Ej men bare skyd mig, tjek lige hvor vi er henne!

Når to familier holder ferie sammen…

img_4672

Lige et lille pip fra livet i luksus på toppen af bakken med havudsigt (yir!). Ungerne sover, og det gør Sineandrea også. Og jeg sidder i den forvoksede lænestol og skriver mens jeg venter på at skulle se mit første afsnit af “The Kardashians” nogensinde. Der er ild i brændeovnen, kage i min mave (og lækker linselasagne), det regner udenfor og jeg startede dagen med et spa med min datter. Hvor perfekt kan livet lige være? Nåja, jeg har kun sovet 3 timer i nat, Emma besluttede sig for at holde fest fra kl 22.00 – 1.59 og igen fra klokken 4.00. Ingen gråd bare hygge og putte. Så mor er træt. Men jeg har det dejligt.

Begge mamas er rimelig imponerede over vores unger og denne ferie. Det er jo ikke selvsagt, at fordi de vokse beslutter at nu skal vi holde ferie sammen, så går det bare skidegodt. Det kunne også gå skidedårligt. Det har jeg prøvet før. Men jeg synes vi har været ret gode til at afstemme forventninger, og løbende snakke om hvad humøret er og hvad vi har lyst til, sådan så alle kan være med. I går snakkede vi om at tage i zoo. I dag kiggede vi på hinanden og var helt enige om at vi overhovedet ikke skal i zoo i dag. Til gengæld skal vi have de der unger til at sove en masse, så vi kan se stand-up med anden og kigge på lækkert tøj på nettet. Jeg burde faktisk slet ikke sidde her og skrive, jeg burde være på Boozt eller Asos lige nu.
img_4618

Det er virkelig rart at være sammen med nogen der er “on the same page”. Hvad gider vi? Hvad gider vi ikke? Hvad er afslapning for jer? Hvad er afslapning for os? F.eks kan vi sagtens lave forskellige ting om aftenen, selvom ungerne sover. I går startede vi aftenen med at slæbe vores mor-numser ud på den gigantisk store terrasse under den vildeste klare stjernehimmel, med et glas asti i hånden og det eneste der lyste op, var det neon-grønne skær fra babyalarmerne, og ellers den vildeste stjernehimmel med meteorregn. Jeg kan ikke beskrive hvor magisk det er at sidde på en kæmpe-terasse på toppen af et bjerg, tæt nok på havet til at høre bølgerne skvulpe, et iskoldt glas asti i hånden og så ellers en emhætte af funklende glasklar stjernehimmel over os. Og tæpper og ro. Selvom jeg ikke har sovet hele natten, så sad stjernehimlen i alle mine celler da jeg holde nattefest med Emma og egentlig godt gad det der søvn ret godt.

img_4659

Ungerne klarer det simpelthen så godt. De er begge vant til at det kun er dem. Hjemme hos os er der kun Emma og mig og det samme hjemme hos min veninde og Oliver. Og nu er de altså omgivet af hinanden 24/7 fra den ene dag til den anden. Og de hygger og leger og klapper hinanden lidt på hovederne. Og markerer lige “det her er altså MIN mor”, men vi får begge to krammere af begge unger (og hinanden) og de “flyder bare med” og hygger og slapper af.

Den her ferie er simpelthen den bedste ferie længe. Barcelona-turen var også en god tur (selvom Emsen blev syg og alt gik galt). Men det her er bare afslapning på international niveau.

Hvis jeg skulle give et par gode råd du ikke har bedt om (og som du bare kan smide væk), når du skal på ferie med nogen du ikke har rejst med før, så skulle det være de her 3:

 1. Den gode ferie ligger i den gode forventningsafstemning. Snak lige om
  1. Hvad er en god ferie for jer?
  2. Hvad er god afslapning for jer?
  3. Hvordan ved du at ferien har været en succes?
 2. Hvis du kan mærke noget der føles skævt, så sig det. F.eks synes jeg min veninde står meget i køkkenet her på turen. I stedet for at vente på at hun måske bliver irriteret over at jeg ikke gør det, så spurgte jeg hende om hvordan hun oplevede det, og sagde at hun altså bare skulle sætte mig i gang hvis vi skal have skrællet kartofler eller noget. Vi rydder op på skift og den ene laver mad og den anden laver ild og selvom vi er voksne, og har et ansvar for at sige til eller fra, så må vi godt imødekomme det ansvar begge sider fra. Når man mødes i mellemrummene, så glider det hele meget bedre.
 3. Drik asti og se på stjernerne!

img_4633

Er du nogen steder henne i efterårsferien? Og hvad er en god ferie for dig? For nogen er det ren afslapning at gå lange ture og være i naturen. For andre er det at se film eller spille eller være sociale. Eller noget helt tredje.

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

3 kommentarer

 • Camilla

  Kære Anne.
  Det lyder virkelig lækkert! Jeg har selv haft tanken om en sådan tur med en anden solomor, men min kroniske søvnunderskudshjerne fik hurtigt ideen dræbt ved tanken om alt det praktiske med pakning af udstyr, legetøj, tøj osv:-/ Måske det bare virker mere uoverskueligt inde i hovedet end i virkeligheden. Min efterårsferie er gået med for første gang siden fødslen (16 mdr) at have 3 dage alene, fordi barnet er med sin far på ferie! Pyha. Indtil videre mere hårdt end fedt. Ser Emma slet ikke sin far? Jeg savner nogle tanker fra andre omkring det at skulle dele sit barn med en “fremmed” (jeg blev også uplanlagt gravid efter en enkelt aften i sengen). Både ift hvor svært det er at skulle undvære sit lille barn, men også ift hvordan man hver især er forælder. Vidste jo godt, det ville blive en del af gamet, men vidste ikke det ville blive så følsomt og svært.
  Kunne vildt godt tænke mig dine altid fornuftige og velargumenterede tanker herom, har så tit fundet ro i at følge din blog, tak for det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Hold kæft, det lyder som en rar ferie! Når vi holder ferie, foretrækker vi egentlig bare at være os 4 det meste af tiden. Fordi hverdagene er travle og ræser forbi – i hvert fald nogle gange. Vi glæder os egentlig over, at vores børn har lært værdien i at trække stikket. At det ikke skal være badeland, zoo, legeland, biograf, sommerland osv osv på repeat. Det blev ret godt eksemplificeret, da jeg før ferien spurgte mine unger, hvad de gerne ville i efterårsferien – og min 14-årige datter prompte svarede: “Ikke en skid!” Og den 12-årige lillebror erklærede sig rørende enig. Så sådan blev det; vi har ikke lavet en skid! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har flere gange været i sommerhus med vennepar der har børn på alder med vore og ungerne elsker det! Det er top hyggeligt 😉 Lige nu sidder jeg i en hytte i Vestjylland, mens den yngste sover. Den ældste og faren er i badeland. Det er kun os afsted. Det er meget roligt, hyggeligt og liiidt kedeligt. Men det er lang tiden siden nogen af os har kedet os, så det er sikkert sundt. Jeg laver ikke andet end at sidde i sofaen, strikke og se tv. Og det er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ej men bare skyd mig, tjek lige hvor vi er henne!