5 (sjove) online mennesker, der gør det meget lettere for mig at være mig

DGI’s gave til drengene: For hver frisk fodbold-fyr er der 7 smækre gymnastikpiger

skaermbillede-2017-03-27-kl-09-22-29

Det er ikke engang en måned siden kvindernes internationale kampdag blev afholdt, og så sker det her. Folk siger der ikke er mere at kæmpe for, jeg siger at det er tid til at vågne op til virkeligheden. I går blev DGI Storkøbenhavn opslag delt i mit facebook-feed, og det er især bud nummer 4. jeg har et kæmpe problem med. Udover at jeg ikke forstår hvorfor man skal nedgøre et andet event for at sælge sig selv.

Jeg kan sagtens se at opslaget er et (temmelig primitivt) forsøg på at sælge sig selv humoristisk. Det er bare brandærgerligt at det er nødvendigt at være sexistiske for at være sjov og komme igennem med sit budskab. For jeg er sikker på det er en fed oplevelse at tage på landsstævne, jeg er bare også helt sikker på at min datter aldrig skal sætte fødderne det sted, når det bliver solgt sådan her:

“Er du single, så er scoringsmulighederne ret godt. For hver frisk fodbold-fyr er der 7 smækre gymnastikpiger”

For det første må jeg antage at opslaget udelukkende er skrevet til friske fodboldfyre? Ingen pige har lyst til at være 1 ud af 7. Jeg tror heller ikke der er nogen piger der synes det er fedt at blive omtalt som at formålet med dem (pigerne) er at tilfredsstille det mandlige køn. Dafuq? Til gengæld tror jeg at mange drenge vil læse det som at “her kan du komme at tage for dig af retterne, her er nok at vælge imellem, der er nemlig hele 7 til dig, min ven”.

Hvad er det I gerne vil sige, DGI? Det handler ikke om glæden ved at dyrke sport, skabe fællesskaber, møde nye venner, bygge relationer? Det er opslag som dette der er med til at bibeholde meget uligeværdige syn på kønnene. Fyrene kan tage for sig af retterne, pigerne er 1 ud af 7 der hvad? Der skal stå til rådighed? Drengene er jo blevet lovet af der er 7 til hver?

 

Arrj går du ikke i små sko nu Frejamay?

Synes du det? Hvor er det forandringen starter henne? Den starter der hvor vi begynder at snakke om det her, hvor vi begynder at sige de her ting højt. Det er præcis det her opslag, som DGI er kommet med, der gør forskellen. Når vi allesammen reagerer på de små ting, så begynder vi meget langsomt at vende skuden, og så kan vi begynde at kommunikere langt mere intelligent og langt mere ligeværdigt, uanset hvilket køn der står for skud. “Children see children do”, hvad tror du vi lærer drengene når vi kommunikerer sådan her?

 

Har du ikke humor?

Jo masser, jeg elsker humor og er selv storforbruger af humor, jeg elsker bare ikke humor når der er nogen der skal betale prisen, i dette tilfælde pigerne. Så stopper humoren for mig.

Jeg vil gerne se Emma vokse op i et Danmark hvor vi hæver os over den slags kommunikation. Det minder mest af alt om en samtale mellem to pædofile, og ikke en samtale mellem en (normalt) respekteret idrætsforening, hvis vision er noget med glæden ved sport uanset hvilket køn man har. Jeg er virkelig glad for at Emma ikke er gammel nok til at læse den her slags annoncer selv, at hun ikke er gammel nok til at opleve sig selv (i kraft af at hun nu engang er født som pige) omtalt som en vare der har til formål at tilfredsstille det mandlige køn. Problemet er at hun er gammel nok til at læse dem selv lige om lidt, og man kan ikke ikke kommunikere. Er det virkelig sådan her vi ønsker at møde vores idrætsinteresserede piger i Danmark?

Det er i hvert fald ikke en annonce der taler til nogens højere selv. Den taler til pikke.

Applaus…

 

 

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 (sjove) online mennesker, der gør det meget lettere for mig at være mig