Nu siger jeg det bare højt ... det her er en ny slags morlykke

Ammer du stadig? Jamen er din datter ikke fyldt 2 år?

img_5484

Hvordan skal jeg næsten sige det? Ja, jeg ammer stadig. Og ja min datter er fyldt 2 år, og nej, det er overhovedet ikke noget jeg tænker over til hverdag.

I går mødte jeg en kvinde, som jeg kender, som spurgte mig: “ammer du stadig?”. Hendes øjne var helt “OMG” – agtige og hun stod helt ved at hun synes det var noget af det mest sindssyge hun nogensinde havde hørt. Hvilket egentlig gjorde hele snakket totalt ufarlig, for hun havde stadig respekt for at det er sådan vi gør hjemme hos os. Derfor blev det en god snak, og jeg synes hendes spørgsmål var helt på sin plads. Hun undrede sig jo helt åbenlyst, og jeg kunne jo bare lade være med at svare hvis jeg ikke synes det ragede hende.

Men ja, jeg ammer stadigvæk. Nogen gange mere end andre. Det spørgmål jeg får oftest, er “jamen har du stadig mælk nok?”… altså ja? Det er jo ikke sådan at man bliver gravid og føder et barn, og så kommer der en portion mælk med, og så skal det holde så længe det nu kan. Der bliver jo produceret nyt mælk hele tiden. Hvis jeg ikke har set Emma en hel dag, så kan Pamela Anderson godt pakke sammen. Hvis vi til gengæld har haft weekend, og Emma har hængt lidt mere ved brysterne end hun plejer, så kan vi tale om hudflapper-lapper.

Ja, sorry guys, hvis nogen af jer er hoppet forkert herind.

Men ja, jeg ammer stadig.

Nej, jeg er ikke bange for at hun stadig vil ammes når hun bliver 16.

Nej. jeg ved ikke hvornår vi stopper.

Ja det er hyggeligt.

Ja, Emma får også “rigtig mad”.

Hav en skøn dag derude!

   

8 kommentarer

 • Sigrid

  Dejligt indlæg. Ammer min datter på 14 mdr og har egentlig bare besluttet mig for, at jeg ikke gider at lægge en plan for, hvornår jeg stopper. Har så meget andet, jeg hellere vil bryde mit hoved med. Så nu ser vi bare, hvornår amningen får en naturlig udgang. Tak for at blive støttet i den beslutning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ammer stadig min søn på 2 år og 4 en halv måned…
  Og på lørdag den 8. juli når der er Normaliser amning i Dk inde på Gammeltorv kl 10.
  Så ammer jeg en dreng på 2 år og 5 måneder 🙂
  Jeg er også selvstændig og møder masser af forståelse.
  Hvis man mangler lidt støtte og opbakning kan man ansøge om at komme med på Ammenet inde på facebook for amning af børn fra 0-2 og Ammenet for amning af børn over 2-
  Men her er linket til lørdags ammevent.
  https://www.facebook.com/events/1528089053876926/permalink/1551703338182164/?comment_id=1561425363876628&reply_comment_id=1561432843875880&notif_t=event_mall_comment&notif_id=1498932971917426

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elina

  Hurra ! Jeg ammer min datter på 10 mdr (???!!) og bliver stadig mødt af “ammer du stadig? What?!”, “skal hun ikke lære at drikke erstatning snart?”.

  Stop stop stop ! WHO anbefaler amning op til 2 år, fortsætter man derefter er ens eget valg og af alle mennesker må en mor kende sit barn bedst… Jeg ELSKER din beskrivelse og HADER at skulle forsvare mig fordi jeg ammer min datter på (ja jeg gentager lige mig selv!) 10 mdr…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Du sej!!!!. Har 4 børn, ammer stadig ( 19 mdr. ) og ammede nr 2 i 2 år og 3 mdr., så sagde hun selv fra. Fedt opslag, den slags mangler, ALT for mange har fordomme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hvor er I heldige. Jeg ammer mit barn på 19 måneder, men er tvunget til at stoppe nu, fordi vi har brug for fertilitetsbehandling for at blive forældre og så må jeg ikke have ammet i mindst to måneder. Det er jeg forfærdeligt ked af, men møder ingen forståelse, fordi alle jeg kender mener, at 19 måneder i forvejen er langt over grænsen for hvad der er “normalt”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min søn stoppede selv amningen ved 19 mdr.. ALT for tidligt hvis du spørger mig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Preach it sister!
  Det er så vigtigt at langtidsamning bliver synliggjort. Så mange kvinder føler at de bør stoppe med at amme før barnet er klar, fordi “sådan gør man jo”.
  Men amning er jo mad, kærlighed, tryghed og tilknytning mellem mor og barn.
  Bevares, det kan selvfølgeligt opnås på andre måder, men så længe amning virker for mor og barn er der ingen grund til at stoppe det pga en “tidsgrænse” eller andres løftede øjenbryn.

  Børn skal nok selv sige fra, når de er klar. De fleste børn mister sutterefleksen i 4-6års alderen og stopper derfor.
  Det er jo helt almindeligt at se 2-3årige med sut, så selvfølgeligt har de fleste et suttebehov længe efter 1 års-alderen.

  Tak fordi du er med til at normalisere amning af børn.

  Jeg har ammet til min datter selv stoppede da hun var 4.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Jeg ammer også en pige på Emmas alder (ret præcist faktisk). OG jeg er gravid! Så skal du dælme se overraskede ansigter 😜 KAN man det? MÅ man det? HVORDAN er det muligt?! Ja ser du, jeg ammer bare. Sværere er det ikke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu siger jeg det bare højt ... det her er en ny slags morlykke