Lad være med at læse det her indlæg, det er fyldt med overskud

Må dine børn se dig nøgen?

anne-deppe-nude

Mens medisteren (det er ikke en joke, jeg har stegt medister i dag) lå på panden, og Emsen og jeg spiste ananas ude i køkkenet, måtte jeg pludselig stoppe og og styrte ind i stuen. Var det nu også det jeg hørte?

I nyhederne blev komiker Torben Chris omtalt, fordi han er røget i læserstorm. Her er årsagen: han har lagt et billede på facebook, hvor han ligger nøgen i et badekar sammen med sit også nøgne barn. Ja. Det er rigtigt. Forargelsen vil ingen ende tage

…Eller også skulle vi slappe lidt af med vores nøgenforskrækkelse. Nej, jeg synes, som udgangspunkt, heller ikke at alle mennesker skal rende rundt overalt uden tøj på. Men at vi er så bange for nøgenhed, at selv vores børn bliver beskyttet mod den (vores egen), så synes jeg der er noget helt skævt. Faktisk synes jeg det har været helt skævt alt for længe, så jeg blev simpelthen så glad for Torben Chris’ opdatering, som jeg har tænkt mig at gengive her (jeg fjerner den igen Torben, hvis du ikke vil have den liggende på min blog)

Skærmbillede 2015-12-14 kl. 20.55.31 Skærmbillede 2015-12-14 kl. 20.55.15

Dette emne hører med under min hjertesags-paraply, nemlig retten til at være præcis dem vi er. Efter at have læst flere undersøgelser om unges kropsforskrækkelse og kropshad, efter selv at have kæmpet med selvhad og kropshad, så har jeg endleig lært at elske min krop, både når den er krøllet, når den er veltrænet (kan ikke lige huske hvornår det var den var det, doesnt matter), når den er gravid, når den lige har født, når den har ar, når den er træt og når den er glad. Det er vildt dejligt at se sig i spejlet, nøgen, og tænke “gud hvor er du smuk”. Jeg tror på at det starter helt fra starten: når vi er børn.

Verden skal nok gøre alt hvad den kan for at fucke vores kropsbilleder op. Når H&M f.eks ikke længere gider bruge rigtige kroppe til deres hjemmeside, men bare sætter modelhoveder på en computer-genereret krop (nej, det har jeg slet ikke fantasi til at finde på, den er god nok, klik på linket), så skal der sgu komme nogle modreaktioner, så vi kan skabe lidt balance i tingene igen.

Hver eneste dag, når Emma Jo og jeg leger foran spejlet, så ønsker jeg i mit hjerte, at hun resten af sit liv vil storsmile og grine hjerteligt, når hun ser sig i spejlet. Jeg gør alt hvad jeg kan for at spejlbilledet, med hende i, er et sted hvor hun er stolt, glad, nyder at se sig selv smile og grine, og nyder sin nøgne krop. Når vi er i bad sammen, så bruger vi tid (hver gang) på at kigge på vores kroppe nøgne, og hver gang jeg står nøgen med en nøgen Emma Jo, så tænker jeg på at jeg skal have taget nøgenbilleder af os begge to sammen, fordi det bare er så rent go fint go naturligt, og fordi jeg synes vi er helt utroligt smukke sammen nøgne. Og så griner vi over hele femøren, og så smutter vi i bad.

Jeg kommer fra en sejlerfamilie, og i min familie er de helt naturligt at være nøgne. Jeg har set tissemæn’ner og tissekoner og babser og lange numser og faste numser, og noget af det bedste jeg ved, i mit voksenliv, det er at tage med min mor til vinterbadning, og sidde i saunaen og se hvor forskellige kvindekroppe ser ud. Nøgenhed er bare rigtig dejligt, og vi burde være mere nøgne i stedet for at gå og gemme os væk. Jeg er uhyre bevidst om at mit forhold til min egen krop, det giver jeg videre til Emma Jo. Children see Children do. Og derfor er det min pligt, som mor, at vise hende, at man gerne må elske sin krop og at nøgenhed er det mest naturlige i hele verden.

Må dine børn se dig nøgen?

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

 

8 kommentarer

 • Julie

  Hvor mangler vi bare nogle flere af de udtalelser <3 Sådan!

  og ja self!! Vi danser nøgne og hygger os med at det ser lidt sjovt ud at brysterne ikke har samme størrelse. Jeg bliver spurgt hvorfor jeg fx har hår for neden når hun ikke har! vi spurter gennem huset når vi har været i bad og lufttørrer. Vi griner og vi nyder det! Nøgenhed bør aldrig være at skamme sig over! Men nej ok i brugsen fx passer det nok ikke ind. Self skal vi ikke rende nøgne rundt hele tiden, men vi skal heller ikke ende med at komme så langt væk fra os selv som vi er skabt, så det ender med at blive unaturligt og behageligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Selvfølgelig må børn se deres forældre nøgne! Det er en naturlig del af deres kønsopfattelse og nysgerrighed at finde ud af, at mor har en tissekone og far har en tissemand. Når det er sagt, synes jeg kun det er okay, så længe børnene er små og det foregår i et naturligt miljø (som at gå i bad med hinanden eller på wc med hinanden eller se hinanden klæde om eller se mor amme lillesøster/bror… you catch my drift).

  Jeg synes ikke det er okay at lægge den slags på facebook, fordi det kommer stadigvæk til at være der, når børnene når en alder hvor de måske ikke synes det er det fedeste at ens venner og fremmede har adgang til? Jeg synes det er at overskride intimsfærens grænser at lægge “nøgenbilleder” af sine børn på nettet, på blogs osv, men det er en holdning jeg generelt har til mommy/daddy blogs osv. Og her opererer jeg udelukkende ud fra den tankegang, at jeg ville HADE at finde billeder af mig selv som en nøgen toårig på nettet? Jeg synes det var slemt nok at min søster havde nøgne babybilleder af mig eller billeder af mig og min bror i bad sammen, hængende på sin væg, derhjemme og bad hende tage dem ned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Mai

  Herhjemme er nøgenhed en naturlig ting. Vi som far og mor er ikke model eksempel med vores børn er bevist omkring forskellighed. Vores mindste på 7 år har det bedst ved at være nøgen. Hvis han er hjemme en dag er han rigtig længe om at tage tøj på. Helst vil han gerne slippe. Vi som voksne sover nøgne og det har han bestemt taget til sig. Vores store pige 12 år nåede for et år tid siden til det punkt hvor hun blev rigtig blufærdig. Men det holde 4 mdr og så røg tøjet igen. Syntes ikke vi er en familie der flasher nøgenhed. Men jeg syntes det falder( sommetider i bogstaveligt forstand) naturligt. Det med nøgenhed er lidt mærkeligt. Da reklamerne for den nye klovn film var alle steder oplevede jeg faktisk at min store datter gøre oprør over det. Hun syntes det var klamt af få andres boller lige op i hovedet ( citat). Men hun syntes det er ok at både mor og far går nøgen rundt herhjemme. Det er måske der grænsen går herhjemme. Nøgenhed skal være naturlig på de rette steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg nød også bare de stunder for fuld skrue da min søn var lille. Der blev sam-badet og ikke tænkt så meget over det, når vi bare var “os” derhjemme.
  Da han blev omkring 10 år begyndte han at gå op i at dække sig til/lukke døren til badeværelset – og ikke mindst kikke væk når jeg ikke havde noget på. Det sidste har jeg respekteret ved også at dække mig lidt til ( kan nu godt rende rundt i t-shirt og trusser og sårn ) Kan huske mine meget hippie-frie forældre rende splitterfornøjede gennem stuen når jeg havde gæster som teenager – ikke sååååå sjovt.
  Så synes jeg fandt en gylden middelvej, der fungerer hos os ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussan

  Ja da – jeg er lige blevet alene med tre børn efter en skilsmisse har to drenge og en pige og jo da vi går i bad sammen sover sammen det har de behov for ligenu.. Min store søn på 8 har det sådan at nogen gange vil han gerne selv men ikke et must .. I dag vil jeg gerne lige selv i bad mor , kan jeg ikke hurtigt gøre det inden i andre kommer . Jo da . Andre gange er vi under bruseren alle fire og vi nyder det.
  Det er det samme når d er hos deres far så hopper de da også under bruseren sammen med ham. For ja det er da normalt – både at se hvor forskellige man kan se ud men også hvordan man nu gør og ja en måde at være sammen på uden at det skal gøres til noget pornografisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Selvfølgelig skal børn da se deres forældre nøgne, ellers får de jo netop et forskruet billede af hvordan de selv skal se ud. Jeg har en datter på 7 år, som er meget kropsbevidst. Det er tidligt, I know, men der sker noget, når man begynder i skole 😉
  Min trøst er at hun i hvert fald ikke får næring til det kritiske og negative selvbillede her hjemmefra. Specielt efter jeg er blevet gravid er hun blevet meget interesseret i kroppen og hvad den kan. Og det er en fantastisk interesse, og her får hun netop lov til at se at min krop også forandrer sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad være med at læse det her indlæg, det er fyldt med overskud