Et helt unikt venskab - gensyn efter flere års adskillelse

Min lille hemmelighed om Game of Thrones

Skærmbillede 2016-05-21 kl. 19.35.05

Når det kommer til TV-serier er jeg altid håbløst bagefter. Jeg har ikke set… ehm… nogen som helst tv-serier siden Friends og Sex and the City. Og jeg så først Sex and the City et par år efter de havde været vist på Dansk TV. Altså håbløst for sent. Til gengæld har jeg set den omkring 198 gange nu. Hele serien. Igen og igen.

Nu er det Game of Thrones (jeg måtte lige google, for jeg aner heller ikke hvordan det staves, eller om det hedder games eller game of Thrones) der er det nye sorte. Eller det gamle sorte, for jeg kunne, under min googling, se at der vist nok er en sæson 6 eller 7 i gang nu. Jeg kan slet ikke overskue det. Og mellem dig og mig, så har jeg ikke set så meget som et sekund af den serie. Hvad handler den i det hele taget om? Så vidt jeg har forstået er det noget med nogen der dør og nogen der u-dør. Eller sådan?

Jeg hørte engang om en dansklærer der virkelig havde forstået at bruge det populære serie-land i sin undervisning. Hans elever prioriterede en populær Tv-serie (jeg kan ikke huske hvilken) over hjemmearbejdet. Læreren besluttede sig for at læse alle bøgerne, og gik tilbage til sine elever og sagde “godt venner, fra nu af, hvis der bare er en i klassen der ikke har lavet aflevering, så afslører jeg hvad der sker i næste afsnit af serien!”. Det virkede. Klassen begyndte at lave lektier.

Her er de TV-serier jeg har set:

Friends

Sex and the City

Melrose Place (jep, det er der vi er)

De første par sæsoner af Prison Break (indtil de blev fanget igen og skulle bryde ud af et nyt fængsel, så blev det lidt kedeligt)

Hmmm… tænke tænke

Kurt Wallander og stort set alle danske t.serier der indeholder mord og krimi og politi

Matador

Det er vist cirka det… Problemet er at jeg har lidt et labrador-gen når det kommer til tv-serier (og slik og is og kage), hvis jeg har adgang til alle afsnit, så findes der ingen stopknap i mit system, jeg SKAL se alt hvad der er tilgængeligt, om det så koster mig søvnløse nætter. Det er virkelig ikke særlig sundt eller voksent, men sådan er det. Derfor er jeg nødt til at installere noget selvkontrol et andet sted end ved play-knappen, og det er blandt andet årsagen til at jeg ikke har Netflix eller nogle af de andre streaming-tjenester. Jeg har TV2-Play, og det elsker jeg. Så jeg ser Dicte og Rita og Anna Pihl igen og igen, i stedet for at rode mig ud i noget smuds med Game of Thrones eller lign.

Jeg kan UMULIGT være den eneste der har det sådan, kom frit frem, lad mig ikke hænge her alene!

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

8 kommentarer

 • MKS

  I aftes så jeg du havde skrevet et blogindlæg om Game of The thrones og jeg tænkte, det gider jeg ikke læse, for Jeg har heller ikke set den. Blev alligevel nysgerrig på hemmeligheden og så har du heller ikke set den😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg synes jeg var hurtigt hooked. Den har sådan en cool måde bare at slå figurer man klart har fået forkærlighed for ihjel.
  Breaking bad er i øvrigt også en af de bedste serier i mange år. Provokerende, skæv, humor og lidt for langt ude. En fysiklærer ender ved et mega skævt scenarie ud i at være en sygt succesfuld narkoproducent, for at tjene penge til din familie.
  Spin off serien Edith nævner hedder Just Call Saul og kører endnu. I tid hører den til før BB.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Edith

  Jeg elskede Breaking bad og jeg tror den hedder just Call Sam begge på netflix 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, jeg kom aldrig rigtig i gang med den. Jeg tror faktisk også jeg var fuld da jeg så de to første afsnit dengang, måske var det derfor, men jeg har hørt den skulle være supergod!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg kan ikke joine dig Anne – men er serienørd – så giver gerne en god anbefaling hvis du på et tidspunkt er i underskud på nem underholdning.
  Michelle – alle tre serier du nævner er da også vildt populære/ har været – såååå.. 😉
  Det der holder ved Game of Thrones er gammel tid, godt filmet, godt skuespil, gode effekts, lækre mænner – THE viking kind, mystik, uforudsigelighed (hvis man ikke har læst bøgerne).
  Knus god weekend – hvad end I er til af tv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Heidi,

   Crap! Det er jo seriøst gode argumenter du kommer med der, altså… Er den god lige fra starten, eller skal men sæsonne sig ind i den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg kan hvert fald joine dig i ikke at ha set Game of thrones.. og har heller ikke tænkt mig det. 😛 bliver sådan helt anti når noget bliver SÅ populært. Til gengæld ELSKER elsker elsker jeg dr. Who, twin peaks og gossip girl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så er vi vistnok 2 i Danmark der ikke har set den. 3 med Anders Breinholt. Jeg har heller ikke set de tre du nævner 😀 Jeg er håbløst bagefter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et helt unikt venskab - gensyn efter flere års adskillelse