Kære Emma Jo - et brev fra din mor til dig

Rebozo til gravide – re-hvadfornoget

Rebozo til gravide – re-hvadfornoget

Re-hvad?

Rebozo. I Mexico har rebozo?en (et flere meter langt tørklæde) eksisteret altid, og klædningsstykket bruges til alt mellem himmel og jord. Også som hjælperedskab ved fødsler, der ikke rigtigt går, som de skal. Nu er danske jordemødre ved at opdage, hvad tørklædet kan.

Jeg har været på Fødeklinikken Maia, hvor jeg mødte megaseje Marta Orbis, som er jordmoder, og, du ved, sådan en ur-kvinde a la bedstemor Piletræ (bare i en ung og smuk indpakning), som har den dybeste ro, og som man overgiver sig til lige med det samme. Jeg har testet en omgang Rebozo-massage, og i dag vil jeg fortælle dig om min oplevelse på klinikken.

Hvordan foregår Rebozo massage?

Man tager et bredt stykke stof på omkring et par meter. Så slynger man det rundt om kroppen på den der etniske måde, og så er man egentlig i gang. Jeg havde taget noget yoga-agtigt tøj på og nogle tykke strømper, og det var den helt rigtige påklædning til seancen.

Jeg var spændt, og da vi gik i gang, kunne jeg mærke hvordan rebozo-massagen løsnede op lige med det samme. Det er en aktiv form for massage, hvor din krop er med, men hvor du stadig slapper af og afspænder. Jeg kunne mærke at det var godt både for min baby og for mig. I mange år har jeg døjet med ondt i lænden, og her fik Marta ret hurtigt løsnet op for min lænd, og jeg kunne mærke at jeg slappede helt samtidig med at min krop “faldt på plads”. 

Rebozo som hjælpemiddel under fødslen

(Jeg har citeret et interview med Marta og jordemoderforeningen, som du finder i fuld længde her🙂

“Hvis veerne er svage og dårlige og barnet står skævt, eller hvis veerne er meget smertefulde uden at fødslen rigtigt skrider frem – typisk fordi barnet ligger dumt – så får jeg barnet til at glide lidt ud af bækkenindgangen for så at starte forfra og komme mere velindstillet ned igen. Lidt ligesom når man har fået skruet låget på marmeladeglasset skævt på. Marta Orbis mener, at hun på den måde er kommet adskillige cupforløsninger, epiduralblokader og kejsersnit i forkøbet. Ved simpelthen at give mor og barn en chance mere for at få skruen til at passe i gevindet. Det er frygteligt især for førstegangsfødende, fordi betegnelsen indikerer, at der er tale om et mekanisk misforhold. Så kvinderne kommer til at tro, at de ikke er i stand til at føde, og det er som regel ikke korrekt”, siger Marta Orbis.

Det er aldrig for sent

Selvom jeg utrolig gerne ville have kendt til rebozo noget før i min graviditet, så er jeg virkelig glad for at jeg har givet mig selv, min krop og mit barn denne oplevelse. Jeg tror meget på at vores kroppen kan det meste selv, og jeg er tættere på naturen end jeg er på et ve-drop, så rebozo taler meget til mig, både på grund af historien, og fordi jeg rent faktisk kan mærke at min krop synger af glæde, både under og efter massagen. 

Min krop har været meget anspændt, både på grund af mentale udfordringer, og fordi jeg simpelthen har ligget så meget ned de sidste 8 måneder, så den havde godt af en rystetur med rebozoen.

Udover en virkelig god oplevelse fik jeg også nogle konkrete tips med hjem til hvordan jeg kan sidde for at skåne min lænd, og hvad et par puder og en bold kan gøre af underværker. Jeg lærte også hvordan jeg kommer korrekt ud af min seng uden at smadre mine mavemuskler.

Derfor kan jeg kun give mine absolut bedste anbefalinger videre. Und dig selv et par gange hos Marta og fødeklinikken, det er virkelig lækkert for kroppen, og ikke mindst for din baby.

Du finder klinikken her

Du ka læse mere om Rebozo her

Og du kan finde fødeklinikken på facebook her

Og her kan du se en lille film om min oplevelse hos Marta:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære Emma Jo - et brev fra din mor til dig