Hvad er børn? Mine 9 livstips til en glad hverdag med unger

IMG_5953 1

I går skypede jeg med en af mine gode venner. Han bor på den anden side af jordkloden. Han har en krøllet hjerne, lidt ligesom mig, og jeg elsker vores skype-samtaler, som i går handlede om børn.

“My mother asked me a few days ago. M, what are children? And I had no idea what she ment. And she explained: Children are the time we spend with them”

 

Children are the time we spend with them. 

Åh den føles så rigtig her hos mig. Den tid vi vælger at bruge med vores børn er det de kommer til at være.

Jeg har ikke den hellige gral til det der motherhood. Overhovedet ikke faktisk. Men jeg har nogle ting der er vigtige for mig i rollen som mor, og som falder under “children are the time we spend with them”. Brug dem eller lad være, her er mine:

 1. Start dagen med et stort grin. Selv inden jeg blev mor var dette vigtigt for mig, derfor laver jeg TADAAA-øvelsen hver morgen (se videoen her). Derfor møder jeg Emsen med verdens største smil hver morgen, og vi bruger ca 20 minutter på at grine og tumle og lave pruttelyde på maven. Hver eneste morgen, uanset hvornår vi skal afsted. Det er sindssyg vigtigt at få en god start på dagen sammen.
 2. Vi har kun det skæg vi selv sidder på. Eller. Ja, du ved hvad jeg mener. Vi skal have det sjovt. Derfor laver vi pruttelyde, synger pruttesange og laver prutte-spruttere på maven i løbet af dagen. Det er kun pinligt når jeg laver dem alene i Netto mens Emsen ligger nede i klapvognen og tager en skraber.
 3. Vi må gerne være sure, vrede, kede af det. En af de ting der er vigtige for mig, som forældre, er at de “negative” (det synes jeg jo ikke de er), følelser skal have plads. Vi må råbe og skrige og vræle og græde og hulke. Det er mindst lige så vigtigt at kunne udtrykke de svære følelser, som det er at udtrykke glæde og overskud.
 4. Vi skal ud hver eneste dag. Nu bor vi heldigvis i et område med masser af natur, så det er nemt at se grønt og blå himmel. Men uanset hvad, så skal vi ud og have frisk luft. Det er godt at få gået og få set noget andet end hinanden og de samme vægge (også selvom vi bor i en lækker lejlighed). I naturen lader vi op og finder os selv igen, derfor er det vigtigt at komme ud.
 5. Det er mig der skal vise Emsen livet. Jeg er bevidst om at Emsen lærer 100% af hvad jeg gør og 0% af hvad jeg siger (det ændrer sig nok lidt når hun bliver ældre, but still). Jeg skal være det jeg siger jeg er. Man kan ikke tage nogen længere end man selv har gået, så ved at udfordre mig selv, især på dage hvor jeg helst vil ligge på sofaen, så holder jeg fast i mine 9 retningslinjer her. For vores begges skyld.
 6. Sig undskyld, mor! Jeg er også urimelig og for meget og åndssvag og dum og stiller for store krav og er en lortemor. Jeg ved godt selv når jeg er det. Og så siger jeg undskyld. Nogen gange græder jeg også og krammer Emsen rigtig meget. Det er vigtigt for mig at vise Emsen at man altid kan gå tilbage og gøre det godt igen. For vi kommer til at såre hinanden igen og igen og igen. Derfor er det godt at lære at sige undskyld.
 7. Fuck up! Ja, ting vælter. Ja ting går i stykker. Ja det er svært at gå. Ja man skal øve sig meget. I min folkeskole fik vi sat røde streger under hver fuck-up. Vi lærte at jo mindre vi fuckede up, jo bedre var vi. SOm selvstændig skulle jeg lære det stik modsatte. Det skal Emsen også. Hun skal lære og fucke en hel masse up, for kun på den måde bliver hun megaklog.
 8. Bliv beskidt! Allerede inden Emsen blev født besluttede jeg mig for at jeg ikke vil skælde ud over snavs og skidt. Børn skal svine og blive beskidte. Uanset om det er tøj eller hvad det er. Så det praktiserer vi herhjemme og når vi er ude, og det er vildt befriende ikke at skulle gå op i pletter og klister og snot og bussemænd. Altså, misforstå mig ikke, Emsen går ikke rundt og er et klamt barn, men hun får lov at være barn med alt det snavs og sorte fingre som det indebærer.
 9. Slut dagen med grin. Der findes ikke noget bedre end at falde i søvn med maven fuld at glæde. Emsen og jeg klukker af grin inden vi skal i seng. Jeg kilder hende, vi tumler rundt, og vi starter dagen på samme måde som den slutter. Jeg har en hverdag hvor ikke ret meget er rutine, mest på grund af mit arbejdsliv som erhvervscoach og foredragsholder, men morgen og aften skal være rutinepræget og glædesfyldte. Selv i dag hvor vi har haft en søvnmæssig lortedag, og hvor stemningen var alt andet end i top, sluttede vi dagen med grin og leg, og Emsen faldt i søvn med smil i øjnene. Det betyder helt vildt meget i vores hverdag.

 

Hvad er dine?

 

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

23 kommentarer

 • Frederik Koza

  Det er ikke nogle særlige gode råd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så hører jeg meget gerne dine gode råd Frederik, måske kan jeg lære lidt om livet .)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Dejlige og vigtige tips, som vi også lever efter her hos os! <3
  Jeg har oplevet en del gange, når jeg har hentet i vuggestuen, at pædagogerne nærmest har undskyldt, at hun har fået skiftet tøj og har beskidt tøj med hjem, fordi hun har spildt mad eller det er blevet vådt på legepladsen eller hvad det nu kan være. Og hver gang har jeg undret mig og tænkt: jamen sådan er det jo? Børn bliver jo beskidte, alt andet ville være mærkeligt, så jeg forstår ikke, hvorfor de synes, at de skal undskylde det? Jeg synes jo egentlig bare det er dejligt at høre, at hun har haft en aktiv dag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det lyder meget som det vi også prøver at efterleve herhjemme. Jeg har aldrig forstået det med børn der ikke måtte blive snavsede. Min søn går i skovbørnehave, og når han kommer hjem om eftermiddagen fyldt med snavs og jord på kinderne, er det for mig bare et tegn på at han har leget godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • To Look Forward[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • qing[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NANA BLACK STONE[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • love[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Love to be Loved by you[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Listen[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 2020[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 2016.02.11[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 2016.02.10[标签:内容]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AMEN! Det er de samme værdier, vi lever efter, bortset fra det at grine, det vil jeg gøre noget mere 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Enig Louise på 20.
  Jeg har printet “de 10 bud” de hænger i mit køkken/opslagstavle 👍
  Super godt indlæg.
  Har delt 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Endnu et fantastisk indlæg. Du er så kickass, Anne – og inspirerer mig helt vildt. Du minder mig om hvilket menneske jeg gerne vil være (og mor når den tid engang kommer om maaaaange år) Og selvom det her indlæg er mere rettet mod at være mor, synes jeg også det er nogle fantastiske retningslinjer ift at være et tilpas og lykkeligt menneske. Jeg er kun 20, men du er min all time favorite blogger 🙂 taaaaak for dig!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Louise, det er dejlige ord.

   Vi skaber jo selv vores fremtid og vores i morgen, og jeg har lært at uanset hvor meget shit man står i, så er det vigtigt at grine alligevel. Også selvom det ikke altid lykkes eller altid føles helt ægte.

   20 er en fantastisk alder Louise, fedt du er med her <3 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Wellberg Olsen

  Hold kæft hvor er du bare god, Anne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • God liste – det lyder meget som det vi også praktiserer herhjemme 🙂 Vi fjoller og griner meget.. Er rigtig meget udenfor, og Ella må gerne blive beskidt 🙂 Det føles bare så godt at være lidt barn igen – for hele familien;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, de børn er en god undskyldning for selv at være børn! Jeg er vild med det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis man ikke vil være gift længere, fordi manden måske var dummere end man troede, så kan man skilles som venner