Det der sker når man har været for stærk for længe ...

5. (sjove) fordele ved at amme

326963

Okay, for at komme igennem dette indlæg er du nok nødt til lige at medbringe lidt humor. Ellers ender vi bare med at blive uvenner, og det er sådan en dårlig start på dagen.

Første fordel ved at amme, er at du næsten kronisk har store spændstige (ja, det skrev jeg) bryster. Især om morgenen. Jeg kunne helt sikkert, i hvert fald brystmæssigt, få en rolle i et afsnit af Baywatch om morgenen. Med mindre Emma jo lige har spist af det ene bryst, så har jeg snarere en banan-pat og en Baywatch-pat.

002e0a68f2ea3ae8fbbfffa2ab95731cSkærmbillede 2015-12-12 kl. 23.18.12

Anden fordel er naturligvis at du altid har maden lige ved hånden. Jeg har ammet stående i et fyldt S-tog, med den ene hånd på Emma Jo og den anden på barnevognen. Det lykkes. Så uanset hvor meget ammehjerne jeg render rundt med, så har jeg aldrig glemt EJ’s madpakke.

These-17-Funny-Gym-Photos-Will-Give-Your-LOL-Muscles-A-Good-Workout

Tredje fordel må være at man forbrænder en hulens masse kalorier. Jeg føler jeg har kronisk hedetur, og jeg har allerede tabt alle kilo jeg tog på inden jeg blev gravid (YAY!). Og lidt til. Jeg kan passe alle mine gamle jeans igen. Hvem gider ikke godt det?

BFB-Statue-leaking-2014

Fjerde fordel: man risikerer at lække, og hvis man er lidt på forkant med det, så kan man underholde en hel foredragssal med en våd plet eller to på trøjen (det har jeg nemlig prøvet, foran 50 modefolk, yes baby!). Så bonuspoint for underholdningsværdien.

funny-sign-free-air-guitar

Og til sidst, udover alle de sundhedsmæssige fordele, så er det gratis at amme. Flere af mine veninder køber modermælkserstatning, og det koster dem det hvide ud af øjnene. Puha. Det eneste det koster mig, er lidt smerte om morgenen, når bryster føles som om de kunne spring i luften hvert øjeblik det skulle være. Og et par lækager.

Husk nu at den gode mor ikke sidder i brysterne. At amme sit barn er et personligt valg, og hav fred med din beslutning uanset om du ammer eller ej. Der er helt sikkert også masser af fordele ved ikke at amme, men det er et andet blogindlæg. Bum!

Hvilke andre fordele er der ved at amme?

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

 

3 kommentarer

 • Marlene kaul

  Jeg synes det er hyggeligt at sidde og amme. Det er så naturligt at jeg ik kan forstå at nogen mennesker har noget i mod at man ammer offentligt, de kan jo bare lade være med at glo.
  Jeg kommer til at savne at amme min datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvor står den statue henne du har på billedet- ved du det?

  Fordel ved ar amme- det gør hellet ikke noget når man glemmer sutten. Den ægte vare er tæt ved.

  Man bliver vildt akrobatisk- mange amme stillinger er afprøvet (dog ikke den fra dit øverste billede ) for enten at få has på en mælkeknude eller fordi barnet er blevet ret mobilt med tiden.
  Nå ja- og så er det GENIALT når de er syge og ikke vil spise andet end bryst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MKS

  Hvis man samsover, kan man amme i søvne. Jeg fandt hurtigt ud af at jeg ikke kunne hænge sammen, hvis jeg skulle op hver 2. Time om natten, på trods af at min ældste sagde som en maskinpistol om natten. Han sov i et andet rum i et par nætter, men det duede ikke af mange grunde. Her 5 år efter samsover Vi stadig:-)

  Dit indlæg har på ingen måde bragt mit pis i kog:-):-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der sker når man har været for stærk for længe ...