Rustikke tallerkner fra House Doctor

Hvad med de stakkels fædre? Og de hjemløse? Og de enlige mødre?

Skærmbillede 2016-02-05 kl. 20.57.38

Hold kæft vi har en mærkelig tendens her i landet. Jeg forstår den ikke. I dag læste jeg en overskrift på Facebook, og blev nysgerrig på hvad det var (halleluja for clickbaiter): “Fars hyldest til mødre går viralt, I knokler jo røven ud af bukserne“. Og ja, overskriften fortæller stort set hele historien, mere var der ikke i den. Til gengæld var det ret interessant at læse kommentarsporet på facebook.

“Men hvad med alle mændene der knokler hver dag?” hvorefter en hel masse kvinder sender en hel masse roser til deres mænd. Hvilket egentlig er ret sødt. Men det ramler bare ind i noget jeg har tænkt over nogle gange.

Hvorfor må vi ikke kaste lys på en enkelt gruppe mennesker uden at vi absolut skal stå og synes det er synd for dem der ikke lige bliver ramt at lyset i denne ene artikel?

Kan du huske Jonas? Du ved. ham der er alenefar til tvillinger? Det samme skete da jeg skrev mit blogindlæg om ham. Pludselig væltede mit kommentarspor med folk der havde enormt travlt med “HVAD MED ALLE ALENE-MØDRENE?” Altså, nu er jeg selv alene-mor, men jeg kan sgu stadig godt unde Jonas et klap på skulderen og noget ros og anerkendelse, uden at der går noget som helst af mig og min situation eller styrke eller power?

Er vi så snæversynede at vi ikke kan klappe af nogen uden at det nødvendigvis behøver gå ud over andre?

Det går også den anden vej. Når vi konkurrerer om hvem det er mest synd for, så stiller vi os også op og råber “hvad med dem der?”. I sagen om flygtninge i Danmark er det svært at finde en eneste debat uden kommentaren “hvad med de hjemløse?”.

Intet er umuligt for den der ikke selv skal gøre det. Gud hvor ville det klæde os hvis vi stillede os op og hujede med, eksempelvis af mødre. Og så i morgen, når nogen f.eks skriver om Jonas, så kunne vi jo allesammen stille os op op huje af ham?

Jeg vil i øvrigt gode vædde med at 99% af alle dem der trækker “hvad med de hjemløse”-kortet, de ikke skænkede de hjemløse en tanke før der kom flygtninge… men det er en helt anden snak.

Skriv en (konstruktiv) kommentar, og jeg hujer af dig 😀

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

6 kommentarer

 • Liselotte

  Godt ord igen! Det fede ved kærlighed (herunder hujen og ros) er, at der er rigeligt. Det er ikke sådan, at nogen får flået en pose kærlighed ud af hænderne, hvis man lige kommer til at rose nogle andre.
  Masser af hujen og kærlighed herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når jeg kigger på hvem der i mit Facebookfeed deler opslag om at hjælpe vores egne først så er det påfaldende at jeg aldrig har hørt dem tale om der frivilligearbejde de selv gør for hjemløse/børn/de gamle/syge.
  Ligesom jeg sjældent set dem dele opslag forindsamlinger til vores egne eller stikke en hjemløs en femmer.
  Så lad os gå ud fra det er fordi de helst vil støtte vores egne privat og anonymt. Jeg har bare rigtig svært ved at se hvordan det at man laver noget for andre grupper forhindrer dem i at gøre en masse for vores egne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig, og ja det er påfaldende. Jeg oplever samme tendens i mit newsfeed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Batomt

  Jeg trækker imorgen ‘jeg-gider-ikke-støtte-flere-indsamlinger’-kortet, bare fordi hele mediemøllen igen stiller sig op og spiller åh så frelste.
  Jeg vil gerne hjælpe folk der trænger, men, jeg er snart ved at brække mig over alt det vi borgere skal støtte op om!
  I min verden, bør staten træde til og støtte de nødlidende/værdigt trængende.
  Bare et lille surt opstød fra en gammel gris fra Dragær, Smukke Anne Deppe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria//www.slinkypiinky.dk

  Ja helt ærligt; giv nu los og hep lidt mere på hinanden!
  Og til hjemløse debatten, så kaster jeg snart op over den…folk er SÅ frelste på fb, og pisse ligeglade irl.
  Og ingen hjemløse er jo på gaden i dette land, hvis ikke de har ret seriøse problemer, som en lejlighed langt fra kan fixe. Men det vil politikerne ikke smide penge efter – men det er en helt anden snak..!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rustikke tallerkner fra House Doctor