Hold så kæft med de kurver

Så lad dog være med at lægge noget på nettet hvis du ikke kan klare mosten

Når du er offentlig har du selv valgt det, jo!

Negative kommentarer er en del af hverdagen på blogs og på de sociale medier. Nogle oplever det værre end andre. I den forbindelse er der altså nogle ting der undrer mig rigtig meget. Udover at jeg stadig ikke fatter at man overhovedet gider bruge tid på at svine andre folk til (så lad dog være med at læse med hvis du bliver så hidsig over hvad andre folk deler på nettet?). Jeg har endda fået forklaret mekanismen, som jeg logisk set godt forstår, men jeg har det med det her ligesom jeg har det med fly; jeg fatter ikke at fly kan flyve. Det giver bare ingen mening. Hverken det med fly eller det med de der åndssvage kommentarer.

Som jeg skriver (ofte), så kan jeg godt lide en god debat. Men når man som læser på en blog lægger an med tonen “grow the fuck up” eller “slap dog af hvor er du sart”, så er det svært at finde motivationen til at tage en god og konstruktiv debat om et givent emne. 

En af de ting jeg ofte læser, ikke så ofte på min egen blog, men på f.eks Politikens FB-side, det er sætninger som disse:

“Så lad dog være med at lægge noget på nettet hvis du ikke kan klare mosten”

eller

“Hun har jo selv valgt det, hun er jo en offentlig person” (ofte om kvindelige politikere)

eller

“Det er jo en del af gamet”

Og sætningerne er sagt af de samme mennesker, som er dem der sviner folk til. 

Det er noget sludder i min verden. For nej, de har ikke valgt at du skal klikke dig ind på min blog/deres hjemmeside/avisens FB-side, og opføre dig som en uopdragen teenager. Jeg har f.eks valgt at blogge om nogle dele af mit liv, og bryde nogle tabuer og skabe nogle gode debatter, og det har jeg fordi jeg har en evne til at kommunikere om ting der er svære for rigtig mange mennesker, og fordi jeg selv har et behov for at der bliver sat ord på noget. Jeg har ikke besluttet at du skulle sætte dig ved tasterne og svine andre mennesker til, det har du altså helt selv æren for.

Så jeg får altså æren for din manglende opdragelse fordi jeg har en blog. Det hænger simpelthen ikke sammen. Jeg lærte engang at den der bærer lorten, er den hvis fingre stinker. Længere er den ikke for mig. Hvis du kaster med lort, må det nødvendigvis også være dine fingre der er pænt klamme, ikke mine. Ja, jeg har valgt at stå ved nogle ting på min blog, og af og til er medierne gode til at dele mine ting (og tak for det, det er fedt at få sit budskab ud), men at du sidder med alt for store fødder i alt for små sko, det er ikke og kan aldrig blive mit valg. Så faktisk er det dig der hver dag står op og vælger at “det skal være en del af gamet” og at andre skal “klare mosten”.

Og tag ikke fejl. Jeg overlever nok… eller “klarer mosten fint”, for nu at blive i retorikken. Jeg har blogget i næsten 10 år nu, man gror sig noget tykkere hud. Jeg har både været igennem dødstrusler (som endte med en politianmeldelse), folk der udgav sig for at være psykologer og satte sig til at vold-analysere mine blogindlæg og sende mig kilometer lange udredninger om at min blog i virkeligheden måtte handle om mit forkvaklede forhold til min far (say what?), diverse psykiske diagnoser og grimme navne. Jeg overlever nok at blive kaldt både curlingmor, sart og snotkusse (han skylder mig stadig en forklaring på hvad snotkusse egentlig betyder), men at jeg har valgt at blive nedgjort og svinet til og lagt for dit had, det har aldrig været min beslutning. 

Ansvaret for hvilken energi du bringer ind i min dagligstue, det er helt og alene dit.

Amen.

6 kommentarer

 • Det er bare s sandt som det er skrevet – godt brlt lvinde. Som blogskriver er jeg selv udsat for diverse sure opstd, og kritik af mine meninger og holdninger – det lever jeg med. Det vigtigste er ikke at ligge under for disse usaglige, kommentarer.
  S fortst endelig – jeg elsker dine indlg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillie

  "Ansvaret for hvilken energi du bringer ind i min dagligstue, det er helt og alene dit".
  YEEEEAAAAH! Sre sandt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sdan! Jeg skriver ogs i det offentlige rum, og kender det s udmrket. Alle har ret til en mening, og hvor er det interessant, at det, for nogen, kan vre svrt at respondere ordentligt herp. Tak for dit indlg her

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane S. Pedersen

  Det er S godt sagt!!! Enhver m tage sit eget ansvar p sig!!
  Jeg plejer at sige, at folk snakker, som de har forstand til… Detvi siger, og det vi gr – det er det, vi ER!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jaaaaa!!!! Har altid hadet den tankegang. Jeg har engang sat mine stnger i modeverdenen som model, hvor man ofte fik at vide, at udsagn om at man var tyk og uduelig alts kunne forekomme og sdan var det bare. h nej..? Det er rvhullerne, der vlger at sdan er det bare. Det behver det bestemt ikke vre. Ligesom p de sociale medier etc., som du siger. Hvis man nu talte pnt, selvom man var uenige om nogle ting, s ville det vre lidt rarere. Selvom jeg nok egentlig ville savne de der aggressive tosser, for shit, hvor er det komisk, s vred nogle kan blive p et menneske, de ikke kender!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold så kæft med de kurver