Hvad er din alternative drøm egentlig?

Den fedeste juicekur Dag 0+1 – forberedelse og en god begyndelse

den fedeste juicekur frejamay november

skaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-11

Gid der kom en (lækker) mand forbi og sagde “godmorgen, her er en high-five, du er nu officielt i gang med din 7 dages juice-kur, giv den gas Frejamay!” Det gjorde der ikke, så må jeg jo bare skabe stemningen her på bloggen. Velkommen til dag 0 + 1 på Den Fedeste Juicekur. Du kan købe bogen her og få alle opskrifter, indkøbsplan, gåde råd og tips, viden og kortere og længere fede juice-kure end den 7 dages version jeg er startet på i dag (den fås også som e-bog, så kan du downloade den med det samme).  I dag vil jeg fortælle om mine foreberedende tanker og overvejelser, og besvare nogle af de spørgsmål jeg har fået fra mine skønne læsere.

 

den fedeste juicekur frejamay november

Det første jeg overhovedet gjorde, var at lave min bestilling på nemlig.com. I bogen er der en komplet “hvad skal jeg købe” liste, så det er nemt bare at taste det hele ind og få det hele leveret. Jeg købte ind for ca 650 kroner hvoraf 90% af det jeg købte er økologisk. Så er der juice til hele ugen, og Emma får bare den aftensmad hun plejer, kombineret med at hun smager alle de juicer jeg laver.

I dag måtte jeg lige i helsekosten, fordi jeg manglede mælkesyre, spirulina og super greens. Jeg har allerede en god olie og proteinpulver, som man også skal bruge, ved siden af grønt og frugt. Jeg har sat links ind til hvor du (samlet) kan købe det hele.

Det næste jeg gjorde var at forberede mig mentalt. Hvad vil jeg gerne have ud af juicekuren? Hvorfor gør jeg det? Hvad er målet? For mig er der flere ting i det. For det første har jeg ikke kunne være på juicekur i næsten 3 år, fordi jeg enten har været gravid eller ammede meget. Nu har jeg (måske) udsigt til at blive gravid igen indenfor overskuelig fremtid, og amningen er mest til hygge og putning, Emma spiser så meget almindeligt mad nu, så det er faktisk kun nu jeg kan gøre det hvis jeg skal nå det.

Udover graviditet/amning, fik min krop det simpelthen så meget bedre af at være på juicekur sidst. Der skete noget på celleplan. Jeg fik mere energi, mine led blev markant mere smidige, mine negative tankemønstre udeblev, jeg sov meget bedre om natten, jeg fik et helt andet forhold til mad og mæthed, jeg tabte mig, jeg havde det virkelig godt i kroppen. Efter at have været under meget pres i knap 3 år trænger jeg til en nulstillelse før jeg indarbejder mine forandringer. Jeg er allerede begyndt, med succes, at lave nye vaner, men der er sket så meget at jeg har brug for et ordentligt skub i den rigtige retning, og de bliver juicekuren der gør det for mig. Jeg ved godt 7 dages juicekur ikke kan stå alene hvis det er store forandringer man går efter. Så tiden er rigtig.

Jeg har været igennem så meget de sidste 3 år, alene det at skifte navn har været en udrensning i sig selv, så jeg har brug for at kroppen og sjælen nu bliver løftet med videre over i den nye energi. Derfor er mit mål at komme i gang med træning (stille og rolig opstart, og det bliver ikke løb men derimod kvalitetstid med min elskede mountainbike), at få bedre sovevaner, mindre ligegyldig skærmtid, mere struktur og mere overskud på alle konti. Det er stort, I know, men hvis man ikke drømmer højere end man kan nå, så finder man i hvert fald aldrig ud af om det kunne lade sig gøre eller ej.

Hvad med Emma?

Emma skal ikke på juicekur. Emma smager de juicer hun har lyst til, men hun får den almindleige (vildt mærkelige) mad hun plejer. I går var det spinat-pasta med grønne øko-oliven, revet ost og lidt spegepølse og ketchup. Andre dage er det  agurkestænger, blåbærskyr med ristede løg og feta-ost. Så længe hun spiser noget sundt og får vitaminer og grønt, så går jeg ikke så meget op i om det er noget man “kan” servere. Jeg gider ikke de regler der. Ungen spiser sundt og hun får et super forhold til mad og medbestemmelse.

skaermbillede-2017-06-19-kl-11-40-37

Hvilken juicer bruger du, Frejamay?

Denne her fra Wupti.com. Jeg ved godt at man kan finde en hel masse der er bedre, der er slow’ere og alt muligt andet, men den her den er god til prisen, og det lykkes mig at komme i mål med lige præcis denne juicer sidste gang, så den får chancen igen. Den er nem at gøre rent, delene kan komme i opvaskemaskinen (ikke motoren i tilfælde af at der sidder en retardo og pønser på et sagsanlæg – nu har jeg sagt det!), og den er nem at betjene (der er en knap, yay!)

Dag 1

Så i morges da jeg vågnede tænkte jeg præcis det samme om som sidste gang:” Hvad pokker har du nu rodet dig ud i? Hvorfor skulle du sige det højt til alle, nu er du jo nødt til at gennemføre. NØJ en dårlig idé du fik dig der!” For sådan fungerer mit system. Men det ved jeg bare på forhånd, derfor er det ret nemt at tackle mig selv i det. Derfor handlede jeg det hele ind på nemlig.com, for jeg smider ikke mad ud, derfor er jeg nødt til at gennemføre. For mig handler det om at brænde alle broer og lukke alle smuthuller, og bare gøre det.

Her til morgen havde jeg et møde kl 9, og derefter skulle jeg i Føtex og hente en cykellås. Jeg manglede også majs til Emma. Helt automatisk begynder min krop at tænke på mad. Vandmelon. Chokolade. Jordbær. Men jeg får hurtigt sagt til mig selv at jeg bare skal have cykellås og majs. Så det køber jeg. Og allerede nu ved jeg at denne uge kommer til at påvirke mine impuls-køb-vaner. Jeg glæder mig til det hele.

Så velkommen til en uge i juicens tegn, jeg håber du har lyst til at følge med, og måske bliver inspireret til at tage en uge selv. Og jeg må hellere lige gøre det helt klart med det samme at dette ikke er et debatoplæg til for eller imod juice. Jeg er helt ligeglad med holdninger omkring det, jeg vil bare gerne dele min egen rejse med dig der har lyst til at læse om det og heppe med og måske en dag være med selv.

Todaloooooo, nu skal jeg ud og lave min klokken 12. juice 😀

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er din alternative drøm egentlig?