Gravid uge 38 Tid til selvforkælelse og hjemmespa

Gravid uge 39 når livet tager et skarpt sving i den anden retning

Gravid uge 39 når livet tager et skarpt sving i den anden retning

 

“Et er et søkort at forstå, et andet et skib at føre” – Ludvig Holberg

I fredags var jeg til rutinetjek hos min jordemoder, efter at have været ved lægen og få konstateret ørebetændelse. Jubi yay yay jubbi jubbi yay! Eller noget. Mit besøg hos min jordemoder sluttede med at jeg lige skulle fordi akutmodtagelsen på sygehuset, til observation for forhøjet blodtryk, inden jeg kunne tage hjem igen. Men sådan blev det ikke.

Jeg har brugt lang tid på at forberede min hjemmefødsel (læs her), hvem der skulle med til fødslen (læs her) og mit fødebrev (læs her). Så da lægen, i fredags, satte sig på min briks og sagde “vi vil i hvert fald indlægge dig i 24 timer for at holde øje med dit blodtryk og dine blod- og urinprøver”, så blev jeg urolig for at hele min plan væltede.

Planen væltede.

Og det gjorde den. Jeg kommer ikke til at føde hjemme. Mit blodtryk er for højt, og jeg er ved at udvikle svangerskabsforgiftning. Det var en rigtig hård en at sluge, både fordi jeg har forberedt mig så godt på et scenarie der ligger helt ovre i den anden boldgade, og fordi jeg på ingen måde var forberedt på at blive indlagt i fredags. 

Gravid uge 39 og masser af tårer

Så jeg har grædt rigtig meget, jeg har været bange og det har taget et par dage at vænne mig til den nye situation, og acceptere at nu er det det her vi gør. Jeg kunne høre alle “hvad sagde jeg” stemmerne i mit hovede, og skammede mig over at have holdt fast i det jeg troede på, og trodse alle “man kan ikke planlægge en fødsel” stemmerne. 

Og man KAN ikke planlægge en fødsel, men jeg kom i tanke om, at det jo har været en kendt faktor for mig hele vejen. At fødslen bliver præcis som den har tænkt sig, og ikke som jeg har tænkt mig. Nødvendigvis. Men som alt andet her i livet, så er det bare vigtigt at følge sine drømme, og følge det vi tror på. Og det har jeg gjort. Og netop fordi jeg har brugt en del tid på at planlægge hvordan min drømmefødsel skal være, så er der sket følgende:

Der var egentlig planlagt igangsættelse af fødslen i dag, men fordi mine jordemødre kender alt til mit fødebrev og mine ønsker, så har vi lagt en anden plan der ligger meget tættere op ad det jeg ønsker mig. Jeg føler mig helt enormt mødt og jeg føler mig helt enormt tryg.

Min niece siger hej til Emma Jo

Min niece siger hej til Emma Jo

Skuffelse og gaveregn

Fordi jeg har lavet et godt fødeteam, og brugt tid på at finde ud af hvilken energi jeg stemning jeg gerne vil føde i, så har jeg i dag haft besøg af en masse dejlige mennesker der møder mig i min styrke og i det jeg tror på, og forkæler mig og støtter mig.

Jeg har fået en god omgang Rebozo og akupressur. 

Jeg har ro og jeg har vænnet mig til den nye virkelighed.

Vi kan ikke spå om fremtiden, men vi kan gøre os en masse tanker om hvordan vi gerne vil have tingene, og selvom det scenarie jeg er i nu, er milevidt fra det jeg havde ønsket, så er det let for mig at overføre de ønsker, der overføres kan, til det nye scenarie, for jeg har gennemarbejdet mine følelser og ønsker omkring fødslen af min datter.

“DU risikerer bare at blive skuffet Anne”

Mange har sagt til mig at jeg riskerer at blive skuffet, når jeg bruger tid på at planlægge en fødsel jeg ikke kan planlægge. Men ved du hvad? Jeg er ikke så bange for skuffelse. Jeg vil heller leve med skuffelse, end jeg vil leve livet og håbe på det bedste, for at undgå at blive skuffet. Skuffelse er ikke jordens undergang, skuffelse er et resultat af håb og drømme og forventninger og drømme. Skuffelse er en del af den pakke. 

“What if I fall?”

“Yeah darling, but what if you fly?”

Og jeg LOVER dig jeg har været skuffet de sidste par dage. Nøj hvor har jeg været skuffet. Så meget at jeg har følt mig totalt punkteret, og jeg mistede troen på at jeg overhovedet har en krop der kan finde ud af at føde. Men jeg er blevet lappet igen, jeg har tudet, jeg har snakket med mit “homeland”, med mine homegirls og med min familie. Og styrken er kommet tilbage igen. Og nu er jeg stærkere og meget mere klar til at føde den baby.

Facebook er lukket

Jeg har lukket ned for facebook, og jeg læser heller ikke kommenaterer/mails før jeg har født. Min krop er på vej i fødsel, min energi er totelt åben og jeg er mega sårbar overfor hadefulde og kritiske kommentarer, og “Hvad sagde jeg” og “tænk dig nu om” og andre skræmmehistorier folk altid lige synes de skal dele. Jeg har simpelthen ikke mit normale filter imod den slags, og det er jeg nødt til at være tro i mod. Jeg er den eneste bodyguard jeg har, og nogen skal passe på min energi nu, hvor den er så skrøbelig.

Til gengæld er jeg i de bedste hænder overhovedet her på Hvidovre hospital. De sødese jordemødre, omsorg, nærvær og ro. Jeg er meget positivt overrasket, og jeg er meget taknemmelig for, at når det nu skal være sygehus-løsningen, så skal det være her.

Seng gerne en masse kærlighed i min retning, og skriv gerne en kommentar, jeg glæder mig til at læse din kommentar når fødslen er overstået og jeg er kommet hjem med min lille seje ninja-pige.

 

Det var en lille update fra Sokken-Bloggen

Hav en fantastisk uge, I know I will<3 

33 kommentarer

 • Julie Nielsen

  Held og lykke med det hele.. eller siger man pj, pj? ? Eller break a leg? Eller god fornjelse? 🙂 God fdselskarma herfra i hvert fald.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Paulsen

  Hej Anne,
  nsker alt det bedste for dig, og glder mig til at hre/lse om dine oplevelse, nr du kommer ud "p den anden side" igen 🙂 – Og s selvflgelig til at se lille Emma-Jo :-).
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benny Engstrm

  Hej Anne. Det er sgu ligemeget hvor du fder. Hovedsagen er at bde du og den lille har det godt nr det er overstet.

  Det er virkelig mrkeligt at der ikke har vret kommentarer, indlg eller andre livstegn fra dig i flere dage 🙂 Jeg er sikker p at vi er mange som vil hilse dig velkommen tilbage nr du er klar.

  Knk og brk til jer begge to 🙂

  Benny

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine Kramer

  Det er godt at hre at du er i de bedste hnder og fler dig tryg. Og alle har nsket at opfylde dit nske om en hjemmefdsel. Men man stole p lger og jordemdre, at nr de siger at du skal fde p sygehuset, s er det for at kunne passe bedst muligt p dig og bette pus i den situation du er i nu. Pj pj med det. Jeg glder til at se den lille Ninja. Knus catrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hav en rigtig god fdsel! Vi fik vores pige p en rigtig zen agtig p sygehus! Det var smukt, still og meget privat! Gld dig stadig! Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Lots of looove til dig og din baby ninja – glder mig til at hre godt nyt fra jer – det er jo nsten som juleaften – kan slet ikke vente

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Krlige tanker herfra til jer to piger <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Glsing Pedersen

  Alle mine 3 fdsler har egentlig vret ret kaotiske- en med sugeprop, en helt uden bedvning i expressfart og en hvor lillemand blev indlagt med et mystisk virus bagefter, og svvede mellem liv og dd i en uge. Pointen er jo at allt gik godt, det er totalt uforudsigeligt, og det gik alligevel superduperfantastiskt fremragende godt, og jeg har 3 unger som hver dag stadig er ganske uforudsigelige (helt ligesom sin moder 😉 ). Lige nu hvor du venter, og hvor du stadigvk er den eneste ansvarlige for Emma Jo med din egen krop er det jo sindssygt uhyggeligt med alt det ansvar, men snart er hun ude, og hun vil folde sig ud som en blomst og blive mere og mere ansvarstagende og selvstndig ligesom sin fantastiske mor. Jeg sender dig en masse kraft og krlighed, jeg tnker p dig lige fr jeg falder i svn og nr jeg vgner, og rkker dig en hnd gennem luften og tid&rum. Jeg sender dig en syrenhk som vokser op omkring din hospitalsseng og sknker dig ro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M. Cecillie

  Seje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Slotved

  Kre Anne. Vi sender dig en masse positiv energi herfra se nu at f det overstet s vi kan se det nye skud p stammen knus og kram.. Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Sylvest

  Kreste Anne, h hvor er det godt du bliver mdt af de sde jordmdre! Det har du s fortjent.
  Samtidigt kan jeg ikke lade vre med at tnke over de drejninger, du beskriver. Mske er det en god pmindelse om, at universet er strre end os, og at vi bliver taget godt hnd om, i det strre perspektiv. Det er godt at huske, nr trerne triller!
  Jeg elsker dig hjt! Din dejlige energi, din srbarhed, din benhed, din power, din svaghed. Alt det gr dig til et af de smukkeste mennesker jeg kender! Din Ninjababy er heldig <3 knus og smukke, dybe hjerteslag, Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • laura Daly

  Hber du fr en rigtig dejlig og god fdsel og nej en fdsel kan ikke planlgges , men er er da absolut ingen grund til ikke at forestille sig Gre sig gode tanker omkring den,tvrtimod, at tage sorger og diverse skrmme historie til sig , skal man s vidt muligt prve at lade Vre med, for ingen fdsler er ens og kan ikke sammenlignes med andres ,det har jeg da erfaret , og jeg havde en rigtig god fdsel , selvom det ikke gik som jeg troede eller havde tnkt det ville, alle de bedste tanker til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Masser af krlighed til dig babygirl og til Emma Jo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna Silkjr

  Det har vret super fedt at flge dit forlb og jeg nsker dig alt det bedste under din fdsel.
  Jeg er selv i uge 36 (frstegangsfdende). Jeg kalder fdslen for konfettifesten, da jeg har kbt et edderstort konfettirr, der skal fyres af nr vandet gr og serpentiner til vejrtrkningen og alt muligt andet hejs. Kender nemlig til, at forsge at stte sit eget prg p forlbet, og som jeg ser det nu, bliver dagen en fest (forngtelse) fordi jeg skal mde min lille pige. Jeg er ligesom dig blev mdt af lftede jenbryn og "det kan du godt glemme. Der findes ikke noget der hedder planlgning." Og det kan sikkert godt vre. Selvflgelig bliver det ikke en fest, selvflgelig bliver det ikke spas og ljer. Men jeg tror at det er sundt nok, at forsge at lgge sine egne strategier for dagen – at have gjort sig tanker om, hvad man nsker. For det er ogs en mde at forholde sig til de smerter, man skal gennemg, fr man har sit lille mirakel i armene.
  Jeg er ked af at hre, at det ikke gik, som du havde planlagt. Men jeg er sikker p, at du er i gode hnder og uanset rammerne, vil det blive det hele vrd p den anden side.
  Hav en god fdsel og et sknt frste mde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin E johansen

  Elsker dig Anne 🙂
  Tnker p dig og sender dig alt godt jeg overhovedet ka finde frem i universet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Anne deppe, du er en af de sejeste og mest inspirerende kvinder. Jeg hepper p dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussan

  Hber du fr en fantastisk fdsel – for det vil det vre uanset hvor din Nina baby kommer til verden. S vil det vre fantastisk at sidde der med noget du og ninja far har skabt og ventet p med lngsel. Det vil vre et af de store jeblikke du vil tnke tilbage p mange gange sm ting der vil gre at du drmmer dig tilbage. Og jo det gr ondt at fde et barn – der kommer noget fantastisk ud af smerterne planlagt el ej s ved man aldrig hvordan det bliver fr bagefter har tre sknne brn der hver valgte deres vej frem i livet helt forskelligt – og lige fantastisk hver og en.
  Glder mig til at hre om din oplevelse og nr du nr dertil s Tillykke med den nye rolle som Mor det er en gave at f lov at vre der for en anden p den mde rollen som mor er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Tox

  Kre Anne
  Det er jo prcis som vi lrer vores brn nr de falder 😉 Ooop igen!
  Du ved bedst hvordan det skal vre for dig – og du gr det pisse godt.
  Go girl – lige om lidt er i 2 Ninja’s <3

  Kh Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Petri

  Respekt til dig og din mde og vre p!! Du er en stor inspiration for mig, elsker og lse alle din updates p facebook og flge dig p insta, du giver mig oftest et kmpe smil p lben, og liges tit kaster jeg mig ud i eftertnksomhed pga det du skriver – fordi du er s rlig og ikke pakker tingene ind (meget mere af det fra alle mennesker tak!)
  Synes det er s fedt at du deler s meget ud af din hverdag og din sindssygt hrde graviditet (det har den virkelig vret i mine jne og jeg har flt med dig s mange gange). Synes det er fantastisk du lytter efter og passer p dig selv nu de sidste dage inden du bliver MOR, der er nemlig kun een til virkelig og passe p os – og det er os selv! Alt godt til dig og lillepigen, hber du trods skuffelsen fr en god fdsel. Krlighed krammere og masser af gode energier i din retning <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit frste forlb lignede dit. Jeg havde en masse forestillinger og ideer, og blev fldet af svangerskabsforgiftning i 33. uge. De sidste 4 uger af min graviditet gik med at vre bange, bange, bange og ikke ane, hvad der skulle ske. I det sekund han var fdt, svandt alt det i baggrunden, og idag er det jo bare en del af vores historie.

  Du er der nsten. Og som flere har skrevet, s tror jeg egentlig ikke, at det er, hvad man konkret gr sig af tanker, der gr forskellen. Det er det, at man GR sig tanker, der gr en forskel. Jeg tror, at det er hjernens mde at forsge at forst det, som er s stort, at det er uforsteligt, p.

  En klog jordemoder sagde til mig, at p den tidslinje, der er dit liv med dit barn, der fylder din fdsel s lidt. Ikke at fdslen ikke er vigtig – man har den med sig som historie resten af livet – men hendes pointe var, at der ikke var nogen grund til at fokusere S meget p noget, der i det store billede fyldte s lidt. I den helt anden ende af Det Store Livshjul, var netop det, noget jeg tnkte meget over, da jeg sidste r mistede min veninde til krften; at p den samlede tidslinje, der var hendes liv, der fyldte hendes dd – trods alt – s lidt, at det ville vre forkert at lade den st tilbage som den eneste fortlling om hende. Hun var s meget mere end det.

  Om lidt har du din lille pige i armene, og jeres historie sammen kan begynde, med alt det kaos og uforudsete, der er livet med et barn.

  Alt det bedste til jer begge to.

  Kh

  Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Sender en hulens masse krlighed og god karma til bde dig og Ninja Emma Jo – du har gennem de sidste 9 mneder vist at du er kickass og at din sknne pige ogs bliver det, er jeg slet ikke i tvivl om –

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Sender en masse krlighed og god karma herfra! <3
  Jeg er sikker p at du nok skal f en fantastisk fdsel alligevel, og selv hvis den bliver svr er det vigtigste jo bare at din ninja-prinsesse er sund og rask!

  Det har vret en fornjelse at flge med i din graviditet, s jeg glder mig virkelig til at hre om nr Emma Jo er kommet til verden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det strkeste er at have tillid til sig selv og vide at man passer p sig selv.

  Respekt fra mor til 3, alle fdt ved kejsersnit efter at have vret i fdsel…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Lindemose

  h, et rrende indlg det satte lige gang i syndfloden her Sender mine bedste tanker din vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Hach-Laulund

  You Go Girl!

  Hber fdslen bliver som du har drmt om – rolig of fredfyldt med de mennesker du fler dig tryg ved – bare i et andet setting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sender masser af gode tanker og styrke din vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Rask

  Alt er godt, alt bliver godt. Nu er du bare dig og om lidt er I 2 ;). God fdsel til dig sde uanset hvordan det gr. Ud kommer hun og I bliver et sejt Mor-Datter Team.
  Intet af al din planlgning og forberedelse har vret spildt. Skulle nogen pst det ved de ikke ved de taler om. Jeg vil pst det har vret din Mde at gre dig klar til fdsel p. At nogen mske ikke har fanget at du godt vidste beslutningen om hvordan, kunne komme ud af dine hnder, er jo deres fejl.
  Jeg tror alle forbereder sig forskelligt. Jeg lste og lste. For at vide forskellige mulige udfald – selvom det eneste der var sikkert var at Max Emil kom nr han kom.
  Jeg havde bare brug for at spurgte de mig om smeretestillende eller andre mulige tilbud midt i fdselshormontger – s kunne jeg et sted i baghovedet trkke p noget jeg havde taget stilling til med et ja eller et nej. Og jeg ville gerne fde p sygehuset og meget gerne naturligt uden alt for meget smertestillende, da potentielle bivirkninger ikke var risikoen vrd.
  Honey, kvinder fder alene i rkenen. Det havde jeg i hvert tilflde brug for at sige til mig selv. Og at alt er ok – jeg har gjort hvad jeg kunne for at passe p ham.
  Jeg tror det var det jeg trak p da jeg rg i akut kejsersnit, og min mand siger jeg tog det helt cool – og han stortudede. Jeg blev ved med at tnke, han er ok – nu kommer han bare ud lidt anderledes end planlagt. Og da de lftede ham ud af min mave "grd s Max" "lad mig hre du er ok".
  Det var han – og det er og var vi. Var i Illum og inde og g i byen en uge efter mit kejsersnit. S kunne intet klage over.
  Knus og kram og turbocomputer til jer to.
  Heidi Rask

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Just-Due

  Tjek, det er super sejt! Det er da mega coolk du ar gjort s meget for at planlgge din egen fdsel hjemme, du skal da bare vre stolt af dig selv. At det s bliver ndret – det er jo bare fordi der skal passes godt p dig og Emma Jo nr hun kommer til verden! God for it:-)
  Nr du lser dette, s er du moar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  <3 ja livet er fyldt med overraskelser og brn er bestemt ikke nemme at planlgge ,men du gjorde hvad du flte og havde brug for , et lille kram til dig og Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zenna

  Looooooooove is on The Way!!!

  Du er fantastisk og pisse sej!
  Jeg er fan af sdan mennesker!
  Og Tillykke med Emma Jo, nr hun kommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Du fr masser af krlige tanker i din retning, og jeg synes du er mega sej <3. Jeg glder mig til at se dig og Emma Jo, nr du er tilbage p FB <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana Rnning

  En sej Ninja Baby kommer ikke til Verden ,uden en endnu sejere Ninja Mor 😉
  Og Sej , det er du !
  De bedste og smukkeste tanker sender jeg fluks hen over hustagene til dig ,
  Og nsker dig og Lille Emma jo ,god tur p Rejsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Du er sej Anne! Alt godt til dig! Selvom vi ikke kender hinanden, s vil jeg heppe for vildt og sende god karma din vej.
  Jeg glder mig til at hre mere. Meget mere.
  (Jeg er selv gravid, og du er en kmpe inspirator bdet p dt og andre felter).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 38 Tid til selvforkælelse og hjemmespa