Emsens blå bog

Her er 3 løgne jeg selv har troet på i 15 år. Nu er det slut

IMG_7575

Løgn nummer 1: “Jeg kan ikke lave mad”

Her ser du billeder af den aftensmad jeg har lavet her til aften. Kyllingedeller med gulerodssalat. Der var engang jeg havde en kæreste der læste til kok. Udover at være en lortekæreste, så gjorde han meget ud af at fortælle mig at jeg ikke var særlig god til noget som helst. Der var en aften jeg havde lavet lasagne, og han hånede mig hele aftenen. Det skete et par gange, og efter noget tod holdt jeg op med at lave mad. Han læste jo også tit kok, så han måte jo vide hvad han snakkede om.

Pludselig blev det en sandhed der kom til at vare 15 år. Jeg har fået utrolig meget ros for mine evner i et køkken i tidens løb, men jeg har aldrig hørt efter eller troet på det, for det passede jo ikke til det billede jeg havde af mig selv. Den løgn jeg havde overtaget. Og så hører man ikke efter.

Efter Emsen og jeg flyttede ind i vores lejlighed her i Lyngby har jeg nydt at lave mad, hver eneste dag. Selvom jeg mistede alle mine kogebøger, især mine yndlings fra Umahro, så har jeg stået længe i køkkenet næsten hver dag siden vi flyttede ind. Jeg elsker faktisk at lave mad, og i al beskedenhed, så er jeg skidegod til det. Jeg kom bare til at tro på en tåbelig mands mindreværd, og gjorde hans løgnehistorie til min egen – uden nogensinde at stille spørgsmålstegn ved den. Ikke før nu.

Så nu er det slut. Jeg er pissehamrende god til at lave mad. Jeg gider ikke lave retter der skal laves over 4-5 etapper, det har jeg ikke tålmodighed til, men jeg gider godt bage og stege og røre og blande og ælte og mikse og anrette. Jeg er god til at lave mad, jeg elsker at have mad i mit køkken og jeg elsker at lave mad til gæster. Det skal jeg til at gøre noget mere (meget mere!).

 

Skærmbillede 2014-05-05 kl. 18.04.03

Løgn nummer 2: Jeg griner grimt

Der ligger en del videoer på min facebook-side, hvor Emsen og jeg griner. Og jeg griner højt. Men den kæreste jeg nævnte ovenfor fik mig også overbevist om at jeg har et virkelig grimt grin. Endnu en løgn som jeg overtog helt ukritisk. Jeg har ikke holdt mig tilbage med at grine, men jeg har været flov over mit grin. Hold kæft hvor er det dumt. Når jeg griner i dag er jeg vild med mit grin, jeg synes det lyder sjovt og dejligt, og er det ikke også det et grin skal?

Det er så vildt hvordan et enkelt menneske kan ændre den måde vi ser os selv på. Både negativt og positivt. Det er værd at huske på, især når vi er forældre og skal lære vores børn at håndtere deres eget spejlbillede, deres grin, deres personlighed, deres evner, deres særprægede detaljer. Children see children do.

Løgn nummer 3: Jeg kan ikke danse

Sidste løgn. Sidste bullshit-historie. Selvsamme kæreste fik også overbevist mig om at det var bedst jeg blev væk fra dansegulvet, han blev pinligt berørt over at følges med mig i byen hvis jeg skulle danse. Så jeg holdt op. Jeg er så småt begyndt at danse igen herhjemme, og jeg har optaget et par videoer, blandt andet den ovenfor, hvor jeg danser. For jeg ELSKER at danse. Og som Postmand Per siger (ja, det er min kilde til kloge ord for tiden): “Alle kan da danse på sin egen måde, hvis alle dansede på samme måde, så ville det være superkedeligt, synes du ikke det?”

Heldigvis er det et forhold der sluttede for mange år siden, det er bare skideærgerligt at hans egen utilstrækkelighed blev siddende som forvrængede sandheder i mit spejlbillede så mange år. Men nu er det slut. For:

Skærmbillede 2016-03-29 kl. 15.59.27

Jeg er god til at lave mad!

Jeg elsker at grine og jeg har et dejligt grin

og

Jeg er ekspert i at danse på min egen måde, og jeg er god til at danse.

 

Join me! Hvilke bullshit-historier har du troet på?

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

7 kommentarer

 • FRk. Hansen

  At jeg er pæn/smuk/køn.
  I folkeskolen var der engang en dreng som sagde til mig “Hold kæft, hvor er du grim”. Og han var en af de seje drenge, så alle andre måtte jo være enige med ham. Var i det hele taget udsat for en del mobning i skolen, mest i form af at jeg blev holdt udenfor og kigget skævt til, så jeg måtte jo være helt off, både socialt og udseendemæssigt. Dengang var jeg overbevist om, at hvis de seje mente noget, så var dét sandheden 🙄 jeg har kæmpet med socialfobi i en del år (er gudskelov ude af det nu) og jeg er ret sikker på, at min folkeskoletid havde en kæmpe andel i det.

  For nylig sagde en af mine (i øvrigt meget pæne) kolleger, at jeg slet ikke vidste, hvor pæn jeg faktisk er. Og en anden kollega nikkede samstemmende. Den tygger jeg stadig på.
  Ikke fordi det er vigtigt at være pæn, men det er sq vigtigt at give sig selv credit og ros. så f@ck nu, hvad andre siger – eller har sagt for 100 år siden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg kan stadig ikke tro min kæreste når han siger at jeg trods lidt overvægt er sexet. En tidligere kæreste fik brændt det andet ind i mig. Så når min nuværende partner vil hjælpe mig til at være sundere, så vi kan leve et langt liv sammen, så tror jeg han lyver… Selvom vi har et fantastisk sexliv der vidner om det modsatte.
  Tak for et vigtigt indlæg!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hopper også med på vognen om de løgne, som jeg synes ofte bliver rettet fra mænd mod kvinder.
  1. Jeg er for stædig (rettere vil jeg sige, at jeg er viljefast og giver ikke bare efter for noget jeg ikke tror på. Og det er godt!
  2. Jeg snakker for meget (Jeg deltager altid aktivt i samtaler, men skal ofte høre på det som en negativ kvalitet, fra folk som ikke griber chancen.
  3. Jeg har for mange sko. Not possible 😉
  Tak for et fedt og livsbekræftende indlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du danser deeeeejligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var sgu’da en røv elendig kæreste, du der havde fået fingrene i kære Frk. Deppe!
  Vil de venligst være mere obs fremover, så et andet individ ikke får samme ubehagelige overtag?

  Ps; Er selv vild med at lave mad i store mængder, så jeg er klar på den vildeste kogedyst, du nævner bare tid og sted 😉

  Kram her fra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Tak for et superfedt (relevant) emne ❤️👍
  Jeg er “for meget” – fordi jeg fortæller om mine succes’er (jeg samler skrald)
  Jeg er stædig (fordi jeg holder fast mine værdier) – og
  Jeg er “egoistisk” – fordi mine værdier er stærkere for mig …!end min mands er. 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg kan ikke udtale mig om din mad og dit grin (jeg er dog sikker på, at ingen af delene fejler noget som helst) 😋. Du stråler når du danser – og du ser skøn ud 💃☀️. Man burde danse noget mere ☺️.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emsens blå bog