og ammer hende lidt. Til sidst siger hun “dyne på”, vender sig væk fra mig, lukker øjnene og falder i søvn.

Jeg har da aldrig oplevet så vildt et skifte på så kort tid. Jeg har stadig ondt i min højre pegefinger-negl, fordi den bøjede bagover, da jeg for en uge siden tog hårdt fat i madrassen og skreg mine lunger ud i ren og skær afmagt over puttesituationen. Nu har vi oprettet totalt zen i soveværelset, og der er bare ikke skyggen af konflikt.

Den er hermed givet videre.

Og lidt bunos-info: jeg tager rimelig hårdt fat når jeg masserer Emma, ligesom jeg ville gøre ved en voksen. Og hun stor-nyder det. Det er jo slet ikke alle børn (eller voksne for den sags skyld) der har det på samme måde, men Emma kan godt lide at få æltet kroppen igennem, så det får hun. Efter 10 minutter er hun helt færdig og vupti.

Det er altså for vildt!

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

4 kommentarer

 • Mor

  Fantastisk! Her falder vores datter også i søvn ved at jeg masserer hendes ben og fødder mens hun ligger i tremmesengen (lidt hårdt for ryggen haha)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor dejligt, at I har fået vendt det til en hyggestund. Jeg gad også godt at falde i søvn på den måde hver aften 🙂 Gad vide, om det virker på en baby. William på syv mdr. vil kun ammes eller vugges i søvn, og nogle aftener tager det flere timer… Håber, det snart vender 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Det virker på de fleste ( vil mene alle)
   Massage med faste tryk stimulerer muskel ledsansen som sender signaler til hjernen om at slappe af.
   Muskel ledsansen kan man også stimulere ved at
   Hoppe, faste kram, svøbe sin baby, kugledyne mm

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er mine "the revolution is female" t-shirt fra