I Danmark må man gerne få en abort, med mindre man er Fie Laursen...

Her er den første, største og vigtigste rutine vi har lavet om i vores liv – jeg forstår ikke vi ikke har gjort det her langt tidligere

Sponsoreret indhold

img_4152

Tusind tak for responsen på mit indlæg om struktur og “hårde rammer”. Der er flere af jer der har spurgt efter eksempler på hvilke rutiner jeg er ved at bygge op. De kommer her.

En af dem er vores kostrutiner. Her var min udfordring:

 • Selvom vi spiste ret sundt, så blev menuen næsten altid sat sammen (på sulten mave) nede i Netto med overtræt barn i klapvognen der bare ville OP NU! Det resulterede i ekstra mange snacks (ikke den sunde mættende slags) i kurven og en irriteret mor og et ked af det barn.
 • Jeg handlede typisk 3-4 gange ugentligt, og selvom det kun blev ca 250 kr pr gang, så bliver det hurtigt mange penge på en uge, fordi ingenting er planlagt

 

Så her er hvad jeg gjorde i sidste uge for at ændre vores mad-system herhjemme:

 • Søndag i forrige uge satte jeg mig ned med mine kogebøger. Så kiggede jeg efter alt det der var let og lækkert og børnevenligt, og så skrev jeg det ned i mit skema (se øverste billede her i indlægget). Mandag, denne menu, hvilken opskrift og hvad skal der handles? Til sidst havde jeg en madplan for hele ugen.
 • Så ville jeg også gerne løse mit netto-problem og mit “ekstra snacks” problem. Derfor gik jeg, samme aften, på nemlig.com, og bestilte hele indkøbslisten på en gang. Det blev sekshundredeoglidtmere, til gengæld var ALT købt, selv den mindste nød var der styr på, alle krydderier, alle små ting man alligevel skal gå rundt og lede efter i supermarkedet. ALT.
 • Og så gik ugen i gang.

 

Nu er der gået en uge, og her er hvad jeg har lært indtil videre:

 • Jeg sparer MANGE penge! Jeg har ikke været i Netto en eneste gang i sidste uge! Jeg har rester til frokost hver dag (som smager superlækkert og er let lige at varme).
 • Jeg troede faktisk det var meget dyrt at handle på nemlig.com, men faktisk matcher de Netto’s priser på over 2.000 varer, og jeg kan hele tiden vælge mellem discount eller mellem eller luksus varer, det er super smart. F.eks vil jeg gerne have alt grønt økologisk, og helst også alt kød. Men der er varer jeg er ligeglad med om de er økologiske, eller går mindre op i. Jeg er ikke lavet af guld, jeg skal også indgå kompromisser i hverdagen.
 • Og her kommer det allerbedste! Jeg har fået et KÆMPE overskud i min hjerne. Hold kæft hvor er jeg (åbenbart) vant til at tænke meget på mad. Hvad skal vi spise? Får vi nu grøntsager nok? Hvad har jeg hjemme i køleskabet? Man skal også tænke på madspild, jeg synes vi smider for meget ud? Nu: ALT er sørget for, og retterne er valgt ud fra indholdet, sådan så det vi spiser mandag minder lidt om fredag, og så kan vi dele broccolien i to, så der er nok til begge dage. Det er faktisk helt vildt hvor meget jeg kan mærke at den her måde at gå til madplaner på, den virker.
 • Det er vildt hyggeligt at planlægge ugen og kigge på alle de lækre billeder af mad og sige “haps, det der skal vi hav…. neeeeeeej, det der skal vi også have”, og så rent faktisk handle ind til det.

Tirsdag i sidste uge (dag 2 i mit nye projekt) nåede jeg at tænke “FUCK! Jeg orker ikke at lave den ret”. Men den tanke kom egentlig bare fordi jeg aldrig havde prøvet at lave retten før, og fordi alle ingredienser jo allerede lå i køleskabet, så var de ringen vej udenom. Og vupti, det tog kun 20 minutter, og det smagte så lækkert, at jeg stod og åd grønne bønner som om de var lavet af romkugler. Fårk de smagte godt. Og det var MIG der havde lavet dem.

img_4150

Hvis jeg lyder virkelig begejstret for mit nye tiltag i vores lille familie, så er det bare fordi jeg er det 🙂 I går lavede jeg madplanerne for denne uge, og i dag kl. 19.07 bankede det på døren og alle varer blev leveret til døren. Jeg skulle kun slæbe dem fra min hoveddør og ind i køleskabet. Jeg kan slet ikke huje nok over hvor fantastisk det er. Emsen og jeg stod begge to i nattøj (og jeg havde en prinsessekrone på… Vi legede og…. nevermind).  Jeg hader at handle ind og slæbe, især når det involverer knurrende maver og trætte børn. Nu er det slut med det!

Rutine nummer to er at vi altid spiser kl 18. Tidligere har vi spist indenfor tidsintervallet 17-19.30. Det er slut. Kl. 18 er der mad hver dag. Eller. Det stræber jeg efter. I dag blev den 17:45 og i morgen bliver den sikkert 18.10, men det virker. Og ingen skærme mens vi spiser. Ingen tv og ingen Iphones, de skal helt væk fra bordet. Det er godt nok kun mig, men jeg er temmelig striks med det, for en dag er vi to med skærme, og så bliver det svært at opretholde en regel når jeg selv ikke overholder den. Desuden kan jeg godt lide at der er ro og nærvær under måltiderne, det var mine egne forældre rigtigt gode til at håndhæve, og måltiderne husker jeg som hyggelige og rare fordi vi allesammen var til stede og nærværende.

Det var et af eksemplerne. Der kommer flere, for jeg kan mærke at mine nye militære tilgang til livet, den har givet mig blod på tanden. Vi har allerede fået frigjort meget mere tid og ro, blot ved denne lille justering. Den kræver en lille indsats en gang ugentligt, men det tager ikke længere tid at lave en madplan og bestille varerne hjem, end det tager at have en eneste træls tur ned i supermarkedet. Jeg har ingen argumenter for hvorfor man (Jeg!)  ikke skulle gøre det her.

Vil du være med? Så kan vi heppe på hinanden!

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

 

 

 

 

11 kommentarer

 • Emilie

  Nemlig.com er også et hit, især da vi boede i byen – på trejde sal🙊 Men hvis du ikk har prøvet det har de også lækre opskrifter og med et klik har du alle de rigtige ingredienser i kurven – se det smart👍🏼 plus de sender opskriften med på en pdf!
  Vi laver også madplan og jeg sys også det giver mere ro og dejligt ikk at købe alt for meget mere end der står på indkøbssedlen😊😊 dejligt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Papiret er fra Søstrene Grene. Jeg hamstrede lidt, da jeg fandt dem, men pt ligger de vist mest i skuffen. Det skal være slut, frem med dem igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Vi er også fan af madplaner og bruger selv Mambeno.dk som kun koster 30.- dog skal mam så selv handle ind. Nemlig.com levere desværre ikke ud i Nordjylland endnu. Hvor kommer det smarte papir fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih jeg gad så godt nemlig.com også bragte ud her i Nordjylland. Hvor er den smarte blok fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fedt! Hvis det skal være endnu nemmere så anbefaler jeg mambeno – det er genialt ! Man får tilsendt en børnevenlig og mega lækker madplan hver uge med indkøbsliste und alles – det koster 29 kr om måneden og der er masser af grøntsager i og der tages højde for nul madspild 😄 Mit liv er blevet så meget lettere efter jeg opdagede den hjemmeside 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja her er der en smule madplaneri- men det der papir du laver den på- hvor er det fra? Og så i øvrigt 1000 tak for en sej blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor har du fundet selve papiret du skriver på ?
  Den er så fed, fin og overskuelig 🙂 Jeg må bare eje den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RH

  Herhjemme sværger vi til Aarstidernes måltidskasser.. Det står foran døren søndag morgen, opskrifter på de lækreste retter ligger deri med masser af grønt og lækkerier og alt kommer i afmålte portioner.. SÅ nemt og kan kun give dig ret i oplevelsen af, at spare Penge og så skænker jeg pludselig ikke mad en tanke, for jeg ved alt blir serveret ude foran min dør. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Herhjemme er vi også til uge-madplan og nemlig.com. Vi er vilde med, at vi ikke skal bruge 2-3 timer i vores weekend på at handle ind til ugen. Hold op, hvor sparer vi mange penge og tid ved at sidde og handle ind på nettet :-).
  Kære Anne, tusind tak for en skøn blog, som jeg elsker at følge. Du er fantastisk – sjov, alvorlig og åben. Tak Anne ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Io

  Ville virkelig ønske at de leverede hertil. Føler mig helt diskrimineret 🙁
  Kunne SÅ godt bruge at lave madplan. Har prøvet mange gange, men overholder den aldrig 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Ja det kan du bande på, at jeg gerne vil! Madplaner, hepning und alles!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Danmark må man gerne få en abort, med mindre man er Fie Laursen...