Hvad skal jeg have på til julefrokosten?

Hvordan holder i egentlig jul når i deles om børnene men ikke er sammen længere?

skaermbillede-2016-11-12-kl-14-22-52

Kære læser,

Jeg er nysgerrig på hvordan I holder jul med jeres børn når i ikke længere deler juletræ? Der er så mange måder at gøre det på (tror jeg), så hvordan gør I hjemme hos jer?

Hjemme i min familie har jeg altid holdt jul med min mor og nytår med min far, det synes jeg fungerede rigtig godt, og det var den ordning der var mest optimal i forhold til den familiesituation mine forældre nu havde. Det bedste jeg vidste var når vi tog op og holdt jul med min mors familie i Brønderslev. Jeg ringede altid til min far og vi snakkede og det var hyggeligt, og så var jeg sammen med resten af familien i juledagene, hvorefter vi kørte til Tyskland (jeg er halvt tysk) og fejrede nytåret med min far og min farmor. De havde også mange flere raketter dernede. Det var i hvert fald en historie jeg stadig tror på den dag i dag.

Hvad med jer? Måske er du ikke skilt, måske er du selv vokset op som skilsmissebarn, hvordan gjorde i?

deppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe

 

14 kommentarer

 • Esther

  Jeg har to børn med to forskellige. Det år jeg har børnene invitere jeg alle 3 familier (sjældent de alle dukker op). Jeg bor i en mindre bylejlighed men herhjemme må man sidde lidt på gulvet og hvor der måtte være plads. Børnene elsker det! De andre år får jeg som regel inviteret mig selv med hos en af familierne. 😊 Har endnu ikke holdt jul uden minimum et af børnene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åh, får helt ondt i maven bare ved tanken om jul i år. Har en søn på samme alder som Ems, som også er resultatet af et “gravid efter en enkelt nat” stunt, og sidste år var det naturligt at jeg havde ham i julen, fordi han var så lille, så i år er det fars tur, fordi han og hans familie selvfølgelig også gerne vil. Så jeg kører hen og afleverer om eftermiddagen og ønsker god jul og sætter mig så nok stortudende i bilen mod mit barndomshjem hvor jeg skal sidde alene med mine forældre. Synes absolut ikke det er ønskværdigt, men det er jo bare desværre en del af vores dele-barns-pakke. Og forestiller mig kun, det bliver værre, jo større han bliver. Er i forvejen ikke fan af jul….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min eksmand og jeg skal egentlig skiftes til at have børn i julen og til nytår. Men vi er ikke ret gode til det. Vi har holdt jul sammen et par gange nu, og det er kun tre år siden, at vi blev skilt. I mit hoved skal det bare være så hyggeligt så muligt for så stor en del af familien som muligt. Og familien, det er også nye kærester og deres børn. Så er det de voksnes ansvar, at det bliver det. Børnene skal bare nyde, at det er jul, og vi har fri.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejlig indstilling, det lyder til at være den helt rigtige løsning for jer, og lyder også som om det virker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Lund

  Vi har min datter på 13 år hver anden jul og nytår (samme år) og året efter har vi hende i dagene mellem jul og nytår. Julen går fra d. 23. til d. 26. og nytår fra d. 31. til d. 2. Sådan har vi kørt det siden hun var 2 og hendes far og jeg blev skilt.
  Jeg kan ikke huske hvordan vi kom på denne idé, men det har fungeret fint indtil videre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Den ene har juleaften og den anden nytårsaften og omvendt året efter. Har Emsen samværd med sin far nu eller hvordan fungerer det nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi har min store skønne bonusdreng

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Og et par små søskende, hvor den ene lige trykkede på send kommentar 😄😄
   Han er nu 10 år og bor på skift hos os og sin mor en uge ad gangen. Vi bor tæt på hinanden og har det rigtig godt sammen.
   Han holder jul på skift, er i år hos os og derfor hos sin mor den 23. Og i nytåret, vi har delt ugen op til jul og juleferien, så det giver færrest mulige skift for ham og mest ro i begge familier – eller vores storfamilie, som vi egentlig betragter det som.
   Han kommer så til familien, hvor han fejrer jul den 24. om formiddagen og vi får lige en kop kaffe sammen og snakker lidt allesammen.
   Når han er her den 23. holder vi julehygge med pizza(!!) fordi julemaden er til den 24. og pakkespil for alle mand samt gaver til ham. Der er dog altid en gave til ham juleaften også, som kommer med til den familie, hvor han er.
   Jeg tror det handler om mest mulig ro og forudsigelighed og voksne, der slapper af i situationen for at ungerne kan trives. Så må tårerne tudes andre steder og savnet gemmes til barnet ikke oplever det og dermed får skyldfølelse over for den familie, det ikke er hos.
   Vi sender altid på vej med et “vi glæder os til at se dig igen” aldrig vi vil savne dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • E

   Søde Camilla. Jeg får sådan lyst til at anerkende dig- og hyle dig for præcis den sætning ” glæder mig til at se dig” , det løfter så meget af ansvaret fra barnet. Så dejligt at læse at også andre har reflekteret over denne sætning. Og ro og forudsigelighed er det vigtigste for barnet altid- og forberedelse:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig E, jeg bliver også glad for at læse den <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla,

   det er rigtig dejligt at læse din kommentar og de tanker der ligger bag de beslutninger I har truffet for jeres storfamilie. Især det med “vi glæder os til at se dig igen”, det er bare så godt set, og det vil jeg straks adoptere over i vores liv. Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal jeg have på til julefrokosten?