Hjemvendt fra Ungarn, og lidt stilhed

Rejse til Ungarn med børn

dsc01257

Overvejer du at rejse til Ungarn med børn? Så er du kommet til det rette sted, for hvis der er noget sted der er super duper børnevenligt, så er det Ungarn!

Vi fløj til Ungarn/Budapest med Norwegian Airlines, en flyvetur på 1 time og 45 minutter. Det overlever de fleste børn. Selvom man må komme først på flyet når man har små børn med, så ventede vi alligevel med at boarde helt til sidst, så Emma fik så kort tid som muligt i flyveren.

Flyet landede i Budapest og det gik nemt med at få bagage og finde toget videre til Szeged, hvor vi skulle tilbringe de første par dage sammen. Szeged er en universitetsby på størrelse med Århus med masser af seværdigheder, oaser, legepladser og områder i byen hvor du bare kan lade (selv små) børn løbe frit omkring.

dsc01132

Både i Szeged og Budapest oplevede vi noget meget bemærkelsesværdigt: der er ubeskrivelig børnevenligt. Folk rejser sig op i bussen så snart de ser nogen der kommer med mindre børn, selv gamle damer rejser sig op. Folk hjælper og snakker og er søde og venlige og åbne. Emma, som næsten er 2 år gammel, underholdte gamle damer, sang for dem, flirtede med folk på gaden og fik simpelthen så meget positiv opmærksomhed. Ikke en eneste gang har jeg følt at det var træls at hun tullede rundt eller gik i vejen for nogen eller “pas lige på din unge” eller lignende, tvært i mod har folk bare fuld forståelse for at et barn fylder og larmer og tuller og kommer til at gå ind foran dig når du går på strøget. Ungern er røget direkte op på min Top 3 liste over lande jeg gerne vil rejse til med børn, for det gør det simpelthen så meget nemmere at være til stede når man bare bliver mødt og accepteret.

dsc00965

I Ungarn har de også humor, her har de lavet et lille advarselsskilt i tilfælde af at Jesus kommer forbi:

dsc01329

I Ungarn er alt billigt. Tøj (med mindre du vælger Zara og de andre vi har i DK, men hvad sjovt er der også ved det?), taxa, transport, mad, entrebilletter. Det er nemt at komme rundt med sporvogne og tog og taxa, men det kan også varmt anbefales at gå rundt, især i Budapest, fordi der simpelthen er så mange gamle bygninger og springvand og miniparker, at det ville være synd at sidde fast i trafikken og bruge tiden der i stedet.

De fleste steder kan du kommunikere på tysk eller engelsk, og hvis ikke kan du pege, den virker hver gang. Folk er søde og venlige og forstående, også selvom du ikke lige kan sproget, hvilket de fleste danskere jo ikke kan.

dsc01356

Her har Emma smidt tøjet og pjasker rundt i en springvandslækage i Budapest. Selvom kalenderen sagde start maj, og det (for nogle uger siden) lige havde sneet, så var vejret godt nok til at hoppe rundt i ble. Hun havde en fest, og hun kunne løbe rundt til alles store glæde og fornøjelse, især koreanske turister fik sig noget af en oplevelse.

dsc01372

Da vi havde soppet færdig gik vi over til gå-gaden/strøget i Budapest og ind i C&A med en næsten nøgen baby og spurgte om vi kunne købe noget tøj til ninjaen. Det synes de ikke var særlig morsomt, selvom vi selv var færdige af grin over situationen. Det er et af de få minusser ved at shoppe i Ungarn: virkelig ringe kundeservice. Ikke et eneste smil kan du lokke ud af sælgerne, så selvom det er svært at slå Danmark i dårlig service, så er det alligevel lykkes for Ungarn. Men altså, hvis du kan leve med den ringe serviceoplevelse, så har du altså en feriefest foran dig hvis du beslutter dig for at rejse til Ungarn med børn. Eller uden selvfølgelig, hvis du ikke har nogen skal du ikke finde nogen at tage med bare for at komme afsted. Det ville være unødvendigt. Og måske også en slags kriminelt.

dsc01371

Her er “næsten nøgen Emma” på rulletrapperne med far i C&A i Budepest mens mor køber tøj til det stakkels nøgne barn.

dsc01314

Hvor skal vi bo?

Vi boede på hotel/guesthouse i Szeged, super fin oplevelse. Jeg opdragerede værelset da jeg var dernede så Emma og jeg fik en bigass seng. Det kostede kun 175 at opgradere ialt for 2 nætter. Jeg tror vi gav 300 pr overnatning eller lign.

I Budapest boede vi i en Airbnb lejlighed (med spejle på væggene i soveværelset, til Emmas store fornøjelse), begge dele fungerede rigtig fint.Jeg har lige tjekket priserne på Airbnb for et helt hjem i Budapest, og fra ca 350 (for jer alle) pr nat er I allerede ret godt kørende. Så kan I også handle mad så I har til morgenmad og snacks, det har vi haft begge steder, og det har været lækkert.

dsc01375

dsc00903

dsc00822

dsc01310

Hvad skal vi shoppe?

Hvis du ikke lige skal have lavet tænder (som ellers er ret billigt i Ungarn, og ret god kvalitet), så er der en masse second hand shops der er værd at besøge. Ellers kan du altid finde de samme kedelige kæder som du kan alle andre steder. Brug pengene på oplevelser og madkultur,

dsc01306

Her er Budapest by night. Vi gik op på toppen af bjerget med Emma og nød udsigten over vandet og byen. Vidunderlig udsigt, åbne boder på toppen af bjerget og taxaer ned hvis man ikke gider gå mere. Det gad vi nemlig ikke. Det kostede 30 kroner at blive kørt af smalle snoede veje hele vejen ned af bjerget igen.

 

dsc01257

dsc00745

Her kigger Emma på en bil i Szeged.

Jeg må indrømme at jeg havde en masse fordomme inden vi tog afsted. Jeg har været i Polen, hvor vi absolut ikke blev mødt med gæstfrihed, sådan er Ungarn bare slet ikke, der er både gæstfrit og smukt og meget europæisk, både når det kommer til mode, musik og kunst. Der var flere gange hvor jeg blev inspireret af folk på gaden og fik lyst til at tage billeder af deres tøj. Denne højrøvede Københavner-eksil-jyde troede ikke den slags fandtes i Ungarn. Jeg lukker bare, for der er masser af inspiration at komme efter, og jeg glæder mig til at besøge Ungarn igen og udforske landet mere.

Norwegian flyver fra Kbh til Budapest, hold øje med lave priser. Vi var afsted i Maj og der var flere dage med 20 grader og høj sol.

Rigtig god tur!

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemvendt fra Ungarn, og lidt stilhed