3 idéer til at gøre hverdagen som solo-mor til en fest, sammen med Cellbes og Frejamay November

Sådan kan både en frø og en flamingo redde dine relationer

frog-897420_1280

Hvordan kan en flamingo eller en frø redde mine relationer Frejamay? Jo nu skal du bare høre. Efter at tingene er vendt med Emmas far og mig, har vi indført noget der egentlig opstod ved en tilfældighed. Til gengæld har det haft massiv effekt på vores relation og kommunikation, og på to måneder har vi benyttet os af denne latterligt simple teknik 5-6 gange med 100% succes hver eneste gang. Nu kan du selv bruge den med din mand, kone, kæreste eller dine børn, hvis du har lyst.

“Kan vi snakke når du kommer hjem fra arbejde i dag?!

Du kender godt sætningen. Den går lige i maven. Har du gjort noget forkert? Er forholdet slut? Har jeg glemt en vigtig mærkedag? Er det noget jeg har sagt? Tankerne flyver afsted og du kan ikke koncentrere dig. Måske gør du endda ligesom mig, begynder at bygge et forsvar op, så du er klar til at forsvare dig mod den anklage du ikke kender. Finder fejl. “Jamen du spurgte heller ikke den dag jeg kom hjem og var ked af det…!” Den der uvidenhed er noget af det værste der findes, og den kan gøre det rigtig svært at have en neutral samtale uden skyts.

En af de ting der har fyldt meget hos mig efter det forløb Emmas far og jeg har været igennem, er frygten for at det hele starter igen. Frygten for at vi begge to bliver bange for et eller andet, og derfor går i panik og handler i frygt og panik igen. At mareridtet starter forfra, selvom jeg ved at ingen af os ønsker det. Derfor har jeg haft svært ved at sætte grænser, også selvom skuden er vendt i en langt mere positiv retning. Jeg var bange for at trykke på en start-knap til mareridtet igen. Så da vi sad til parterapi (vi har skiftet statsforvaltningen og dyre advokater ud med en parterapeut, hvor vi har gennemført et skilsmissekursus, og hvor vi nu mødes hver 3. måned og snakker samvær og kommunikation og Emma), fortalte jeg at jeg stadig har det svært og er bange. Vi snakkede lidt frem og tilbage, og pludselig røg ordet ud af mig:

Flamingo-alarm!

Vi har begge to haft brug for et ufarligt neutralt ord til at italesætte “vagt i gevær” eller “hjælp jeg er bange”, noget der ikke går i maven, noget der er så ufarligt og som ingen har dårlige erfaringer med. Og helt ærligt, hvem har dårlige erfaringer med en flamingo? Eller en frø? Eller bølletis? Ordet må gerne være sjovt, og det skal henlede tankerne på noget der er rart eller sødt eller neutralt eller ufarligt. Vigtigst er at det vækker noget begge/alle parter kan lide og kan smile af.

Her er reglerne for vores brug af Flamingo alarm:

 • Alamren bliver aktiveret når den ene part er bange, i tvivl, frustreret eller har en eller anden følelse han eller hun er bange for at italesætte, men som er vigtig at få snakket om for ikke at ryge et dårligt sted hen. Enten sender vi en mail eller en sms hvor der bare står “Flamingo-alarm”, og så ved den anden at det betyder:
 • “Jeg har brug for at blive lyttet til og ikke dømt, men bare lyttet til, for jeg har noget der fylder og som er vigtigt for mig at vi lige snakker om”
 • Når man modtager en Flamingo-alarm, så skal man reagere på den så hurtigt som overhovedet muligt. Ring med det samme, eller spørg om det kan vente til frokost hvor du lige kan gå ud og snakke 10 minutter, for lige at tage brodden af det. Min erfaring er at når man bliver mødt i sin “Flamingo-alarm” hurtigt, så tager det ikke mere end 10 minutter at snakke om det.
 • En flamigo-alarm skal tages alvorligt af begge parter. Og man skal acceptere at selvom man selv synes det er en lille ubetydelig ting, så er det en stor betydelig ting for den der aktiverer alarmen. Det betyder også at man ikke aktiverer en flamingo alarm over at toiletsædet ikke er blevet slået op eller ned.

Jeg brugte Flamingo-alarmen i sidste uge. Emmas og far og jeg skal til Ungarn med Emma i slutningen af måneden, og en af mine skønne og omsorgsfulde bekendte gjorde mig opmærksom på om jeg havde tænkt på om han kunne beholde Emma dernede hvis nu han besluttede sig for det, fordi vi har fælles forældremyndighed. Jeg blev simpelthen så bange. Og billetterne og hotellet er købt og betalt. Og det er et KÆMPE skridt for os alle, især når vi stadig er et sårbart sted i genopbygningen. Men pludselig blev jeg i tvivl om det hele og skyndte mig at sende en mail hvor jeg skrev “Flamingo-alarm!” og skrev kort hvad det handlede om. Jeg fortalte også at det ikke handlede om at jeg ikke VIL stole på ham, men at min krop bare ikke er der endnu hvor jeg gerne vil have den er.

Først sendte han screenshots af at han har bedt om ferie fra sin arbejdsgiver og han forsikrede mig om at han aldrig ville gøre noget der traumatiserede Emma resten af livet. AT han jo ikke kan være en god far uden mig. To minutter senere skrev han en ny mail: “Ved du hvad, jeg skal ikke overtale dig, hvis du er bange, så skal vi ikke afsted, for så bliver det ikke en god tur for nogen af os, meningen er at vi skal hygge os og Emma skal lære Ungarn at kende. Uanset hvad du vælger så finder jeg en måde at leve med det på og bakke dig op i din beslutning”. Og ved du hvad? Da han svarede sådan var jeg ikke bange længere, og jeg har besluttet at vi skal afsted. Hans måde at håndtere min frygt og min Flamingo-alarm på var simpelthen helt i top. Og så tog det kun ganske kort tid.

Jeg vil have indført Flamingo-alarmen med Emma også når hun bliver stor nok, sådan så Emma altid har et neutralt rum hvor hun bliver mødt neutralt. Og når hendes mor og far allerede nu øver os i Flamingo-alarmen, så er der store chancer for at Emma også bliver rigtig god til det.

Hvordan gør I derhjemme eller i jeres familie når der er brug for neutral grund? Jeg er spændt på at høre, og høre om du kan bruge Flamingo-alarmen hjemme hos jer.

Rigtig god weekend,

 

  Følg os på Instagram og Facebook og kom tættere på hverdagen som solomomboss og selvstændig mamma. Her deler jeg de helt små og de helt store konkrete eksempler på de emner du finder her på bloggen. Vi ses derinde!

1 kommentar

 • Sus

  En rigtig god ide, jeg havde noget lignende med mine forældre, hvis jeg følte gruppepres for at deltage i en fest eller andet hvor jeg var utryg kunne jeg med en besked eller hint mine forældre var klar over, trække kortet “det må jeg ikke for de gamle..”
  har set en ny version af det florere i en video på FB hvor en familie har en X alarm som deres søn bruger. Han sender SMS X og bliver ringet op af forældre el søskende med at der er sket noget derhjemme og han vil blive hentet asap. Ingen forklaring nødvendig – en respekt omkring ham og hans situation og derved en mulighed for ham for at komme ud af hvad end han befandt sig i som var utrygt.
  Det er sindssygt vigtigt fordi vi tit ender i gruppepres uden en vej ud som accepteres af de andre i gruppen i hvert fald ikke uden omkostninger, men ved at sende stille alarm og derved blive ringet op, så er det ikke “ham” som er “bad-guy” men helt legitimt at man må afsted.
  Håber det giver mening.
  Stor cadeau til Flamingoen og den vilde process I bare har og håndtere så flot!!
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 idéer til at gøre hverdagen som solo-mor til en fest, sammen med Cellbes og Frejamay November