YAY! Billederne fra mit fotoshoot med Mathilda Yokelin er her!

Mit møde med en fremmed

skaermbillede-2017-07-05-kl-12-35-12

I dag var jeg i Lyngby storcenter fordi jeg havde fået en ekstra lille gave med hjem, da jeg hentede en jakke forleden. Sådan en gave der bipper i alle andre butikker når man har den med. Så jeg havde lige brug for lidt assistance for at få den fjernet. Det fik jeg. Imens tog Emma på eventyr, og så mødte vi en fremmed.

Der er så meget snak om dem og os. Og dele af den forstår jeg godt, og andre dele forstår jeg slet ikke. Især det der med at skære alle over en kam. Jeg vil da heller ikke identificeres med ALLE kristne eller ALLE kvinder eller ALLE coaches eller ALLE mødre eller ALLE foredragsholdere eller ALLE døtre eller ALLE der bor i Lyngby eller… Det er simpelthen for dumt.

Nåmen, i dag, da jeg havde fået afmonteret min gave i butikken, gik Emma og jeg hen til jordkloden (se foto). Ved siden af den sad en ung dude med mørke øjenbryn og talte i telefon. Han kiggede på Emma, og så brød han ud i verdens største smil, og så vendte han sin telefon om, sådan så hende han talte med (måske søsteren eller kæresten) også kunne se Emma, og så grinede de og vinkede de begge to til Emma, og Emma charmede dem for hårdt tilbage igen.

Jeg er okay ovenpå oplevelsen. Emma er også okay. Vi er hverken rystede eller chokerede eller noget. Vi er bare lidt gladere mennesker end vi var inden vi mødte ham. Men vi talte ikke sammen. Vi udvekslede bare smil.

Ja… jeg er nok ikke færdig med at reflektere over oplevelsen endnu. Eller også er der ikke rigtig mere at sige til det, da det sådan cirka er rimelig meget hverdag, og derfor er lidt svært at sætte sig ind i den hårde og helt urimelige tone på nettet.

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

5 kommentarer

 • Rio

  “Med moerke oejenbryn”? Altsaa mere moerke end dine egne eller? Eller det en politisk korrekt betegnelse for nogen som formodes at have en anden race eller etnisk tilhoersforhold end dig selv? Historien om et moede mellem mennesker der ikke kender hinanden er fin, men altsaa forstaar virkelig ikke hvorfor observationen omkring hans oejnbryn’s (eller hentydes der hans huds farve?!) er relevante for den ellers fine historie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rio,

   Historien er et modspil til alle de åndssvage kommentarer og historier vi møder om folk med en anden hudfarve. Det ligger jo allerede i titlen på blogindlægget at der er tale om en “fremmed”, men for mig var han bare “fremmed”, ligesom hende fra Århus jeg snakkede med lidt senere på dagen (også med mørke øjenbryn), der ville låne min kuglepen. Det er relevant fordi det prikker til folks forestillinger, som din kommentar jo fint demonsterer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Haha det minder mig om den gang Esther på 3-4 år så en stor gruppe “hårde” drenge fra Blågården, og glædestrålende pegede og udbrød: se mor, hvor sejt! De har seje kasketter!

  De her “hårde” drenge smeltede fuldstændigt, og vinkede og smilede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Var ude og gå med min 1-årige søn i går. Han sad i bæreselen og vinkede til alle biler, der kørte forbi. Ingen vinkede tilbage. Bortset fra en ung fyr med mørke øjenbryn. Han vinkede tilbage og smilede til min søn, der var henrykt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YAY! Billederne fra mit fotoshoot med Mathilda Yokelin er her!