Et nærende måltid chips og cola (inkl opskrift!)

Denne jul vælger jeg selv.

img_2884.jpeg

I år føles som Emmas første jul. Sidste år var så svær og presset en tid, at jeg ikke kan huske så meget som et sekund fra juletiden. Alt er væk. Jeg kan sikkert genfinde nogle billeder fra julen, men jeg kan intet huske. Vi skulle flytte kort tid efter julen var slut, og bo på folks sofaer et par måneder indtil vores lejlighed i Lyngby var klar d. 1 marts. At bo rundt omkring med et barn på 8 måneder er ikke en fest. Men vi var nødt til at forlade Hellerup hurtigt.

Nu er der gået et år, vi bor det mest fantastiske sted i Lyngby, vi har fået bil. Jeg er raskmeldt igen, og i går morges kørte Emma og jeg til Hellerup, vores gamle hood, for at ønske hendes far glædelig jul og udveksle gaver. Dette år har været et langt mareridt fyldt med frygt, tårer, håbløshed og en sort tung blysky over Emmas fremtid. Alligevel er året, den seneste måned, blødt op igen, og for første gang meget meget længe, ser fremtiden for os alle lys ud igen. Der er håb, der er ro, der er muligheder og der er endda plads til at drømme.

IMG_0045

Der er så meget jeg ikke har fortalt endnu, som jeg gerne vil fortælle, men det kommer i bidder over det næste stykke tid. Der er ting der endnu ikke kan skrives, og der er ting der er nødvendige for mig at skrive for at kunne slippe dem og bearbejde dem. Det er sådan det virker her hos mig.  F.eks havde jeg kortvarigt et forhold her i efteråret som sluttede meget brat. F.eks har jeg haft nogle tossede oplevelser med systemet jeg glæder mig til at fortælle om (og dele min harme omkring). F.eks er der en masse lessons learned som jeg glæder mig til at dele. Der er masser at fortælle.

Men i dag vil jeg nyde at julen er helt ny. Mine forældre holder jul i deres nye hus her i Nivå for første gang. Vi plejer at holde jul med vores familie fra Irak hjemme i Sønderborg, men i år bliver vi kun 5 personer. Det bliver helt mærkeligt, og samtidig bliver det lige efter mit humør. Emma er i super humør og hun har ikke plukket julepynten af juletræet endnu. Jeg glæder mig til at danse om juletræet med hende og give hende en fin kjole på senere.

IMG_8975

Jeg har stadig nattøj på og er stadig lidt træt efter en uge med sygdom og meget lidt søvn. Men det er dejligt det er jul, det er dejligt jeg ikke skal overleve noget, men blot kan nyde at være sammen med min elskede familie, og at der venter et 2017 der kun kan blive bedre end 2016 har været.

 

Der er håb for fremtiden. Hvad skal du lave i dag ? (altså hvor skal du være og med hvem?)

Rigtig glædelig jul til dig og dine kære, og tak fordi du er med her på bloggen, du er meget værdsat <3

Kærlig hilsen

Frejamay

deppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe

3 kommentarer

 • Det lyder bare dejligt, stress og jag hører ikke hjemme i juledagene, så skønt med mulighed for at slappe af og drømme denne gang (:
  Og ja – jeg har netop blogget om vores jul, og den var også skøn.
  Det er bare en dejlig tid på året!

  God jul til jer.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia mullen

  Rigtig dejlig jul til jer 🎄Mine børn er ved farmand i London, så jeg tager i Venligbohuset ( Venligboerne ), og holder jul med 60 andre mennesker, som jeg ikke kender(endnu)😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Hej Frejamay. Jeg har fulgt dig dette år. Og også flere år tidligere. Men dette år er der sket nogle helt særlige ting på din blog som har sat sig på mig. Tak for din måde til at formidle ting. Ofte har jeg brug for at identificere og håndtere nogle pludselige følelser hos mig selv, og at læse din blog og skriveevne hjælper mig meget. Jeg ønsker dig og Emma den mest fantastiske jul. Jeg har fulgt så meget med, at det er helt personligt for mig, den positive udvikling som er sket ift Emma’s far. Fordi jeg føler så meget med. Og det er egentlig første gang jeg overhovedet kommenterer noget. Tak for dig – du er en kæmpe hjælp for mig. Hilsen en helt almindelig pige på 21 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et nærende måltid chips og cola (inkl opskrift!)