Glor du også ned i mobilen når du kører tog?

Mine 7 hemmelige tips til budgetvenlig shopping til børn

img_4143

skaermbillede-2017-03-07-kl-16-20-17

Jeg er lidt af en sammensat størrelse, jeg elsker at købe kvalitet og dyre mærkevarer til Emma, lige så meget som jeg elsker at finde ting brugt og spare en hulens masse penge. Men fællesnævneren er at jeg aldrig betaler fuld pris. Jeg er jyde! Her er mine 7 bud hvis du gerne vil finde gaver eller shoppe til dine egne børn, og du gerne vil spare penge, men stadig gerne vil have et eventyr, både når du shopper og når du får varerne hjem.

 

budgetvenlig shopping til børn

Budgetvenlig shopping til børn bud 1: Hold øje med rabatterne på nettet

Det sted på nettet jeg køber mest børnetøj til Emma (og til gaver), er Boozt.com. Jeg holder øje med når de kører kampagner, hvilket de gør ret tit, og det lykkes mig næsten også altid at fortælle om rabatter og særlige kampagner her på bloggen, så du også kan være med og spare penge. Jeg køber stort set ikke tøj til fuld pris længere, fordi der er så mange webshops der kører kampagnerne, og Boozt er et godt sted at holde øje med.

 

img_6340

Budgetvenlig shopping til børn bud 2: Køb tidligere sæsoner

De fleste webshops har en sektion der hedder “outlet”, det er her du finder udgåede sæsoner, og her du ofte kan spare op til 80%, selvom varerne ikke fejler en dyt. Pomp De lux er er af de steder jeg holder øje med tidligere sæsoner, Booztlet er et andet sted, Kids-world holder jeg også øje, og her hos Mini a ture. Der er mange flere derude, og del gerne i kommentarfeltet hvis du sidder inde med et tip vi andre med fordel kan bruge.

 

skaermbillede-2017-04-05-kl-22-15-33

Budgetvenlig shopping til børn bud 3: Rotationsgrupper

Hvis du ikke er medlem endnu, så kan jeg anbefale dig at finde din lokale rotationsgruppe på facebook, her er den for Københavnsområdet f.eks. Jeg har kun givet ting væk der, men jeg kan se at mange har rigtig meget glæde af grupperne og de ting der går i rotation, så jeg vil klart anbefale dig at melde dig ind og deltage i rotationerne.

 

skaermbillede-2017-04-05-kl-22-06-59

Budgetvenlig shopping til børn bud 4: Køb genbrug

Engang var det totalt tabu, i dag er det hot og trendy. Genbrug og genbrugsbutikker. En af mine absolutte yndlingsbutikker er Røde kors butikken i Hørsholm. Jeg kører gerne forbi en gang ugentligt, bare lige for at se hvad de har fået hjem. 50% af Emmas legetøj er købt i Røde kors butikken i Hørsholm, det er det mest geniale legetøj vi får med hjem derfra. Der er dukker, bamser, dukkevogne, biler, Barbie, bøger, spil, bolde, udendørs legetøj, dukkehuse, dimser, tasker, tøj, babygear, sko, instrumenter, alt muligt. Sidste gang jeg var forbi butikken, gik jeg i deres bogafdeling og fandt en kæmpestor tyk og flot fotobog, udelukkende med smukke billeder af dyr fra hele verden. Det er ikke en børnebog, men Emma kan godt lide dyr, så jeg tog den med hjem alligevel og gav 30 kroner for den. Emma vil ikke læse i andet. Bogen er for tung til at hun kan bære den selv, men hver morgen og hver aften siger hun “pandabog” (der er en stor panda på forsiden af bogen), og så læser vi 15-30 minutter i bogen, og snakker om dyr og farver og tænder og øjne og laver historier om dyrene. 30 kroner.

Legetøjet er utrolig velholdt, og så er jeg personligt ret glad for at vi efterhånden tænker langt mere i genbrug end at vi bare køber og kyler ud. Emma skal vokse op med at lære at det at gå i genbrugsbutikker, det er et hit. Hun styrer altid direkte mod legehjørnet i butikken i Hørsholm når vi kommer derop, og så hjælper hun selv med at vælge ny legetøj når hun er færdig med at tegne.

 

skaermbillede-2017-04-05-kl-22-17-13

Budgetvenlig shopping til børn bud 5: Hjælp dine børn med at se muligheder

Som med eksemplet med “Pandabogen” ovenfor, som jo slet ikke er en børnebog, så er et lille budget (selvvalgt eller af nød) med til at styrke kreativiteten. Da jeg selv var presset på alle fronter sidste år, lavede jeg paraplyer af pinde og blade, bare for at give Emma noget at lege med når vi var ude og gå ture. Selvom vi ikke længere er under pres, så laver Emma stadig paraplyer (selv) af pinde og blade når vi er ude. Jeg går personligt meget op i om legetæjet er “tænkt færdigt” eller om det er legetøj der er lavet med muligheder for at være kreativ, som f.eks klodser, lego eller duplo, som taler til kreativiteten. Udover Emmas legehjørne, er køkkenskabene herhjemme det bedste legetøj der findes. Jeg har fjernet alle skarpe genstande, så Emma kan gå amok, og det gør hun så også. Jeg er helt overbevist om at det gør noget ved kreativiteten at hun får lov at rode og udforske skufferne. F.eks leger hun gemme under viskestykkerne og tager en spand over hovedet og går rundt og tror hun er usynlig. Det er langt mere værd end en Barbie-bil – for mig i hvert fald.

Så hvis du er her fordi du søger på “budgetvenlig” af nød (der er jo fandme så mange der er ramt af det kontanthjælpsloft), så vil dine børn huske kreativiteten og legen og følelsen omkring legen, og ikke om det var en Barbie-bil eller en der var lavet af en mælkekarton. Selvfølgelig ændrer det sig når børn bliver større.

Min mor lavede “købmandsbutik” ude i et gammelt skur da vi var børn, Jeg husker stadig de lege som helt fantastiske, og det var jo egentlig bare affald, tomme kartoner og emballage, men NØJ en fest vi havde, fordi det jo var “rigtig mælk” og en “rigtig” pakke cornflakes vi kunne handle med i vores butik. Det behøver ikke være så kompliceret eller dyrt.

 

tradono app budgetvenlig shopping til børn

Budgetvenlig shopping til børn bud 6: Køb andres fejlkøb

Der findes smarte apps hvor du kan spare mange penge på mærkevarer. Jeg bruger selv Tradono-appen og Re-shopper, som begge har en masse legetøj og børnetøj og udstyr. Ellers er der klassikerne som Dba.dk og Trendsales.dk. Forsøg altid af forhandle prisen ned. Jeg får næsten altid prisen 100-200 kroner ned hvis det er lidt dyrere varer, og hvis du selv sælger ting, kan du altid spørge om folk er interesserede i at bytte, du kan sagtens være heldig. Det er jo bare at spørge.

 

IMG_3399

Budgetvenlig shopping til børn bud 7: Loppemarkeder

Vi smider mere og mere lækkert ud, og på et loppemarked som f.eks det i Charlottenlund/Gentofte, kan du altså virkelig gøre fantastiske fund. Jeg har fundet et par fuldstændig ubrugte nike-sko til Emma til 10 kroner, som hun havde på det første års tid. Dragten Emma har på på billedet ovenfor her er en gave, men den er også fra loppemarked, så sød en dragt. Også her kan du prutte om prisen, især hvis det er sidst på dagen, de fleste vil helst ikke have deres ting med hjem igen.

Har du gode tips du gerne vil dele, så tøv ikke med at udvide listen i kommentarfeltet, så vi kan blive klogere og holde budgetterne ude i børnefamilierne derude.

Happy shopping!

   

16 kommentarer

 • Tak, Charlotte ❤️ ja vi har 260 loppestande fyldt med børneting og åbent HVER dag, så der er i hvert fald noget for alle 🙂 Hjertelig velkommen!
  Hilsen
  Johanna “fra bag desken”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Jeg kan virkelig anbefale butikken “Heidi & Bjarne på Istedgade i Kbh der køres af frivillige. De modtager bl.a rester fra diverse lagersalg og alt sælges til gode priser. Bonus er at overskuddet fra butikken går til andre der har brug for lidt ekstra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Elsker genbrug og køber alt til mine unger, pånær sko, i genbrug(altså medmindre de er ubrugte) finder også gerne på dba ubrugt, her feks sko og støvler. Det er så fedt og godt for miljøet. Lærer mine unger også

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk! Gid mange flere havde den holdning. Jeg har det på helt samme måde med Emma, og jeg elsker at have hende med i Røde Kors butikken, og hun elsker at være der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DK

  Udover Bootz og Kids-World, kan jeg anbefale: https://www.houseofkids.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MKS

  Mine børns indetøj er stort set altid billige mærker, fodtøj og overtøj fra oktober til april er altid kvali./mærketøj købt på udsalg. Børnene skal kunne lege frit i de kolde måneder. Og en Didriksons flyverdragt kan godt holde 2 sæsoner eller gå i arv til næste barn, hvis de kun bliver vasket et par gange i løbet af vinteren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Åh ja købmand med rigtige varer! Det var altså også en af mine yndlings lege da jeg var barn. Det glemmer jeg aldrig! Glæder mig til alt det jeg skal give videre til når min datter/søn kommer. Selvom jeg er bange og nervøs og angst så bliver jeg nødt til at tro på det bliver godt. At jeg bliver god. <3 jeg glæder mig!,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det BLIVER godt Michelle, du bliver den bedste mor i verden, og lær du roligt dit barn at det at være nervøs, bange og angst, det også er en del af pakken <3 Det er kærlighed at lære sit barn at alle følelser er okay

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Du er den bedste <3 tak! Det var lige hvad jeg havde brug for på en rigtig lorte dag. KÆMPE kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Børneloppen i Valby er fantastisk. Der kan du både sælge dine egne sager og gøre et godt køb. Der er rigtig mange fine ting og tøj, og så slipper man for besværet med at sende, hente og alt det andet bøvl der kan være med online salg. Hurra for genbrug, og for at passe på moder jord, samtidig med man gør et godt køb. Win win i min verden💜

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Glor du også ned i mobilen når du kører tog?