Bjerge og dale følges ad

Det her anbefales ikke i en eneste babybog, men det virker!

IMG_3100

Dette blogindlæg virker bedst hvis du selv tilsætter en “TV (deu deu deu deu…. deu deu) SHOP” stemme inde i dit hoved mens du læser.

Okay. Kender du det? Du har en lille baby, og babyen vil bare ikke sove. Du har prøvet alt det der normalt virker. Du har prøvet amning, mad, grød, slyngevugge, ae, lade barnet være, lade barnet køre sig selv helt træt og i søvn (virker ALDRIG for mit barn) og 117 andre ting. Men dit barn vil bare ikke sove. Søvn er det værste jizzle nogensinde. Nederen. Adrr. Bvdrr. Bæh buh, niente, nein danke.

Men så fik du øje på diiiiiiiiiiiiiiin VOKSIPOSE… OG dit morgenhår. Du kiggede ud af vinduet og opdagede at den nye istid er på vej henover Danmark. Din baby kigger på dig med trætte trætte øjne, og du ved bare inderst inde at hun tænker “mor, mor, vil du ikke godt hjælpe mig igennem, over på den anden side, over to the dark side, der hvor drømmene bor?” og du tænker “selvfølgelig min skat, jeg vil gøre alt for dig min snuttenusseputtebajs” (fraklip: du tænker “sov nu for helvede din neonfisk!”).

Du tager nu barnet, putter hende i voksiposen, giver hende en fin lille hue på, og så går du simpelthen frem og tilbage i lejligheden i 40 minutter, mens du gør alt for at give din lille baby den nyeste 3D oplevelse af filmen “Turen med barnevognen på grusstien i Hellerup”.

IMG_3099 Pludselig sover barnet. Din ryg er skæv, dine arme er lige blevet en halv meter længere, du er så udmattet at du ikke længere ved hvad du skal gøre af dig selv. Du orker ikke engang at skifte det sengetøj der både har fået tis, gylp, bæ og sved på sig. Du sætter dig foran computeren. Dine fingre virker heldigvis stadigvæk. Du skriver dette blogindlæg.

Det kaldes Voksi-3D-Emsen-metoden. Mild og nænsom mod børn.

Har du prøvet den derhjemme?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

15 kommentarer

 • Anne Rechnagel

  Det er SÅ hårdt, når de ikke sover ordentligt. Mine to drenge på ni og seks var virkelig nogle sovedefekte babyer, og jeg hang i laser et år efter hver fødsel. Men stille og roligt blev det bedre og bedre. I dag sover de begge elleve timer hver nat, uden jeg skal gøre noget. Hold ud. Det bliver ikke ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Bare lige et tip. Hvis du sætter dig på en terapibold og sætter voksipose med barn på dine lår, så kan du hoppe let på bolden så voksipose med barn vugges. Du skåner ryg og arme og får samtidig lidt let træning. Ja og man kan se tv samtidig det virkede ret godt med vores datter som elskede sin voksipose (og gør det stadig i en alder på 2,5 år)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min den ældste (er 5, snart 6) var heller ikke fan af søvn.
  Da jeg mente det var tid til at han skulle til at falde i søvn på eget værelse (i en alder af +12mdr) endte det med at blive i barnevognen…som blev trillet…
  Summasumarum; i dag sover han selv i sen seng på eget værelse – vejen dertil har bare været lidt lang, op af bakke og til tider med store bump!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Lærke Sommer

  Jeg gav op på en eller anden måde, med at få lille Lasse til at sove.

  Jeg købte endnu en tremmesing, som jeg stillede omtrent midt på gulvet i stuen, og så narrede jeg bettefisen.

  Godnatmælketår, ren numse på og stavlet op med puder.

  Nu gik han ikke glip af noget – vidt åbne øjne og sutten kørte begejstrer ud og ind.

  Fjernsynes kørte og ellers almindelige aftenlyde og til sidst faldt han selvfølgelig i søvn – vel vidende, at han ikke blev puttet i seng.

  Godnat mor 1 -0 til mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det bedste råd i verden cirkus. Der står sgu ingen steder at det, der virker bedst, er en rokken/svingen frem og tilbage svøbt ind i alverdens puttegrej mens youtube kører for fuld smadder med white noise skratterat i baggrunden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Voksipose og pilatesbold? DET MÅ PRØVES!! Alt for at min lille frø vil/kan hjælpes til at sove… ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Hersom

  Årh, så håber jeg at hun tager sig en ordenlig lang skraber 🙂

  Den mindste havde lettest ved at falde i søvn når hun var bundet op på mig i viklen. Og så ud og gå, det var meget beroligende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Lotte

  Vores dreng var VILD med at blive svøbt, helt fra spæd. Så vi kender alt for godt rutinen: Svøbe/vugge/gå/gå/gå
  Han er nu 10 måneder og har stadig svært ved at finde ro men for at skåne min ryg/arme har jeg købt en pilatesbold og det VIRKER. Bare sidde og hoppe blidt på den med babydreng i armene og 5-10 minutter senere ligger han trygt og sover i mine arme. Jeg elsker det skønne baby-blik der siger: Jeg ligger mit liv i dine arme mor ❤️ Whatever works = glad baby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Har godt nok også tit hentet barnevognen ind i lejligheden på de mærkeligste tidspunkter af døgnet, da min datter var mindre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hørt! Jeg ejer ikke en voksipose. Til gengæld har jeg hentet barnevognen ind kl piphans om natten (efter at have vaaaaandret rundt i stuen med frøken i armene og efter at have tillagt mig en pukkel og myoser der var Dronning Ingrid værdig) for at lægge barnet i selen og vugge-vugge i 20 minutter og ta-daa oh salige søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder virkelig som en god metode;-) Hvis ikke det var fordi at vores datter er 14 måneder skulle det prøves! Hun vil bare IKKE sove..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 😀

   Har hun nogensinde villet sove? Min datter er virkelig ikke fan af søvn. Til gengæld elsker hun at være vågen, sådan knuselsker, og hun er i rigtig godt humør 98% af tiden. Men jeg kan bare se når hun bliver træt og godt kunne bruge en lur

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bjerge og dale følges ad