Glitter-Onsdags-Sko der kan redde enhver regnvejrsdag

Tøj der forandrer den du er og den måde du ser dig selv på – et par guldkorn om din stil

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-25-58

skaermbillede-2017-03-07-kl-16-20-17

Tøj der forandrer den du er og den måde du ser dig selv på – et par guldkorn om din stil

Jeg havde engang en kæreste som synes at tøj var noget af det mest overfladiske L*** der fandtes. Lige indtil han kom til en stylist og opdagede hvad tøj kan gøre for os hvis vi lærer at bruge det og lærer hvordan vi udtrykker os med tøj.

Mode har altid interesseret mig, lige siden jeg gik i folkeskolen, også selvom jeg kommer fra landet (nede på Als). Jeg læste tyske Bravo-blade og klippede outfits ud og lavede modekollager. Det gør jeg faktisk stadig, her 20 år senere, fordi mode og stil og udtryk stadig har en kæmpe interesse, det er en måde at følge min stilmæssige udvikling på, og finde nye måder at udfordre mig selv stilmæssigt på.

I går var jeg været inde og undervise ledere hos tøjkæden Message, som jeg arbejder sammen med. I gamle dage ville jeg have taget et sort outfit og måske nogle funky sko på, men i går endte jeg i det her outfit (se nedenfor), og jeg følte mig simpelthen så flyvende fra jeg tog det på, til jeg skiftede til Emma-venligt-skovbundstøj da jeg kom hjem (vi skulle i skoven). Tøj kan bare gøre en kæmpe forskel.

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-25-58

Jeg benytter mig af stylister, og en jeg virkelig varmt kan anbefale er Maria fra Stylementor (læs mere om hende her og kom med bag kameraet til en styling). Da Maria stylede mig sidst, gjorde hun noget helt magisk. Maria fandt frem til Frejamay i min stil. Jeg havde født et barn, gennemgået et navneskifte og der var bare sket så mange store ting i mit liv, at jeg – stilmæssigt – simpelthen ikke vidste hvem jeg var og hvordan jeg skulle udtrykke alt det nye, og samtidig holde fast i mit funk, mit behov for bevægelighed og noget med kant. Men alt det, og mere til, samlede Maria i en ny garderobe, blandt andet den hvide skjorte med broder, plus at hun lærte mig hvad der virker og hvad der ikke gør, så jeg er selvkørende når jeg skal ud og shoppe. Derfor hiver jeg alligevel fat i hende i ny og næ fordi det bare er fedt at have en udefra, en med et helt andet syn og med en god faglighed, som kan få noget frem i dig som du ikke selv kan.

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-51-11

Jamen er det ikke dyrt at bruge en stylist?

Nej!

Ved du hvad der er dyrt? Det er dyrt at have et klædeskab fyldt med tøj du ikke bruger, fyldt med tøj der ikke klæder dig, fyldt med tøj du ikke føler dig tilpas i, fyldt med tøj der får dig til at føle dig tyk/grim/flommet/fed/usexet/udejlig og ikke fantastisk. DET er dyrt. Også selvom hele din garderobe måske er fra H&M. Hvis du køber en lækker skjorte, som den jeg f.eks købte med broderi på, som jeg har haft på 12 gange allerede, og den kostede måske 500 kroner (mener jeg), så koster skjorten nu 41,50kroner pr gang jeg har brugt den. Har jeg derimod købt en skjorte i H&M til 179 kroner, men som jeg ikke rigtig bruger fordi pasformen alligevel ikke lige er i vinkel eller farven ikke helt er den rigtige eller eller eller, så hænger den i dit skab har kostet dig 179,- pr gang du (ikke) bruger den. Kan du se logikken?

Da jeg handlede ind sammen med Maria brugte jeg ca 8.000 kroner (jeg havde fået et stort gavekort, jubiiI!) på tøj. Til gengæld har jeg overhovedet ikke lyst til lige at gå ind og brænde 200 kroner af i H&M (eller andre steder), fordi jeg har en garderobe der spiller, jeg har tøj der virkelig taler til mig (og om mig), jeg ved hvordan jeg skal mikse det på kryds og tværs og jeg har ingen tøjkriser, fordi jeg har så meget lækkert i min garderobe som er det tøj der blev valgt ud fra en masse tøj der bare ikke helt føltes 110% rigtigt. Og det er det tøjet skal.

Det skal ikke føles 95%, det skal føles 110%, ellers er det ikke godt nok. Så det at spare lidt op og vente på at der er råd til en stylist, det er ikke bare en god investering, det er også en uddannelse i hvem du er og hvad der klæder dig. Noget der påvirker dig hver eneste dag, uanset om du vil det eller ej.

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-51-01

Jeg endte med at købe en blå velourjakke og en broderet skjorte. Jeg havde aldrig troet dagen skulle komme hvor disse to varer fandt vejen hjem til mit klædeskab. Jeg knuselsker det, det er så meget Frejamay, det er så meget mig!

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-50-41

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-50-20

Mig i et af de outfits der overlevede og kom med mig hjem. Både bukser og skjorte er brugt nok gange til at de nu er blevet billigere end det billigste tøj fra H&M. Og misforstå mig ikke, jeg er også fan af H&M, mange af mine fejlkøb bliver bare begået der, mest fordi jeg er stilforvirret og har brug for et “stilfix”. En time med en som Maria lukker det hul og slukker lysten til at fixe videre. Der kommer styr på dig, stilen og dit udtryk.

Her er mine onsdagsglimmersko. Hvordan kan man have en dårlig dag i de sko der?

skaermbillede-2017-05-17-kl-22-25-24

Så, hvis du ikke har lyst/råd til en stylist lige nu, så får du lige et par af mine shoppetips her:

  1. Fuck regler! Hvis du føler dig helt fantastisk i det du har på, uanset hvilken størrelse du er, så overruler det ALLE moderegler. Det er følelsen af at være uovervindelig der trumfer alle åndssvage regler.
  2. Hvis du er i tvivl er du ike i tvivl. Tvivl betyder “NEJ, duer ikke!”
  3. Shop ud fra den du er lige nu. Du får ikke lagt de bukser ud eller ind, du får ikke lige tabt dig 3 kilo inden fredag, du får ikke farvet blusen lyserød. Køb noget der får dig til at stråle uden at der skal ændres ved tøjet først.
  4. Behold kvitteringen! Jeg køber altid noget og lader det hænge et par dage eller prøver det på sammen med noget af mit tøj derhjemme og mærker tøjet og kigger på hvordan mit kropssprog ser ud i mit tøj. Hvis jeg ikke synes det føles rigtigt alligevel så tøver jeg ikke med at gå ned og bytte varerne. Jeg gider simpelthen ikke have spildte penge hængende i mit klædeskab.
  5. Tag billeder i prøverummet – sp mange vinkler du orker, for at se hvordan det ser ud, og hvordan du ser ud i tøjet. Det hjælper nogen gange at se et billede, og se at “no way in hell skal den kjole med hjem”, eller “wow, jeg kan simpelthen ikke leve uden”.

 

Har du prøvet at blive stylet af en stylist, og hvorfor, hvorfor ikke?

Og hvad er dit bedste shoppetip?

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glitter-Onsdags-Sko der kan redde enhver regnvejrsdag