Mandagsupdate og info om tirsdag "Projekt CONTAINER TIL LESBOS"

Af hjertet tak for dit hjerte, kære læser

Skærmbillede 2015-08-30 kl. 11.04.19Det er mandag, det er blevet september, og jeg er ved at finde ud af hvordan jeg “kommer igen” efter den mest magiske uge jeg har haft i mit liv. Jeg ville gerne skrive en lang og rørende tekst om sidste uges “Container til Lesbos” projekt. Men ord kan ikke beskrive den oplevelse, og alle der har taget del i projektet ved præcis hvad jeg føler i dag, for vi deler den samme kærlighed og taknemmelighed over at have oplevet at stå sammen, uanset alder, hudfarve, udannelse og baggrund, for at gøre en forskel for nogen man aldrig kommer til at møde, andet end i hjertet.

Det hele startede med en simpel samtale på facebook, og det endte med et blogindlæg, som vækkede noget der boede i (næsten) hele Danmark: næstekærlighed og frustration over ikke at gøre noget. Vi har nu samlet en halv million og 200 ton tøj ind. Og når jeg skriver “vi”, så er det dig og mig og Gry og Mikkel og alle dem der på den ene eller den anden måde har bidraget til vores fælles projekt: nemlig at gøre en forskel for mennesker, der er mennesker, ligesom dig og mig. Man kan blive i tvivl når man f.eks læser Inger Støjbergs opdateringer og tiltag. Det virker som om det er rotter hun skriver til, men nej, det er altså mennesker. Ganske almindelige mennesker, der tilfældigvis bare er drevet på flugt. Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg begynder at forstå hvordan verdenskrigene kan opstå…

Min blog skal ikke handle om flygtninge, det var ikke meningen, jeg har masser af holdninger, men denne blog er ikke rammen. Derfor vil jeg afslutte flygtningesagen her i dag med et dybtfølt tak til alle de fantastiske mennesker med hjertet på det rette sted, der har taget del i noget der blev større end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Tak fordi du har vist mig at der findes et helt andet Danmark end det hadefulde fremmedfjendske Danmark medierne og debattørerne på nettet tegner et billede af. Af hjertet tak for dig <3

Jeg ville ønske jeg havde et sted jeg kunne samle alle historierne fra ugen. Så sidder du med en historie, en lille eller en stor, så del den meget gerne med mig. På Albertslund-lageret kom der en dag en kvinde med en støtte-dims om overkroppen. Hun havde åbenbart en skade i ryggen. Hun sagde “Ja, jeg kan ikke bære ret meget, men jeg kan bære to colaer til de frivillige, og det er da immervæk to colaer” – den historie beskriver meget godt hvordan den sidste uge har været oversvømmet med næstekærlighed,

Tak for dig <3

#lovefromdenmarkdontloosehope

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe

4 kommentarer

 • Susanne

  Hvor BLIR jeg glad i hjertet over at læse alle de positive og kærlige oplevelser og gerninger der er i dette projekt. Stort TILLYKKE – jeg er en stolt dansker (der “bare” formåede at støtte med penge” ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Tak for jer 3 kvinder der tog initiativet!
  Min første tanke var ‘hvordan f*anden skal det løses’ og så se hvordan det spredte sig som ringe i vandet, og selv at blive en af de ringe, er jo helt fantastisk.
  Du spurgte i en tråd på FB om det med at donerer penge – jeg fik ikke svaret der, så det gør jeg nu.
  For mig handler det om, at når det er en privat indsamling og initiativ bliver det mere nærværende og mere tydeligt at det er dét projekt pengene går til. Ikke for at forklejne det store organisationers indsats men der har jeg svært ved at gennemskue om pengene virkelig bliver brugt til de mennesker der har brug for dem eller om de ender i administration.
  Det der startede som ‘nu kan jeg få ryddet ud i skabene og vinterjakker vi aldrig bruger’ og vi skal bare ud og afleverer 2 sække tøj/sko, blev til timers sortering og pakning. Da vi (min 15 årige søn og jeg) kom til Århus med det og der på det tidspunkt ikke var ret mange folk på, var det bare ikke muligt at køre hjem igen uden at ha givet en hånd med.
  Ekstra gaven var også at få sat lidt perspektiv i det i forhold min søn, som ikke ku se det smarte i at sorterer i andre menneskers tøj – vi fik så lige en snak om alt det han kunne og havde mulighed for når han kom hjem bl.a. en varm seng og sove i, et varmt måltid mad og tag over hovedet. En forhåbentlig helt naturlig ting for en dansk 15 årig. Da jeg spurgte ham ‘hvad tror du de flygtninge har mulighed for når de kommer i land?’ var hans svar ‘kom mor vi hjælper med at pakke’ og bagefter var han glad og stolt over at ha været en del af det. Da vi havde været hjemme og spise aftensmad kigger han på mig og siger ‘du ser træt ud, tager du derud igen’ mit svar var ja det gør jeg for min tid er det jeg kan give. Og trætheden letter når ens barn kan se meningen med det og ellers er stolt af det vi har givet den dag. Og så var det jo en fest at stå og sorterer og pakke med en flok unge studerende – der blev grinet og spist slik :grinning:
  Og Anne når du ser Helle Celina så gir du hende en KÆMPE krammer for hold nu kæft, en mere sej, smilende og positiv korordinator skal man lede længe efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Først og fremmest tak for det i startede. Det har været så glædesfyldt at opleve at der findes så mange mennesker omkring mig som vil hjælpe. SÅ tiltrængt ovenpå det negative fokus medierne ligger for dagen.
  Jeg havde en god oplevelse på Reshopper hvor jeg søgte efter varme jakker til børn. På Reshopper kan man købe genbrugsting til børn. Jeg købte 3 børnejakker, skrev til sælger hvad de skulle bruges til. Jeg hentede jakkerne og betalte de aftalte 100 kr for dem. Kvinden jeg køber dem af har samlet 8 varme trøjer sammen til mig som hun giver mig med gratis til flygtningene. Det slog mig hvor lille en handling der skal til for at sprede rigtig mange ringe i vandet. Se blot et ønske om 15.000 blive til 500.000 Og nå jo, de 100 jeg gav for jakkerne donerede hun videre til Red Barnet.
  Gav også min babyslynge væk + flere min mor fandt og købte i genbrugsbutikker. Hvis jeg var på flugt med mit barn ville det betyde meget gor mig at kunne holde mit barn så tæt på mig som muligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor er det dejligt at læse Marie <3 Jeg bliver rigtig glad af at læse din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsupdate og info om tirsdag "Projekt CONTAINER TIL LESBOS"