Powershopping i Røde kors - god stil med genbrug!

Nå, men det der sker lige nu, er det jeg ellers havde besluttet jeg ikke ville fortælle om

img_2028

Det er simpelthen så svært, det her med hvornår man skal sige noget. Og jeg har altid et standpunkt til jeg blogger et nyt, og nu er det det nye standpunkt. Jeg havde besluttet mig for ikke at fortælle noget om det her før tiden var inde. Jeg troede bare at tiden først ville være inde når der (måske) var to streger på testen en dag. Men jeg er nødt til at snakke om den her process, for det er så stort, og jeg har så mange sommerfugle i maven.

I torsdags havde jeg møde med fertilitetsklinikken Trianglen i Hellerup. Barn nummer to. Det har været en ret vild process at komme hertil, og jeg har lyttet til så mange forskellige argumenter i alle mulige retninger. Valg af doner, hvor mange år der skal være mellem nummer 1 og nummer 2, hvor mange år der slet ikke skal være. Fagpersoner der siger det ene, fagpersoner der siger der andet. Jeg er blevet slettet på FB af bekendte, som synes jeg er sindssyg fordi jeg vælger at blive alene-mor til to. I sidste ende er det mig, og kun mig, der skal leve med den beslutning jeg træffer. Ikke nogen som helst andre. Nå jo Emma, men hende har jeg spurgt, og hun vil gerne have en baby der skal bo hos os.

Så.

Om en måneds tid starter vi med behandlingen. Og så må vi se hvad der sker. Og man bør sikkert ikke fortælle om det her på nuværende tidspunkt. Man bør sikkert gå stille med dørene og først sige noget højt når man har et scanningsbillede. Men nu siger jeg noget højt. Det er simpelthen så ny en verden, det her med at planlægge et barn i forhold til at forholde sig til et barn der pludselig, og meget uventet, bare er der. Ikke noget bedre eller dårligere, bare to vidt vidt forskellige processer. Det ene barn er et mirakel, og hvis det lykkes med nummer to, så er det et helt anderledes mirakel.

Nu er jeg færdig med at overveje, nu er jeg bare i gang. Jeg har fået en supergod behandling på klinikken, og jeg har en køreplan for hvad jeg skal hvornår. Det er simpelthen så vildt at man kan få børn på denne her måde. Tak til forskning og mænd der donerer sæd og klinikker og samfundsudvikling.

Jeg mangler stadig nogle tests og nogle blodprøver, men indtil videre ser det hele helt normalt ud (det er jo altid rart lige at vide), så det jeg skal nu, er at jeg skal ind og vælge donor inde i en sædbank. Det er fandme mærkeligt at sidde der og læse helt kolde facts (også lidt menneskelige faktisk, man får alligevel lidt at vide om den donor man vælger). Og så skal jeg købe noget sæd, og så skal det transporteres til klinikken, og så skal jeg insemineres på et tidspunkt.

Da jeg var inde på klinikken sad der et par. De så ikke lige så lykkelige ud som jeg var. Det er jo ikke alle der er så priviligerede at de “bare” kan vælge den her vej. Nogen er der fordi det er den eneste vej. Det ramte mig lige i hjertet hvor heldig jeg er at jeg har Emma. Uanset om der kommer en til eller ej, så har jeg verdens dejligste lille datter. Og selvom jeg brændende ønsker mig en søster eller bror til Emma, så er jeg stadig så heldig at jeg har en. Det er meget godt lige at huske (hvis man skulle glemme det, og det kan man godt komme til når ens unge bider i din brystvorte og kaster med ketchup ud over din nye macbook… eksempelvis).

Så ja. Det var bare det jeg ikke ville sige. Men nu har jeg sagt det alligevel. Og nu vil jeg ind og shoppe noget sæd. En sætning jeg ikke håber jeg skal sige alt for tit.

God weekend!

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

14 kommentarer

 • Lou

  Fortæl til alle dem du vil. Snup de mærkelige reaktioner, fordomme og holdninger, før du er gravid og hormonel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Du er så sej ❤️ Vi deler historie og hold nu k…. Hvor jeg også ønsker mit et barn mere bare kærlighed. Bare få lov at nyde graviditet, fødsel og tiden efter. Jeg forstår til fulde dit valg.

  Min søn er desværre syg, og det er en lang proces men uhaaa jeg elsker at være mor, men han kræver og fortjener alt fra mig lige nu. Jeg er 38, så der sidder en grim tanke i mig om, at jeg bare ikke får flere børn at overøse med kærlighed. Men så er jeg heldig at jeg jeg har min mirakel søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så fandens sej! Ikke bare pga. det her, men for alt du gør! Bliv ved med at være dig, og gør mere af alt det du gør! :-*

  / livetsomungmor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Hurra, hvor er det spændende! Dét glæder jeg mig til at følge på sidelinien – når nu det efterhånden er så længe siden, mine egne var små (og dermed også længe siden, jeg var gravid). Jeg er ofte ret meget på røven over din måde at være mor på, og jeg er sikker på, projekt lillebror/-søster bliver formidabelt for både dig og Emma. Vældig meget held og lykke jeres vej – gid det lykkes i en ruf! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du er skidesej!
  Jeg er selv mor til et donorbarn og selvom det til tider er pisse hårdt, så er det jo også fantastisk og skønt på et niveau, der slet ikke lader sig beskrive.
  Jeg fortalte kun om min plan til mine forældre og søster og først da jeg var ca. 8-10 uger henne, fortalte jeg resten af min omgangskreds om hvad jeg havde gang i.
  Held og lykke med det hele, ønsker dig og Emma alt det bedste og en lækker lillesøster eller lillebror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er gravid med donorbarn, og jeg har også involveret alle i min omgangskreds om alt! De har vidst alt om insemineringsdatoer og dato for graviditetstest og det er bare sådan jeg har haft det bedst med det. Så jeg kan virkelig godt forstå at du også har brug for at tale højt om det. Jeg hepper så meget på en søskende til Emma.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Emma er skøn 😍 Du er skøn 😍 Og DU bestemmer jo heldigvis helt selv 👍 tror der kan være mange fordele med denne løsning og mange de IKKE behøver at tage stilling til denne gang 😉 Jeg syntes du er sej – også at fortælle det – og jeg forstår 100% at du gerne vil have en bror / søster til Emma ❤️ Jeg blev selv en smule overrasket over hvor meget mere arb der er med 2 🙈 MEN det er uden tvivl det hele værd 😍 Held og lykke med dit projekt 🍀🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hvor er det fantastisk!❤️ Håber, at processen kommer til at gå rigtig godt! Emma bliver en fantastisk storesøster👶🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor er det dejligt for jer! STORT TILLYKKE! Og lad det så gå tjept, så skønne Emma får en lillebror eller søster. Det er det mest fantastiske at se sit barn blive storesøster. Glæd dig! Hatten af for dig at tage så ansvaret for 2 små alene – sejt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor bliver det bare så fantastisk for dig/jer ❤ Måske er det et stort projekt at kaste sig ind i, men min holdning har altid været, at praktik ikke skal være det afgørende i forhold til, om man skal have børn eller ej og i så fald hvor mange. Nogle ønsker er man bare nødt til at følge for som nogle siger, man fortrydet kun de børn, som man ikke får! Ønsker dig alt det bedste 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Synes du er så sej!! Stod selv i den beslutning for nogle år siden og nåede også at blive inseminineret én gang men i mellemtiden havde jeg mødt en skøn fyr og vi blev ret hurtig gravide (ikke planlagt) men har idag den skønneste søn på snart 2 år.❤
  Ved du har taget beslutningen men én bog som hjalp mig var “selvvalgt singlemor” som dækker mange af de tanker man går med både på det følelsesmæssige og det rent praktiske – hvis du er interessseret må du godt få min for den samler bare støv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Uhhh hvor er det stort og spændende🌸 Bare af ren nysgerrighed, fordi jeg ik selv ved hvad jeg ville, hvad er så dine tanker om, at når Emma skal til far, så har barn nr. 2 ik nogen, og vil (måske) heller ik få nogen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sara,

   Ja det bliver simpelthen så spændende <3

   Jamen, du kan tro jeg har gjort mig mange tanker om det. Altså, min plan er at sige det som det er. Med sandheden kommer man altid længst, og jeg er sikker på at det kommer til at blive godt. Og hvem ved, det kan være jeg finder drømmemanden om et år, og så er der alligevel en slags far, eller det kan være at Emmas far har lyst til at tage begge unger med engang i mellem, eller det kan være noget helt tredje jeg ikke selv kan regne ud. Sådan som jeg kender livet, så skal det nok blive svært, men det skal også nok blive godt.

   Det er, i grove træk, de tanker jeg har gjort mig omkring det. Der er 6 måneders mellemregninger jeg vil spare dig for 🙂

   Giver det mening?

   Kram
   Frejamay

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Ja det giver god mening, og nogen nær det samme jeg har haft tænkt, hvis jeg stod i din situation. Ingen ved hvad fremtiden bringer, vi kan bare gøre vores til at den bliver god🌸 Og det er du godt på vej til for dig og Emma💞

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powershopping i Røde kors - god stil med genbrug!